YORUMLAR
Toplam 15 yorum var Onay bekleyen yorum yok.
nuri kaya 15 Aralık 2015 Salı  16:47

ARKADAŞLAR CAĞ KEBAP ESKİDENDE OLTUNUNDU ŞİMDİDE OLTUNUN NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUNUZ BİLMİYORUM OLTU TARİHİNE BİR BAKIN CAG KEBABI İLK OLTUDA 1921 YILINDA TİCARETE DÖKÜLMÜŞTÜR Kİ KÖYLERİNDE DAHADA ESKİDEN YAPILIRDI ŞUANDA PETENTİ OLTUDADIR.. MEŞHUR OLTU CAĞ KEBABI DERLER ADINA DÜNYADA BÖYLE BİLİR...

Yorumu oyla      7      5  
EZİRMİKLİ 27 Mart 2010 Cumartesi  03:21

Evet bir uzundereli olarak bu yazıyı tohaf buldum.Yorumlar çok güzel.Aslında Yusufeli merkezli Azort yayla civarı gelişen bir tat.Yazar arkadaş Yusufeli Ersis Azort arasını gezmiş mi acaba.Diğer ilçeler de yapabilir.Bursa da şu an Artvinliler el attı olaya.Onlarda Yusufelini bir zamanlar Erzuruma bağlı olduğunu bilmiyorlar.Türkülerde de yaşanıyor bu.Bayburt, sarıkamış, İkizdere,Eeşkirt, erzurumdan ayrılmadır.Tortumun yayalaları da vardır kardeşim.Hınıs taki yeşil köylerde de tortumlular vardır orada da cağ vardır.o zaman cağı hınıs yaylaların daki hınıslılar bulmuştur.Hınıs derneği nerede acaba

Yorumu oyla      7      5  
www.artvinkafkas.com 16 Kasım 2009 Pazartesi  21:15

Cağ kebabı nın çıkış yeri Yusufeli dir bunu kabul eden tortumlularda var yusufeli cağ kebabı yaparken tortumluda yusufelinde cağ kebabını görüp almıştır ve böylece erzurumun yusufeli ile sınır ilçelerinin tümüne yayılmıştır bize cağ kebabının tarihi budur gel birde cağ kebabını Yusufelinde ye Erzurumlu gardaş Unutmaki Yusufeli-Erzurum kardeşitir...yusufelili(haydar köylü)

Yorumu oyla      7      5  
Nihat Ayık 18 Ekim 2009 Pazar  10:33

Ben İstanbul'da yaşayan bir Tortum'luyum.İnternette Memleketim üzerine dolaşırken tesadüfen 3 Şubat 2009 tarihli yazınıza rastladım. Anneniz Axbusorlu olabilir,ama siz Tortum'u ancak Axbusor kapıya kadar bildiğiniz belli.Güzel kardeşim;Tortumun hayvanın eti cağ kebap için uygun olup-olmadığını bilemem ama,Cağ Kebabın vatanı Yusufeli - Kisha kapısı (dahil) na kadar olan Tortum yöresidir. Ben 1960 ların Tortumunu anlatıyorum. Yazınızda Yusufeli hiç yok. Birkere şunu iyi bilin;Tortum dere kültürü Erzurum kültüründen çok, Yusufeli kültürüne yakındır. Şimdi cağ kebap moda olunca Oltulusu-Şenkayalısı bile sahiplendi.Hadi oradan..Hadi oradan! Tortumun içinde bile 20 sene öncesine kadar cağ kebap yoktu;senin bundan haberin varmı? Erzurumlu'lar küçümser bir edayla "Neydisen ula Tortumli" dediği zaman,sesini çıkarmayan çakma Tortumlular bunu bilemez.

Yorumu oyla      7      5  
MESUT 27 Temmuz 2009 Pazartesi  03:02

Sevgili murat ertaş Tortumda 70 civarı köy olup yaylası olmayan köyü yoktur.Bütün yaylalar yaklaşık 2000 metre rakımda kuruludur.Ayrıca Tortum meyve,sebzecilikten değil tarım ve hayvancılıktan geçinir.Meyve sebze hemen her ilçede yetişebilmesine rağmen Tortum haricinde diğer ilçeler tembelliklerinden yetiştiremiyorlar.Ayrıca 20 sene cağ kebab dükkanı çalıştırmış bir ailenin çocuğu olarak bir ipucu vereyim.."Çam ormanında beslenen koyunun da kuzunun da eti lezzetli olmaz"Bu nedenle siz saydığınız ilçeleri bir daha gözden geçiriniz..Aslına sahip olan tanıtabilir diyelim uzatmayalım!!

Yorumu oyla      7      5  
serdar 4 Haziran 2009 Perşembe  10:35

murat bey bende bir tavsiyede bulunmak istedim biraz reklam kokuyor ama hakkını vermek lazım bence erzurumda cağ kebap gelgörde yenir şakir bey gibi mükemmel bir kişiliğin hakkını vermek lazım en azından ben gelgörün üzerine servis temizlik ve lezzet tanımıyorum

Yorumu oyla      7      5  
fatma 18 Mart 2009 Çarşamba  19:54

ayyyyyyyyyyyyyyyy bayıldım

Yorumu oyla      7      5  
Rahmi Bedir 16 Şubat 2009 Pazartesi  00:04

Murat bey; Ankara ve İstanbul'da Oltu cağ kebabı salonlarını unutuyorsunuz.İşletenler daha çok Şenkayalılar'dır.Metropol kentlerde kebabımızı iyi tanıtmışlardır.Tortumlular sadece Erzurum'da tanıtmışlardır.Cağ kebabı Çoruh vadisinin ortak tadıdır.Göle derseniz tamam da sarıkamış'ın neresinde cağ yapılıyor duymadım,görmedim.Hatta bardız'da da yapıldığını duymadım.Tortum'un aşağı köyleri,Narman'ın yukarı köyleri,Oltu,Olur,Şenkaya,Göle,Yusufeli,Ardanuç,Şavşat ve Artvin'in tüm köylerinde yapılır.

Yorumu oyla      7      5  
Şevki 7 Şubat 2009 Cumartesi  09:22

Biz 1972'de Narman'da Kasap Bekir'in cağ kebabından yerdik. Meşhurdu, oğlu da öğretmendi.

Yorumu oyla      7      5  
berk 6 Şubat 2009 Cuma  22:11

anlaşılan o ki yorum yazan şenol kardeşimiz, kendi memleketini, hatta köyünü cağ kebabının merkezi olarak saymış, herkes, kendi köyünü cağ kebabının asıl mekanı derse uygun olmaz kanaatindeyim. işin doğrusunu bulma adına biraz geçmişe gidilerekten büyüklerimizin ifadelerinden yararlanabilirsek zannımca işin doğrusunu bulmaya muvaffak oluruz.

Yorumu oyla      7      5  
dursun kaya 5 Şubat 2009 Perşembe  16:03

hoppala yavrum yaz geldi,bilmiyorum aksu köyünün yaylası olmaya bilir ama tortumda çok yayla var.şu gerçek tortum narman oltu olur ve şenkaya da yetişen keçi ve koyunların cağ kebap lezzeti tartışılmaz.Gelin bunu tartışma yerine bu yörede yetişen oganik keçi ve kounlardan yapılan cağ kebabı türkiyede tanıtıp o bölgeye katkıda bulunalım.

Yorumu oyla      7      5  
Ahmet 4 Şubat 2009 Çarşamba  23:59

Murat Bey, öncelikle erzurum'un damak tadına yazınızda yer verdiğiniz için teşekkürler. Ben de büyüklerimizden en iyi cağ kebabının yaylada otlamış keçi etinden yapıldığını duymuştum. Katkım olsun. Selamlar

Yorumu oyla      7      5  
sinan 4 Şubat 2009 Çarşamba  22:33

sevgili murat abime (hocama) teşekkür eder, yazılarını severek takip ettiğimi belirtirim.hamasetten ve fıtrata uygunluğuyla da olsa bölgecilikten uzak durarak üzümü ye ama bağını sorma anlayışıyla yazılan bu yazının ardından şehrimizin kültürünü etileyen , ziyafeti çok önemli değil, şahsiyetleri ile hem erzurumda hem de dışarda temsil babında tortum ve tortumlu olmanın ötesinde erzurumlu olma duruşunu yansıtan tortum ve tortumluluk hakkında yazı bekliyoruz...saygılaımla

Yorumu oyla      7      5  
rıza pehlivan 4 Şubat 2009 Çarşamba  15:03

Hakaret içerdiğinden iptal edilmiştir (EDİTÖR)

Yorumu oyla      7      5  
Şenol Türkoğlu 4 Şubat 2009 Çarşamba  10:01

Cağ Kebabın lezzetli olması için,çam odunu ve yayla otuyla beslenen kuzu olması gerekir.Benim bildiğim,Tortum'da bunların ikiside yok.Sarıkamış-Bardız-Şenkaya...Cağ kebabının Anavata'nıdır.Bunun tartışması yoktur.Türkiye'ye Oltu ve Tortum tanıtmışsa,onlarada helal olsun.Sonuçta kazanan Erzurum olsun.

Yorumu oyla      7      5