YORUMLAR
Toplam 55 yorum var Onay bekleyen yorum yok.
BUKET YÖRÜK BOZKURT 18 Aralık 2014 Perşembe  15:39

HAKET ANLATMAYIN YAZMISSINIZ ISMINIZI BILE YAZMAKTAN CEKINDIGINIZ BIR ROPORTAJIN ALTINA RICA EDIYORUM YORUM YAZMAYIN. GECMISLERI ANILARI INSANLAR PAYLASMAK ISTER YOBAZ DEGILIZ. SIZ ERZUURMDASINIZDA MEMLEKENIZ ICIN NE YAPTINIZ SEHRINIZIN HANGI KOSESINDE EMEGHINIZ VAR BI DUSUNUN BAKALIM. BÜYÜKBABAM DİYE DEMİYORUM AMA TANIDIĞIM TÜM ERZUURMLU İNSANLAR SEHRIN DISINDA OLMALARINA RAGMEN SAHIP CIKAMAYA CALISIYORLAR EN AZINDAN ESKIYI ANLATMAK BILE ORANIN DEGERINE SAHIP CIKMAK DEMEKTIR UNUTMAYIN... GEREKSIZ YERE YORUM YAZMAK YERINE ULKENIZE VE SEHRINIZE NASIL FAYDALI OLURSUNUZ ONU DUSUNUN... SÜLEYMAN BEYE VE CANIMIN İÇİ ANNEANNEMİN KIYMETLİSİ VE BİZE EN BÜYÜK EMANETİNE HATTA ÖNEMLİ OLAN Bİ SEY VARKI ANILARA SAYGISIZLIK YAPAMAZSINIZ. SİMDİ KÖŞENİZE ÇEKİLİN VE DÜŞÜNÜN....

Yorumu oyla      7      7  
Hekat anlatmayın 4 Aralık 2014 Perşembe  11:52

Öyle dışarıdan anı anlatacağınıza gelin erzurumda yaşayın. Erzurumlu olduğunuzu gösterin. Şehrin nüfusu azalıyor, insanlar durmadan göçüyor, siz hatıra anlatıyorsunuz. Bu anlatılanları erzurumda yaşayanlar bilmiyor mu, aziz kardeşim. Dışarıya gitmiş, erzurumluluğu nüfus cüzdanında kalmışların anlatmasına ne gerek var

Yorumu oyla      7      23  
Murat Başar 4 Aralık 2014 Perşembe  10:13

Süleyman bey kardeşimizin bu samimi ve tanıtıcı söyleşilerini zevkle izlemekte ve okumaktayım.Bu güzel görevini gurbetin en gurbeti olan yurtdışında bulunan hemşerilerimiz ve özellikle büyük hanım ablalarımızla da yapmasını arzu etmekteyim.Bayanların hatırlarını da gün ışığına çıkartmalıyız diye düşünmekteyim. İyi günler, çalışmalar diliyorum.

Yorumu oyla      6      9  
Filiz 16 Kasım 2014 Pazar  11:59

Ahmet amcamizla tanismak, sohbetini dinlemek faydali ve bir o kadar da yol gosterici. Onu tanimak sansina ulasan nadir insanlar arasindayim. Kendisi gercek Erzurumlu evine esine ve cocuklarina bagli tam bir Erzurum beyefendisi. Iyi ki sizi rahmetli Memnune teyzemizi tanimisim.(Allah rahmet eylesin. Mekani cennet olsun)Genclerin sizin gibi duzgun insanlari ornek almasi adina yapilmis guzel bir soylesi. Hurmet ve saygiyla ellerinizden opuyor, saglikli uzun omurler diliyorum. Sn. Suleyman GURAKSIN'a ve Erzurum Gazetesine tesekkur ediyor, yazi dizilerinin devamini bekliyorum.

Yorumu oyla      8      8  
Hanifi KURAN-ERZURUM 13 Kasım 2014 Perşembe  20:35

İşte Erzurumlu olmak böyle bir şey bakın Ahmet amcamız 39 yıl önce Erzurum'dan ayrılmış ancak konuşmalarından anlaşıldığına göre bedeni Ankara'da ruhu Erzurum'da. Kendisi ile tanışıp bir çay içmek isterdim.Çünkü Erzurum'u onlardan dinlemek çok güzel.

Yorumu oyla      8      10  
Erhan Algan 10 Kasım 2014 Pazartesi  15:05

Süleyman bey,geçmiş ile gelecek arasındaki bağları güçlendirmeye ve geçmişin değerlerini yeni kuşaklara aktarmaya yönelik güzel ve anlamlı çalışmanızdan dolayı sizi tebrik eder,saygılarımı sunarım.

Yorumu oyla      7      8  
Mehmet V. Gedikli 29 Ekim 2014 Çarşamba  18:39

Büyükşehirlere mahsus yaşam tarzları ve yoğun çalışma tempolarının, bizi biz yapan değerlerden her geçen gün uzaklaştırdığı bir dönemde, Ahmet Dursun Akça amcamın huzur veren anıları ve tavsiyeleri öyle güzelki.. Sayıları her geçen gün azalmakta olan bir Erzurum Beyefendisinin unutulmaya yüz tutan hasletlerimizi bize bir kez daha hatırlatmasına vesile olan Sn. Süleyman GÜRAKSIN’a da bu vesile ile teşekkürlerimi sunuyorum.. Özellikle gençlere olan tavsiyelerini, biz Erzurumluların ödün vermeden yaşatması temennisi ile Muhterem Amcamın ellerinde öpüyor, sağlık ve afiyet dolu günlerle kendisine Rabbimden uzun ömürler diliyorum..

Yorumu oyla      9      10  
Merter 28 Ekim 2014 Salı  15:31

Akça amca geçmişteki dostluk ilişkilerinin zayıfladığını belirtiyor.Doğru tespit ama bu Erzurum a özgü bir durum değil. Türkiye genelinde bu geçerli. En azından Amcamın söylediği gibi gurbettede olsa memlekettede olsa birlik içerisinde, dürüst, çıkar gözetmeyen, bir dünya yaratmak, tüm sağduyulu insanların beklentisi. Ne demiş şair; Emeksiz zengin olanın, kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın, rehberi şeytan olmuştur. Konuğa ve ev sahibine teşekkürler.

Yorumu oyla      10      8  
Fatih GÜNEY 27 Ekim 2014 Pazartesi  11:05

Başta Süleyman abimize ve çok değerli arkadaşımın babası olan Ahmet Dursun amcaya selamlarımı iletir, Erzurum'a manevi katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Yorumu oyla      8      10  
Buket YÖRÜK BOZKURT 27 Ekim 2014 Pazartesi  09:46

canım büyükbabam anneannemin en kıymetisi bize emaneti... dinlediklerimizi o kadar güzel anlatmışsın ki sanki yanındaymışım gibi yine gurur duydum. sizden uzaklarda olsam da erzurum kültürünü ve bana öğrettiklerinizi bir nebzede olsa evimde yaşatmaya çalışıyorum. tabi annem ve anneannnemin ki gibi yemek yapamasam da aynı tadı vermeye çalışıyorum( malum aş otsuz ayran aşı olmaz Ankaradan getirdim ama)o günleri yad ederek eşime anlatarak yaşatmaya çalışıyorum. anlattıklarından o kadar duygulandım ki ağlamamam içten değildi. Hiç gitmemiş olsamda ben babamın memleketi sivasida erzurumuda çok seviyorum. ailem büyükbabam iyi ki varsınız. allahım sizleri başımızdan eksik etmesin. bu arada Sayın Güraksın ve erzurum gazetesine sonsuz teşekkürler, saygılar. Buket YÖRÜK BOZKURT

Yorumu oyla      8      7  
buket çetinkaya 27 Ekim 2014 Pazartesi  00:11

Bu değerli bilgileri, tavsiyeleri görmüş geçirmiş değerli büyüklerimizden dinlemenin ve öğrenmenin önemi nasıl büyükse, aynı şekilde gelecek nesillere bunları aktarmanın da önemi o kadar büyük. Toplum olarak örf adetlerimize sahip çıkmak,tanımak bu toplumun kaybettiği maneviyatı bize geri kazandıracaktır. Bunun da ilk adımı insanların en azından kendi memleketlerini her yönüyle tanımasıyla olacaktır. A. Dursun amcamıza sonsuz teşekkürlerimi sunar, ellerinden öperim. Biz yeni nesil olarak kültürümüze yeteri kadar sahip çıkabiliyor muyuz bilemiyorum ama umarım şu saatten sonra atalarımıza layık gençler oluruz.

Yorumu oyla      8      7  
volkan ve kardelen 26 Ekim 2014 Pazar  20:35

Canimiz büyükbabamızın bu söylesini okumak bizi çok duygulandırdı seninle gurur duyuyoruz, iyi ki varsın allah sana sağlıklı uzun ömürler versin. Canımız büyükbabamızla bu söylesiyi gerçeklestirerek internete kazandıran Süleyman amcamıza ve Erzurum Gazetesi'ne sonsuz teşekkürler.

Yorumu oyla      9      6  
mete babaoğlu 26 Ekim 2014 Pazar  18:53

memleketimizden çıkmış böyle büyük ve muhterem üstadları bulup bizlere tanıttığın için sana minnettarız canım dadaşım sağ ol var ol.

Yorumu oyla      9      5  
Başak Bakır 26 Ekim 2014 Pazar  13:53

CANIM BÜYÜKBABAM SENİNLE HER ZAMAN GURUR DUYDUM İYİKİ VARSIN İYİKİ BENİM BÜYÜKBABAMSIN SUAN O KADAR DUYGULANDIM Kİ BU SATIRLARI AGLAYARAK YAZIYORUM KEŞKE ANNEANNEMDE TEYZEMDE GÖREBİLSEYDİ BU GÜZEL YAZIYI BU GÜZEL YORUMLARI EMİNİM ONLARDA COK GURUR DUYARLARDI ALLAHIM SANA SAGLIKLI HAYIRLI ÖMÜRLER VERSİN BASIMIZDAN EKSİK ETMESİN SENİ ÇOK SEVİYORUM ELLERİNDEN ÖPÜYORUM.SÜLAYMAN AMCAMA VE ERZURUM GAZETESİNE COK TEŞEKKÜR EDİYORUM BİRDE BURDA GÜZEL VE İÇTEN YORUMLARI YAZAN TANIDIGIM VE TANISMADIGIM DOSTLARIMIZA AKRABALARIMIZA HERKESE TESEKKÜRLER

Yorumu oyla      10      5  
Erkin Cihangir 26 Ekim 2014 Pazar  13:23

Değerli büyüğümüz Ercüment amcamın muhterem babası A. Dursun Akça amcanın Erzurum ile alakalı verdiği bu güzel röportajı ilgiyle okudum ve aydınlatıcı buldum. Değerli Erzurumlu büyüklerimizden bu tür aydınlatıcı açıklamaları Erzurumlu bir genç olarak her zaman takip etmek isterim. Saygılarımla...

Yorumu oyla      8      5  
Ercüment AKÇA 26 Ekim 2014 Pazar  13:13

Oğlu olmakla büyük onur ve gurur duyduğum, gerçek Erzurumlu, hakiki Dadaş, örnek ve güzel insan babam Ahmet AKÇA için yorum yapan tük akraba, dost ve arkadaşlarımız tşk ederiz. Allah hepimizin aile büyüklerine sağlık, mutluluk ve uzun ömür ihsan etsin. Onları başımızdan eksik etmesin.. En derin kalbi sevgi ve saygılarımla..

Yorumu oyla      12      5  
M. Karataş 26 Ekim 2014 Pazar  13:10

1983 yılında Ankara'da tanıdığım değerli hemşehrim, meslektaşım Süleyman Güraksın'ı bu güzel röportajı ve seçimi için tebrik ediyorum. Saygı değer büyüğümüz, güzel insan Ahmet Dursun Akça bey amcamıza Erzurum hakkında tanıtıcı ve beklentiye yönelik isabetli tespitleri için bir Erzurumlu olarak minnet ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Derin hürmetlerimle ellerinden öpüyorum.

Yorumu oyla      8      5  
Elif BEDİR 26 Ekim 2014 Pazar  11:28

Öncelikle böyle güzel söyleşiyi bizimle paylaştığı için Sayın GÜRAKSIN'a teşkkürlerimi iletiyorum. Canım dedemin ise ağzına yüreğine hissine sağlık diyorum. Teşekkür ve gurur duyma meselesine değinmeyeceğim çünkü aşağıdaki yorumlarda gerek ailemden gerek dışarıdan bu hissiyatı yüksek konuya yeterince yer verilmiş hepsinede ayrı teşekkür ediyorum. Benim değinmek istediğim konu, ismini vermeyerek gurbette memleket hasreti özlemi çeken doğduğun yer değil,doyduğun yer avuntusu ile binbir zorlukla yaşamaya çalışan o güzel insanları nasıl olurda böyle ucuz bir konuma getiren sözleri sarfeden bilgi ve duygu yoksunu vatandaşımıza değinerek ayrı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kardeşim Erzurumda kaldınız da ne yapabildiniz Erzurum için? Oturduğunuz yerden ne kadar güzel ahkam kesmeyi biliyosunuz siz. Biz gurbette insanların Erzurumu Erzurumluyu nasıl tanıdıklarını anlatsak kendinizden utanırsınız. Yapmayın güzel kardeşim birşey bilmiyorsunuz bari gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz biz.

Yorumu oyla      14      6  
Mami 25 Ekim 2014 Cumartesi  23:31

Erzurum'da Erzurumlu az ya da komşuluk az demekle mi sılaya çıkılıyor. Erzurum da yaşayabilir. Gurbette olmaktansa. Gurbette Erzurum u yaşamak mı daha iyi?

Yorumu oyla      7      12  
25 Ekim 2014 Cumartesi  23:26

Mülakatın son bölümünde gençlere tavsiye ettiği o mühim hasletleri bizzat yaşayan örnek insan, kıymetli büyüğümüz Ahmet Amcamıza Allah'tan sıhhatli, hayırlı uzun ömürler temenni ediyoruz.

Yorumu oyla      8      5  
M.BAYIK 25 Ekim 2014 Cumartesi  22:29

Güzel bir derleme.Değerlendirmeler ve temenniler şok güzel ancak sosyolojik evrilmeler ne acıdır ki yaşamı nostaljiye dönüştürüyor.Geçmişe özlem.Eline sağlık.

Yorumu oyla      9      4  
Yasemin Çelikbilek 25 Ekim 2014 Cumartesi  20:53

Erzurumu anlatan Erzurumlu olursa hele birde bu dadaş benim dedecim olursa işte o zaman sohbete doyum olmaz ağzına ve yüreğine sağlık dedecim gerçekten çok duygulandım gurur duydum Erzurum ancak bu kadar güzel anlatılabilir ayrıca sizlere de çok teşekkür ederim dedeciğime böyle bir imkan sağladığınız için

Yorumu oyla      9      5  
M.ARI 25 Ekim 2014 Cumartesi  20:46

Bir Adanalı olarak Hepimizin kendisini tanımaktan büyük onur duyduğumuz büyüğümüz AHmet amcamızın okurken kendimizi Erzurum'da gibi yaşatan sohbeti ile bu tarihi sohbeti kaleme alan Sn. GÜRAKSIN'a sonsuz teşekkürler. Sn.GÜRAKSIN'dan bu tip tarihsel sohbetleri gazetesinde bir köşe hazırlayarak diğer illerden de örnekleme yapmasını önemle rica ediyoruz

Yorumu oyla      9      5  
Ömer Faruk Veziroğlu 25 Ekim 2014 Cumartesi  19:57

Ahmet Amcanın Komşusu oğlu ercümentin gençlik arkadaşıyım. Ahmet amca bizim için örnek abilerimizden olup Gençler'e tavsiyesini tutmasını tavsiye ederim

Yorumu oyla      9      5  
sebahat Yörük 25 Ekim 2014 Cumartesi  19:53

Canım babam, her zaman seninle gurur duydum, hem iyi bir baba hem iyi bir eş oldun. Hayata bakışın, höşgörün, dürüstlügün bize yön verdi. Tam bir Erzurum dadaşı ve beyefendisisin. Iyi ki senin kızın olmuşum. Seni çok seviyorum. Sana sağlıklı mutlu yıllar dilerim. Bu yazıyı bize armağan eden Süleyman Güraksın ve Erzurum Gazetesi'ne sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Yorumu oyla      12      5  
Dadaş kızı 25 Ekim 2014 Cumartesi  19:04

Öncelikle ismini yazmadan yorum yapan bir Erzurum luya; Erzurum'dan gittiğimiz için utanmıyor,kendimizi de birşey zannetmiyoruz.Zannettiğimiz tek şey bayrağımızın dalgalandığı her yerde Erzurum ve erzurumluyu yaşamak ve yaşatmaktır.erzurumlu akıllıdır,yol gösterilmeye ihtiyacı yoktur . Bu güzel ve anlamlı röportaj ancak bu şekilde yorumlanabilir. Aklınızla bin yaşayın isimsiz cesaretsiz yorumcu. Ahmet amca Allah size sağlıklı uzun ömürler versin ellerinizden öperim teşekkürler Erzurum gazetesi ve Sn. Güraksın .

Yorumu oyla      14      7  
HULUSİ AKÇA 25 Ekim 2014 Cumartesi  19:04

Saygıdeğer büyüğüm kıymetli amcam defalarca ağzınızdan dinlediğim Erzurum anılarınızı birkezde erzurumgazetesi vesilesi ile internette okumak şerefine ulaştım geçmişten günümüze Erzurum sohbetiniz beni çok mutlu etti fikirlerin ve tavsiyelerin erzurumda yaşayan bir yeğenin olarak her zaman bana rehber olacaktır iyiki varsın amca ellerinden öper sağlıklı nice yıllar temenni ederim Doğunun sınır taşı erzurumun dadaşı selamlar

Yorumu oyla      9      4  
Safiye Sözmen 25 Ekim 2014 Cumartesi  18:16

Evet dedeciğim senin gibi bir gurbetçide benim.Nerede yaşıyorsanız yaşayın ERZURUM un yaşantısını havasını suyunu hatta güzel soğuğunu bile ararsınız DADAŞ olduğum ve sizlerin torunu olduğum için çok gururluyum.

Yorumu oyla      10      4  
Hale 25 Ekim 2014 Cumartesi  17:47

Sayın GÜRAKSIN aylardır Gurbetteki Erzurum başlığı altında yaptığınız söyleşilerle bizleri ufak bir Erzurum turuna çıkartıyor ve gündeme getirdiğiniz konular ve kişilerle yeni nesillere memleketimizi tanıtıyor ve değerlerimizi yansıtıyorsunuz.Bu sohbetlerin devamını temenni eder, Ahmet Dursun Akça'nın ellerinden öperim.Saygılarımla...

Yorumu oyla      9      5  
Ufuk İdris AKÇA 25 Ekim 2014 Cumartesi  17:40

Erzurumu gercek bir dadaş olan büyükbabamdan dinlemek bana cok büyük bir gurur verdi. Merhum gazi İdris Akça nın ismini taşımaktan ve onun gibi TSK mensubu olmaktan ayrıca gurur duyuyorum.. Tesekkurler Erzurum gazetesi...

Yorumu oyla      14      4  
Ufuk İdris AKÇA 25 Ekim 2014 Cumartesi  17:39

Erzurumu gercek bir dadaş olan büyükbabamdan dinlemek bana cok büyük bir gurur verdi. Merhum gazi İdris Akça nın ismini taşımaktan ve onun gibi TSK mensubu olmaktan ayrıca gurur duyuyorum.. Tesekkurler Erzurum gazetesi...

Yorumu oyla      14      4  
Fatih TURAN 25 Ekim 2014 Cumartesi  17:20

Ahmet Amca en son Erzurum'a geldiğinizde sizinle görüşmüştüm. Sizi çok takdir eden bir yeğeniniz olarak keşke siz ve sizin gibi akrabalar hiç Erzurum dan ayrılmasaymışsınız! Bu arada başınız sağolsun. Yengemin vefatını bu vesileyle öğrenmiş olduk. ALLAH rahmet eylesin. Makamı cennet olsun. ALLAH size uzun ve sağlıklı ömürler versin.Saygılar, Erzurum dan rahmetli Lütfü TURAN oğlu Fatih Turan

Yorumu oyla      10      4  
H.Yasin Çelikbilek 25 Ekim 2014 Cumartesi  15:59

Gerçek Erzurum'lu Öz be Öz Erzurum Evladı Dadaş, Ahmet Dursun Amcam Ellerinden öperim. Öz Erzurumluya gazetenizde yer ayırdığınızdan dolayı sizlerede çok teşekkür ederiz Süleyman bey.

Yorumu oyla      10      4  
Hülya Çelikbilek 25 Ekim 2014 Cumartesi  15:49

İstiklal Savaşı'nda mücadele ederek gazi olmuş bir babanın evladı olan sizler ve sizin gibi değerli insanların torunları olan bizler sizinle gurur duyuyoruz.İyi ki varsın büyükbabacım Allah sağlık sıhat versin Allah uzun ömürler versin seni çok seviyoruz ellerinden öperiz.SELAMLAR

Yorumu oyla      10      4  
Halis Akça 25 Ekim 2014 Cumartesi  15:37

Amcama bu sohbeti yaptığı için çok teşekkür ediyorum.Erzurum'u gerçek Erzurumludan dinlemek ve Erzurum'un nasıl bir şehir olduğunu böyle Erzurumlulardan dinlememiz lazım.Amcama aynek katılıyorum ve anlattıklarını kısaca bende şöyle izah edeyim ; ERZURUM Yaradan beğenmiş Yüksekten kurmuş Dumlu,Palandöken Dağın Erzurum. Camileri meşhur Cemaati bol Bu şehre girer Dört kapıdan yol. Bir bardak suyun iç Lokantaya dön Akar kebabından Yağın Erzurum. Amca çok teşekkür eder ellerinden öper saygılar sunarım.Yeğenin Halis Akça

Yorumu oyla      12      4  
Muhlis Akça 25 Ekim 2014 Cumartesi  15:36

O günlerin bir dönemini Sayın Ahmet amcamla az çok beraber yaşamış biri olarak bu söyleşi beni bir hayli duygulandırdı.Anlattıkları sayesinde o güzel günleri özlemle hatırladım.Şimdi arayıp ta bulamadığımız eski dostluklar,komşuluk ilişkileri, hele hele o eski Erzurum gerçekten unutulmamalı ve unutturulmamalı. İyi ki varsın amca,seninle gurur duyuyorum. Bu güzel değerleri bize hatırlatan ve tekrar yaşamamızı sağlayan Sayın Süleyman beye de saygılarımı sunarım... Bu güzel görevi inşallah başarıyla devam ettirmesi temennisiyle...

Yorumu oyla      10      4  
Ayşe Esra Akça 25 Ekim 2014 Cumartesi  15:31

Bir solukta okudum sevgili amcamın anlattıklarını; bir türlü gidemeden özlem duyduğum Erzurum hakkında bilgilendim. Bizler şanslı bir nesiliz o günleri biraz da olsa yakaladık, anlatılanları dinledik. Erzurum Gazetesi'nin yaptığı bu değerli hizmet sayesinde bu anlatılanlar yazıya aktarılmış oldu ve böylece bizden sonraki nesiller de bu anıları paylaşıp bilgilenebilecek. Sevgili Amcam sen çok yaşa Allah uzun ömürler versin, hep anlat biz de hep dinleyelim.

Yorumu oyla      10      4  
Yalçın Üstün 25 Ekim 2014 Cumartesi  15:19

Ahmet amca hiç gitmediğim Erzurum'u senin anlatımıyla yaşadım. Özendim. Değerlerimizi bizlere tekrar hatırlattığın için teşekkürler. Allah sizlere sağlıklı ve mutlu ömürler versin. Ellerinizden öperim. Ankara Keçiören'den komşunuz ve değerli oğlunuz Ercüment Akça'ın Arkadaşı Yalçın Üstün.

Yorumu oyla      7      4  
Namık Bingöl 25 Ekim 2014 Cumartesi  15:17

Ahmet amcamıza, geçmişteki Erzurum ve Erzurumluyu özüne yakışır tanıtımından ve gençlere yönelik önemli tavsiyelerinden dolayı kendisine saygıyla teşekkür eder sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Yorumu oyla      10      4  
Memleket Özlemi 25 Ekim 2014 Cumartesi  15:14

Eskiden dürüstlüğün, doğruluğun ve güvenilirliğin memleketi olan dadaşlar diyarı ne yazık ki son dönemlerde bu dokudan uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Erzurum'un ona yürekten bağlı, tam bir memleket aşığı böyle yürekli Erzurumlulara ihtiyacı var. Sayın Güraksın, bize böyle memleket aşığı,saygıdeğer ve değerli birisini tanıştırdığınız için size şükranlarımı sunarım...

Yorumu oyla      10      4  
Erzurumlu 25 Ekim 2014 Cumartesi  15:06

Erzurum'da gerçek Erzurumlunun kalmadığı bu günlerde böyle saygıdeğer ve tarih kokan bir gerçek Erzurumluyu tanımış olmaktan büyük bir kıvanç duydum. Sayın Süleyman beye teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla...

Yorumu oyla      9      4  
Mehmet Oğuz Yenidünya 25 Ekim 2014 Cumartesi  15:05

Ahmet Dursun Akça amcayı hatırlayarak bizlere de hatırlatan gazetenizi ve gazeteciyi tebrik ederim. Elinize sağlık. Ahmet bey amcaya da yetiştirdiği güzel evlatları ile arkadaşlık yapmak şansı bulduğum için çok teşekkür ederim. Bizde Erzurum ve Erzurumlu sevgisi Ahmet bey amca ve çocukları sayesinde gelişti. Değilse Erzurum, Yusufeli'den çok soğuk bir yerdi.

Yorumu oyla      8      4  
Kenan 25 Ekim 2014 Cumartesi  15:05

Ne güzel demişsin her şeyi Ahmet amca. Sizlerin bizlere öğrettiğiniz değerlere sahip çıkacağız. Gazetemizi de kutlarım. Başarılarının devamını dilerim

Yorumu oyla      7      4  
Mehmet Oğuz Yenidünya 25 Ekim 2014 Cumartesi  15:04

Ahmet Dursun Akça amcayı hatırlayarak bizlere de hatırlatan gazetenizi ve gazeteciyi tebrik ederim. Elinize sağlık. Ahmet bey amcaya da yetiştirdiği güzel evlatları ile arkadaşlık yapmak şansı bulduğum için çok teşekkür ederim. Bizde Erzurum ve

Yorumu oyla      8      4  
Ethem Değirmenci 25 Ekim 2014 Cumartesi  14:44

Gurbetin yüreklerde yarattığı , memleket özlemi ve hasret duygusu herkeste az veya çok vardır. Gözün gönlün hep oradadır .Yıllar sonra bir fırsatını bulup gittiğinde şehrin geliştiğini ama ruhunun kaybolduğunu görürsünüz.Geçmişe takıntılı değilim ama o mutlu günlerimi unutacak da değilim.Yoksulluk vardı.Gaz lambası ışığında ,yer sofrasında çatal bıçak kullanmadan yemek yerdik Ama mutluyduk. Erzurum’un artık diğer illerden pek farkı yok benim için. zamanı geri alamayacağımıza göre hayallerde yaşatmak en iyisi. Dadaş, eskiden “mazlumdan” yana olan ,zülme ve haksızlığa direnen kişiydi.Günümüz Dadaşlar’ı kendilerini bu konuda sorgulamalılar sanırım.Süleyman kardeşimi kutluyorum.İyi bir yazı dizisi olacak.Selamlar

Yorumu oyla      18      4  
Mustafa Oral 25 Ekim 2014 Cumartesi  14:43

Tanımak onuruna Nail ve şerefyab olduğum; " insan" değerlerimizin pekişmesinde de ilham aldığımız Ahmet Dursun Amca'mıza; sevdikleriyle sağlıklı uzun ömürler dilerim... Sayesinde ve kıymetli dostum oğlu nezdinde Etzurum insanına saygım arttı..... Sözcüklerin kifayetsizleştiği andayım.... Saygı ve muhabbetle Allah'a emanet ediyorum Ahmet Dursun Amca'mı.... Sağol, Varol .......

Yorumu oyla      9      4  
25 Ekim 2014 Cumartesi  14:38

Gurbetin yüreklerde yarattığı , memleket özlemi ve hasret duygusu herkeste az veya çok vardır. Gözün gönlün hep oradadır .Yıllar sonra bir fırsatını bulup gittiğinde şehrin geliştiğini ama ruhunun kaybolduğunu görürsünüz.Geçmişe takıntılı değilim ama o mutlu günlerimi unutacak da değilim.Yoksulluk vardı.Gaz lambası ışığında ,yer sofrasında çatal bıçak kullanmadan yemek yerdik Ama mutluyduk. Erzurum’un artık diğer illerden pek farkı yok benim için. zamanı geri alamayacağımıza göre hayallerde yaşatmak en iyisi. Dadaş, eskiden “mazlumdan” yana olan ,zülme ve haksızlığa direnen kişiydi.Günümüz Dadaşlar’ı kendilerini bu konuda sorgulamalılar sanırım.Süleyman kardeşimi kutluyorum.Güzel bir yazı dizisi olacak.

Yorumu oyla      20      5  
Samet Halıcı 25 Ekim 2014 Cumartesi  14:32

Sevgili kardeşim Ercüment Akça'nın saygıdeğer babası Ahmet Dursun amcayı burada olsun görmekten büyük bir sevinç duydum. 1970 li yılların Yusufeli sinde bir beyefendilik timsali idi. Hakkın rahmetine kavuştuğunu öğrendiğim Memnune teyzemin mekanik cennet olsun. Ahmet Dursun amcamın ellerinden oluyorum.

Yorumu oyla      8      4  
Secaattin Gedik 25 Ekim 2014 Cumartesi  14:15

Erzurum'un çok değerli şahsiyetlerinden Ahmet Dursun AKÇA ağabeyime sağlıklı ve mutlu günler dilerim. Erzurum'un ve Erzurumlunun şeref ve gurur abidesi Ahmet Dursun AKÇA. Erzurum'un yaşayan tarihi. Ne kadar övsem azdır. Erzurum'u Erzurum yapan Erzurum'da yaşayanlar ile Erzurum'u Erzurum dışında layıkıyla taşıyanlar olduğunun bir ispatıdır Ahmet Dursun AKÇA ağabeyim. Biz Erzurum'u Erzurum dışında, içimizde yaşayan Erzurumlular olarak böyle şahsiyetleri gündeme taşıyan sevgili Süleyman GÜRAKSIN kardeşime de teşekkür ederim. İyi ki varsın 'erzurumgazetesi.com' sonsuz teşekkürler. Erzurum'un manevi yaşayan değerleri ile tanışmak, özlemlerimizi bir an olsun gidermiştir. Saygılarımla. Secaattin GEDİK

Yorumu oyla      12      5  
Erdal Toygun 25 Ekim 2014 Cumartesi  14:05

Ahmet Dursun AKÇA ağabeyime ve Sevgili Süleyman GÜRAKSIN kardeşime, bu güzel söyleşiyi 'erzurumgazetesi.com' vasıtası ile bizlere ulaştırdığı için ayrı ayrı saygı sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Erzurum'un asırlık çınarlarından önemli şahsiyet Ahmet Dursun AKÇA ağabeyimiz. Hoş sohbeti ve engin görüşleri ile Erzurum ve Erzurumlu için çok önemli ve duyarlı mesajlar vermiştir bu söyleşisinde. Erzurum'un geçmişi ve bugününü bizlere aktaran Ahmet Dursun ağabeyim; maddi ve manevi yönleri ile eksik kalan taraflarımızı çok güzel ifade etmiştir. Ve söyleşi sonunda ki genç Erzurumlulara tavsiye ve temennilerine yürekten katılıyor ve yineliyorum. Gurbette Erzurum'u içinde yaşayan bizler gibi bir dadaş Ahmet Dursun ağabeyimize şükranlarımızı iletiriz. Sevgi dolu selam ve dualarımla.

Yorumu oyla      9      4  
oğuz Ender 25 Ekim 2014 Cumartesi  13:07

Sayın GÜRAKSIN ; uzun yıllardan beri bölgemiz dışında hayatını idame ettiren Erzurum'un değerlerini bizlere tedai ettiniz ve o değerlerin hatıralarınını gündeme getirerek yeni nesillere ışık gittiniz.Bu sohbetlerin devamını temenni ederim.Saygılarımla

Yorumu oyla      9      4  
25 Ekim 2014 Cumartesi  12:50

Ben bu Erzurum dışında yaşayanların, Erzurum aşıkı kesilmeleri hayret ve ibretle karşılayanlardanım. Aşık maşukundan ayrı kalır mı..Yok havası soğuk, yok iş deyip kaçacaksın ve dışarıdan platonik olarak Erzurumu seveceksin. Mazur görün, bunda sevgi yok, hesap var. Erzurumu sevenlerin adresi Erzurum. Bakıyorum Erzurumdan gidenler kalanlardan daha çok Erzurumlu kesiliyor, böyle birşey olabilir mi. Erzuruma yol gösteriyorlar, kalkınma yolu gösteriyollar, erzurumda kalanlara akıl veriyollar. Bu tam bir paradoks hali. Ya gittikleri için utanıyorlar yada gittikleri için kendilerini bir şey sannedip kalanları akılsız sanıp yol gösteriyorlar. Memleketini seven memletenda yaşar ve ölür. İş için gitmiş olabilirsin, emekli olunca gel. Köyündeki arazini satma, evini satma. Ele bir şehir ki erzurumda yaşamayanları Erzurum mebusu seçiyor, Belediye başkanı seçiyor, tam bir köy mantığı hakim bu erzuruma. Hani derler ya uzak yerin somunu böyük olur, bu işte öyle. Erzurum’da yaşamayanlar büyük

Yorumu oyla      7      25  
Gökhan YÖRÜK 25 Ekim 2014 Cumartesi  12:32

Ahmet Dursun AKÇA Gibi tarihin 88 yıllık sayfası bana eski duyguları yaşattığı için kendisine çok teşekkürlerimi iletirim.Ahmet bey sayın SÜLEYMAN GÜRAKSIN beyin röpörtajında belirtiği gibi tam bir tarih sayfası. Ahmet beyin de anlattığı gibi eski dostluklar,komşuluk ilşkileri kalmadığı nı belirtmesi beni çok dugulandırdı.Süleyman beye de bu tarih sayfalarını tanıttığı için çok teşekkür ederim. Gökhan Yörük

Yorumu oyla      11      4  
İskender Polat 25 Ekim 2014 Cumartesi  12:07

Hele bir deki dadaş nerdeydim epeydir, neyse kavuşturan Rabbime şükürler olsun, Süleyman kardeşim, yine bizi Erzurum a götürdün evet her ay hiç olmazsa senin söyleşilerinle bir Erzurum turu atıyoruz, Herle çorbası bölümünü okuyunca bizim ev de de rahmetli Anam, hasta olanlara Herle çorbası yapardı çok duygulandım, berrak ve sade bir dil, herkesin kendi geçmişinden birşeyle bulduğu bir söyleşi okuyoruz okumaya devam edeceğiz, ayrıca senin sayende Erzurum gazetesini de okumaya başladım. Teşekkürler Süleyman kardeşim selamalar saygılar

Yorumu oyla      11      4  
şebnem cebe 25 Ekim 2014 Cumartesi  12:04

İşte gerçek bir erzurum beyefendisi iyi ki varsın iyi ki seni tanıyorum ve seninle gurur duyuyorum sn.akça. seni internete kazandıran ve onurlandıran sn.güraksın a ve erzurum gazetesine ssonsuz teşekkürler...

Yorumu oyla      15      5