YORUMLAR
Toplam 15 yorum var Onay bekleyen yorum yok.
saf 28 Eylül 2014 Pazar  23:00

sapla samanı karıştırmayın.kız erkek karışık sınıflarda yaşananları bilmiyoruz sanki.neyi savunuyorsunuz? siz sahi nerede yaşıyorsunuz.?

Yorumu oyla      7      5  
misafir 28 Eylül 2014 Pazar  18:51

kadınsız savaş olurmu nene hatun insanları erkekleri düşmana karşı isyan ettirmeseydi gayrete getirmeseydi erzurum kurtuluşu olmazdı.kara fatma yı gaziantep savunmasını unutmayalım.Allah çok adaletli hiç bir hasleti nimeti bir zümreye vermemiştir dağıtmıştır.yani kadın evde oyurması mutlak gerekli değildşr herşeyi becerebilir komuşma kıprdama okuma çalışma düşünme bu kişinin kabiliyetlrine yapımış bir zulumdur dinimiz bunu asla söylemez.kız çocuklarının bazıları saha zeki başarılı aileler bunları okutmayarak zalimlik yapıyor.onların içinde hep öfke oluyor.başın örtüsündense içine bakmak daha hayırlıdır bemce.

Yorumu oyla      7      4  
Eslem tarihi oku 28 Eylül 2014 Pazar  16:18

Uhud'ta, Hendek'te, İstiklal Savaşında, Erzurum'un kurtuluşunda.

Yorumu oyla      7      4  
eslem 28 Eylül 2014 Pazar  16:02

hangi savaşta kadınlar erkekler beraber savaşmış aynı siperde?

Yorumu oyla      6      4  
Kutluyorum 27 Eylül 2014 Cumartesi  20:56

Koca, muhteşem İSLAM DİNİNİ; kılık kıyafete indirgeyenleri, Allahın yarattığı kadından ÖCÜ yaratanları, İslamın YALAN- RİYA- ZORLAMA YOK- ÖLDÜRMEK HİÇ YOK diyen diğer emirlerini geri plana itip te, sadece sosyal hayatı KADIN- MÜZİK üzerine ahkam kesenleri kutluyorum. Ne olur 16 yaşındaki kız, erkeklerle aynı sınıfta okursa ? Hani savaşa erkeklerle birlikte giden kadınlar? Kuranı tekrar tekrar okuyun derim. Allah kendi hakkını hangi konuda kula bırakmış ki, sizler haramlar icat edersiniz? Islah olursunuz İnşallah. Rabbim gözünüzü, beyninizi, kalbinizi mühürden kurtarır inşAllah

Yorumu oyla      6      4  
misafir 27 Eylül 2014 Cumartesi  20:35

her yerde beraberiz de okulda neden ayrı olsun edepli olduktan sonra sokaklarda ayrılsın o zaman apartmanlarda da asansörler hatta kadın erkek biribrini görmeyecek şekilde ayarlansın herşey. islamda böyle birşey yok edep var bu kadar takılmayın kadın erkek toplumda tabik eraber olacaklar kutlu peygamberimizin halası kıbrıs seferine katılmıştır diğer sahabe kadınlarda savaşlara katılmıştır her vakit namazada camiye gitmişlerdir.

Yorumu oyla      7      4  
müfti 27 Eylül 2014 Cumartesi  17:22

sayın müftülere çok iş düşüyor. islamda mahremiyetler konusu bir kez daha gündeme gelmeli.sayın il ve ilçe müftüleri ne der bu konuda bir vatandaş olarak merak ediyorum.16 yaşına gelen bir kız aynı sınıfta erkeklerle okumalı mı sayın müftüm?

Yorumu oyla      8      5  
Esra kardeşin yanlış yaklaşımı 27 Eylül 2014 Cumartesi  15:28

Erkek misiniz kadın mısınız bilmiyorum, ama vallahi çağdışı ve arap gelenekselciliği derken yüce dinimi kast etmedim. aslında bunu sizde anladınız. Dini yalnız araplara mahsus sayarak aslında yanlışı siz yapıyorsunuz. Bu yüce din tüm insanlığa hitap ediyor. ama nedense sizin gibiler, islamın fabrika ayarlarını araplara göre yapıyor yanlış budur. Yüce peygamberimiz, yüce kitabımız ve yüce dinimiz tüm insanlığın. Biz arap geleneği derken kadını aşağılayan hatta kuma gömen anlayışı kast ettik. Çağdışı derken de kadını cinsel obje olarak görüp erkeklerden ayırma kafasına hitap ettik. Namuzu bedenin yalnız alt kısmında gören zavallılardan olmayalım, namuz beyinde ve yürekte olmalı. elbette yüce dinimizin hükümlerini inananlar uygulamalı ama böyle anlayışla değil. Önce çevremiz, bedenimiz, yüreğimizle temiz olalım, sonra 24 ayar dürüst olalım, paraya tapmayalım, siyasi partilere. Müslüman olalım ki bu şeref hepimize yeter.

Yorumu oyla      7      4  
misafir 27 Eylül 2014 Cumartesi  15:11

daha teog yerleştirmeleri skandalı var ona el atan yok bu başarısızlığı örtmek için hemen başörtüsü.10 yaşındaki kız başını örtmesi sakıncalı oyun çocuğu başı hava almaz saçma yani.akp nin başörtüsünü istismar etmesinden bıktık.rüşvet ve yolsuzluklara ses çıkarmayan bir iktidarın dini hassasiyeti sorgulanmalıdır dini kullanıyormu hassasiyeti varmı.karma eğitim daha iyi çocuklar orda birbirleri ile iletişim kurmayı öğreniyor karşı cinsten birini sadece cins olarak görmemeyi insan olarak görmeyi öğreniyorlar.okulların ve eğitimin durumu içler acısı iken başörtüsü karma eğitim tartışması saçma böyle bir talepte yok.Allah kadını erkeği eşit yaratmıştır cennete cehennemde ikisine var ve dünya imtihanlarıda kadın erkek ayırımı yapmıyor.dert dava kadını iş hayatında eğitimden alıp eve tıkmak erkeklerden daha başarılı kadınlar dada zeki kadınlar var. kadın ve erkek heryerde yanya olmalı .en kötü hadiseler baskıların fazla oduğu yerlerde oluyor.

Yorumu oyla      7      4  
rehber 27 Eylül 2014 Cumartesi  14:45

dernek isteyen karma sınıfta okutsun isteyen karma olmayan sınıfta okutsun demiş.özgürlük değil mi kardeşim.devlet doktor bile seçtiriyor da veli sınıf neden seçemesin?

Yorumu oyla      6      4  
esra 27 Eylül 2014 Cumartesi  14:37

"Bu tip çağdışı ve arap gelenekleri açısından yaklaşımınızı telin ediyorum" diyerek yorumcu islama ve peygamberimize hakaret etmiştir.Hiç kimsenin din eve dini duygulara hakaret etmek hakkı yoktur. Dernek görüşünü belirtmiş. Dileyen kafasına yatan destekler.dileyen desteklemez. ama çağdışı vs cümleleri ile dini değerleri küçümseyemessiniz. Riyakarlık diyerekte suçlayıcı olmayın.

Yorumu oyla      6      5  
Riyakrlığa pirim tanımayın-III 27 Eylül 2014 Cumartesi  14:27

Bakın son bir şey ekleyeyim, erkek çocuklarınızı evlendirirken, işi olan kızlarla yuva kurmasını istiyorsunuz, inancı gereği tahsilini yapıp işte çalışmayan kızların suçu nedir? Kızlarınız üniversiteyi bitirdiğinde hemen iş sahibi olmasını istiyorsunuz ki, gayet tabiidir, ama o zaman sizin dar görüşünüz doğrultusunda soruyorum, erkek kadın eşit mi oluyor. Yani allahın hükmü-yine size göre- ilk, orta ve lisade ayrı, işe gelince ayrı mı? Bilmiyorum da Hakk divanında riyakarlık edenler nasıl cevap verecek acaba?

Yorumu oyla      7      4  
Riyakarlığa pirim tanımayın-2 27 Eylül 2014 Cumartesi  14:15

Ben sizin görüşleriniz doğrultusunda söylüyorum, işe girince din ortadan mı kalkıyor? Hani kadın ayrı erkek ayrı diyorsunuz ya..Nedense işe gelince dini hassasiyeti olanlar tek maaşla ailesini geçindiren erkekleri hiç düşünmüyor. Heryerde başörtülü kardeşlerimiz. Ancak benim görüşüme gelince, biz eğitimde de işte de kadın erkek eşitliğine inanıyoruz. erkekleri hemde tüm erkekleri ırz düşmanı gibi görmek ve ayrı eğitim istemek gibi çağdışı görüşü telin ediyoruz. Kadınlar da erkek gibi insandır ve her türlü hakları vardır. Sizin gibi düşünenler kalplerini yoklasın, hemen işi cinselliğe, cinsiyet ayırımına döküyorsunuz. Oysa karma eğitimde erkek de kadın da kardeşçe okuyor. Bu tip çağdışı ve arap gelenekleri açısından yaklaşımınızı telin ediyorum. Elbette isteyen kardeşimiz .aşını örtecek ve inancının gereğini yerine getirecek. Ona ancak saygı duyulur. Ama ayırımcılığa hayır

Yorumu oyla      7      4  
Riyakarlığa pirim vermeyin 27 Eylül 2014 Cumartesi  13:47

Karma eğitim kalkıyor diyorsun, temam, bu kızlar okulları bitiriyorlar, sonra üniversite. ora karma. sonra okulu bitiriyorlar işe giriyorlar çalıştıkları iş yerlerinde erkekler ayrı kadınlar ayrı mı..Paraya gelince kadın erkek ayırımı yok. Milli eğitimde kadın öğretmen sayısı erkekten fazla. Başıörtülü kadınlar ya da taraftar olan kadınlar iş olunca erkeklere ev geçindiren, tek maaşla ev geçindiren erkeklere sıra tanımıyor. Eğer erkek ile kadının birarada olması haram ise iş yerinde haram kalkıyor mu? Riyakarlık etmeyin. O dindar dediğiniz öğretmenlerin çoğunun eşi çalışıyor. Ha elbette çalışsınlar, benim ve benim gibi düşünenlerin itirazı yok.Kadın da erkek de eşit. Elbette tahsilinin gereğini yapacak, evine katkı sağlayacak. Benim itirazım sizin gibi riyakarlığı seslendirenlere. Eğer kadınla erkeğin birada olması günah ise o zaman kadınlar çalışmasın, onu diyorum. Başörtülü dediğiniz hanım kızlarımız erkeklere işe girişlerde fırsat tanımıyor, paraya gelince Allahın hükmü kalkıyormu,

Yorumu oyla      7      4  
elmas 27 Eylül 2014 Cumartesi  13:36

hocam rabia hatun okulumuz çok yeterisiz. bir veli olarak daha güzel ve yeterli bir binaya taşınması doğru olur.ilkokuldan lise mi olur sayın valim.

Yorumu oyla      6      4