YORUMLAR
Toplam 15 yorum var Onay bekleyen yorum yok.
3 Ağustos 2014 Pazar  17:38

İyi olur inşallah. Atauni de ETÜ de bizim canımız, değerlerimiz. Hep beraber sahiplenip hayınlanmazsak Allah da bize yardımcı olur, iyi günler görürüz hep beraber

Yorumu oyla      7      4  
misafir 3 Ağustos 2014 Pazar  12:02

Endişeye mahal yok imam hatip liselerimiz hızla çoğalıyor birkaç yıl sonra mezunlar.üniversitemizi dolduracak ve bilimi tavan yaptıracaklardır.

Yorumu oyla      8      4  
veryan 3 Ağustos 2014 Pazar  04:50

Üniversitenin %90 bölümü yüksek puandan öğrenci alır. Telaşa mahal yok. Özel sektör kapısında kuyruktur, bu da iyi.

Yorumu oyla      6      4  
kelami 3 Ağustos 2014 Pazar  01:07

korunan sağırlar birbirini ağırlar...

Yorumu oyla      8      4  
Atauni 3 Ağustos 2014 Pazar  00:23

Universitelerin belli amaçları olur ya özel sektöre adam yetiştirir,yada kamuya veya bilim üretir,ata uni de bu amaçlar tam olarak oturtulamadı.Özel sektörde diploması geçmez.Bu konuları değerlendirirken objektif bakmak lazım kör milliyetçilikle bir yere varılmaz siz değerlendirebilirsiniz ama değerlendirmeleriniz hiç bir anlam ifade etmez...

Yorumu oyla      8      4  
Erzurumlu kendine iyi şeyleri layık gör 2 Ağustos 2014 Cumartesi  18:44

Atatürk üniversite si nin ülke çapındaki itibarı belli iken neden biz küçümsemeye çalışıyoruz

Yorumu oyla      7      9  
kimse kimseyi kandırmasın 2 Ağustos 2014 Cumartesi  16:53

kimse kimseyi aldatmasın. Bizim iki üniversite de dahil Türkiyede onlarca üniversitenin çoğu fatkültelerinde öğrenci yok. Bazı üniversiteler bölümlerin adının önüne çağdaş yeni kelimeler ekleyerek öğrencileri yönlendiriyorlar bir yerde kandırıyorlar, sırf o bölümlerdeki hocalar maaş alsın diye. Atatürk üniversitesinde ikinci öğretim kalktı, gerekirse bölüm bölüm isim vermek mümkün, bazı bölümlere geçen yıl iki üç öğrenci vardı. Her ile üniversite olayı hem üniversite karizmasını yok etti, hemde mezun olacak öğrencilerin geleceği silindi. Sosyal bilimler fen bilimleri İİBFler ziraat fakülteleri öğrenci bulamıyor. Çözümü eski sitmeme dönmek, öğrencisi olmayan bölümleri kapatarak üniversite diplomasına yeniden karizma kazandırmaktır. meslek liselerini artırarak kalifiye elamanı artırarak gençler için iş imkanı oluşturulabilir.

Yorumu oyla      7      4  
MEMURLUK 2 Ağustos 2014 Cumartesi  16:28

Öncelikle kimse erzuruma laf söyleyemez.İkincisi dünya üzerinde üniversiteler sıralanıyor ve bu sıralama da türkiye den 1 veya 2 üniversite bu sıralamaya girebiliyor.Demek ki sıralamaya 1 2 üniversite girdiğine göre türkiye de eğitimin kalitesi yerlerde süründüğünü görmekteyiz.Bundan dolayı da atatürk üniversitesi bazında bazı şeylere bakmak yerine türkiye bazında bakmanın daha iyi olacağı görülmektedir.En azından atatürk üniversitesi diğer yeni açılan veya yeni kurulan üniversitelere göre kat ve kat iyidir .Son olarak ta üniversite okuyan bir insanla lise mezunu veya ön lisans mezunu bir kişi arasında ücret olarak çok farkın olmadığı görüldüğünden dolayı lise veya önlisans mezunu olduktan sonra herhangi bir memurluk elde etmek daha sonra üniversite okumak daha iyidir.

Yorumu oyla      7      7  
dandik miş 2 Ağustos 2014 Cumartesi  14:52

Yaptığın yorum seviyenizi gösteriyor . Dilersen gel bizim fakültede sana uygun bir ortam var.

Yorumu oyla      6      4  
Boş oran 2 Ağustos 2014 Cumartesi  14:40

50 yıllık mazisi olan bir universitenin bu kadar işsiz mezun vermesi acı.İİBF fakültesinde 1000 öğrenciden 50 si iş bulabiliyor.

Yorumu oyla      8      5  
yasemin. 2 Ağustos 2014 Cumartesi  14:33

vay be ne başarı.öğrenci doluluk oranıyla övünür olmuşuz bilimsel başarrı fosss.tıp ve dişçilik dışındaki fakülteler sadece diploma dağıtıyor bunu herkes biliyor..ziraat fakültesi var ama kaç çeşit tohum üretmişiz mühendislik fakültesi var ama Erzurum hala 80 yıllık gecekondu köyü.eğitim fakültesi var ama kaç tane yetenek keşfedilmiş bu şehirde hangi eğitim sorununa deva olunmuş.. besyo ve güzel sanatlar fak.var ama kaç tane sporcu, ses ve resim sanatçısı yetiştirmişiz koca bir fosssss..sadece masabaşına memur adayı yetiştiriliyor başkada bir şey yok..

Yorumu oyla      8      5  
ÜNİVERSİTELER 2 Ağustos 2014 Cumartesi  14:22

zaten üniversiteyi bitirmek önemli olsaydı 60 bin konterjan boş kalmazdı .Benim zamanımda insanlar ilk yerleştirmede bir yere yerleşemiyorlardı da ek yerleştirmeyi bekliyorlardı şimdi ise maşallah lise gibi her ilçede bir tane üniversite açılıyor.Aynı şekilde zaten tıp , dişçilik , öğretmenliklerin çoğu doluyor daha boş kalmıyor bunlar .Ya bu saydıklarımı okuyacaksın ya da kütaphanecilik , hemşiyelik , ebelik , diyanet vb. bölümleri okuyacaksın.Yoksa işletme ,iktisat , kamu yönetimi bölümleri boşu boşuna okumayacaksın.İşletme okuyan devlette memur olabilmesi için 80 ve üzeri bir puan almalı ki kpss de memur olabilsin diğer taraftar bazı bölümler var ki 35-40 puanla memur oluyor.İşte bu duruma göre tercih edilmelidir üniversiteler.

Yorumu oyla      8      4  
Hakikat 2 Ağustos 2014 Cumartesi  14:00

Tıp, dişçilik hariç gerisi boş. Bunu herkes biliyor. Üniversitede kalan dandik bi ziraatçi bile olsa hayatını kurtarıyor. İşsizlik çok büyük problem malesef.

Yorumu oyla      10      4  
GÖRÜŞ 1 Ağustos 2014 Cuma  23:17

Önemli olan üniversiteyi bitirdikten sonra .İki üniversiteyi bitirmiş adam ama maalesef ki iş bulamıyor.Üniversiteyi şimdiki şartlarda bitirmeyen yok

Yorumu oyla      10      5  
gokhan 1 Ağustos 2014 Cuma  19:46

Doluluk önemli değil. Puanlara bakmak lazim. Yüzde 98i dolu ama yüzde 2 si ise yariyo sıkıntı bu.

Yorumu oyla      8      5