YORUMLAR
Toplam 16 yorum var Onay bekleyen yorum yok.
Merter 2 Haziran 2014 Pazartesi  20:57

Gurbetteki dadaşlara Memleketimizin o manevi havasını tattırmak, burayı sadece bir şehir olarak değil de tamamiyle bir kültür olgusu yaratmak suretiyle ele almak ancak bunu yüreğinde yaşatacak birinin eseri olabilirdi. Süleyman kardeşimi bu hususta gerek yaratıcılığı gerekse emeğinden dolayı kutluyorum.

Yorumu oyla      6      4  
Gurbet -Hasret 13 Mayıs 2014 Salı  10:56

Haberi bir arkadaşım okumuş. Beni haberdar etti güzel olmuş. Hani derlerya içimdeki hasret gönlümdeki gurbet.Yaşayan bilir gurbeti. Sağolasın Fahrettin abi Allah sağlıklı uzun ömürler versin. Teşekkür ederim sayın yazar bundan sonra her ay sabırsızlıkla bekleyeceğim

Yorumu oyla      6      4  
Edirne den 11 Mayıs 2014 Pazar  15:01

Gurbetle erzurum arasında köprü olan,kıymetli yazıları ile bizim yanlızlığımızı paylaşan sayın Güraksın`a teşekkür ederim

Yorumu oyla      6      4  
İskender Polat 6 Mayıs 2014 Salı  11:34

Gurbetteki Erzurumluları bulup söyleşi yapma, mükemmel bir fikir, akıcı bir üslup sade ve duru bir dil, seni kutluyorum. Süleyman (Muhteşem) yazıyı okurken yer ve şahıs isimleri beni duygulandırdı, Erzurum'u gezmiş gibi oldum, Bizlere Erzurum kokusunu hissettirdiğin için seni kutluyorum. Ecdat diyarımız Erzurum ile bağımız halen devam ediyor ancak, söyleşini okuyunca bir kez daha oraları gözden geçirdik, Yüreği sevgi dolu, mert, delikanlı, dadaş Süleyman Güraksın, seni yürekten kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorumu oyla      7      4  
Baki BATMAN 6 Mayıs 2014 Salı  00:43

İlkini keyif alarak okuduğumuz, devamını sabırsızlıkla beklediğimiz 'Gurbetteki Erzurum-2' yazısı, bu defa bizi hafif bir rüzgar esintisiyle Edirne'den alıp Erzurum'a götürüyor ve yüreğimizde gurbette olmanın derin sızısını hissettiriyor. Ne ecdadın balkan harbinde yaşadığı acı diniyor, ne de sıla-ı rahme olan özlem tükeniyor. Her ne kadar gurbette olunsa da, sıla-ı rahim'den ayrı kalınsa da, dadaş ruhunu taşıyan yüreklerimiz hem örf-adetlerimizi hem de kültürel-sosyal değerlerimizi yaşıyor ve yaşatıyor. Fahreddin amcada bunun bir tezahürüdür. Kendisine hürmetle Allah'tan can sağlığı diliyorum. Yüreğiyle, kalemiyle, kişiliğiyle, duruşuyla, dadaş ruhuyla saygıya değer, yazılarını ilgiliyle okuduğumuz ve gurbetteki değerlerimizle bizleri buluşturup bütünleştiren, kıymetli ağabeyimiz Süleyman GÜRAKSIN'ı canı gönülden kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bütün dadaşlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorumu oyla      8      4  
Bahar Aydın 6 Mayıs 2014 Salı  00:42

Söyleşiyi baştan sona bir nefeste okudum. Okurken Fahrettin amcanın tüm duygularını yaşadım. Her kelimesi yüreğime dokundu. Aslında bu tür dokunuşları seviyorum. Çünkü bu duygular biz gurbetteki erzurumlulara her defasında kim olduğumuzu ve nereden geldiğimizi hatırlatıyor. Büyük kentlerin kalabalığında, kargaşasında nasır tutan yüreğimizden geçerek yumaşatıyor gerçek "biz"i yeniden ortaya çıkarıyor. Hem Fahrettin Amcaya hem de Sayın Güraksın'a teşekkür ediyorum.

Yorumu oyla      8      4  
Dadaş Emre 5 Mayıs 2014 Pazartesi  23:34

Erzurum gerçekten de yavaş da olsa gelişmekte olan bir şehir. Ama keşke iş imkanları da gelişse de böyle gerçek Erzurumlular da sıla hasreti çekmek zorunda kalmasa.. Yazı da emeği geçenlere teşekkürler..

Yorumu oyla      7      4  
Can DADAŞ 5 Mayıs 2014 Pazartesi  22:16

Yorumcu Furkan beye katılıyorum. Söyleşiyi yapmak kadar yazının bu sistematiğe dönüştürülmesinde Genel yayın Yönetmeninin emeği ve titizliği önem arz etmektedir. Emeği geçenlere teşekkürler.

Yorumu oyla      7      4  
Erdal TOYGUN 5 Mayıs 2014 Pazartesi  20:30

Bal tadında bir söyleşi. Her satırı dadaş ruhu ile bezenmiş. Sıla hasret ile de burun kemiğimizi sızlatan yazı dizi... Yazı dizisinde geçen konu ve olayları biz gurbette yaşayan Erzurumlular için daha bir önem arzetmektedir. Süleyman kardeşimin özenle hazırlanmış sorularıda yazı dizisine ayrı bir renk ve değer kattığınıda göz ardı etmemeliyiz. Bu nedenle teşekkür ediyorum. Emeğine sağlık, diyorum.

Yorumu oyla      7      4  
Furkan 5 Mayıs 2014 Pazartesi  20:25

Saygıdeğer Süleyman Bey'e ve Gazete Genel Yayın Yönetmenine teşekkürlerimi sunarım. Başlık itibariyle ilgi çekici güzel bende diger yorumcular gibi önümüzdeki ay aynı tarz yazı dizisini merakla bekliyorum.

Yorumu oyla      7      4  
Hanifi KURAN-ERZURUM 5 Mayıs 2014 Pazartesi  18:54

Türkiye'nin her ilinde Erzurumlu olduğunu biliyordum ama Edirne'de olduğunu ilk kez Süleyman Bey sayesinde öğrendim.Hemde bir tarih yaşayarak.Kendisine teşekkür ederim.

Yorumu oyla      8      4  
Mete Babaoğlu 5 Mayıs 2014 Pazartesi  12:45

Valla söyleyecek söz bulamıyorum. Çok değerli dadaşımız Süleyman Güraksın beni taa 80'li yıllara götürdü ve komşumuz olan Hayrettin Koçkan'ı hatırlattı. Ağzına, kalemine ve canına sağlık ve esenlikler diliyorum gardaşım allah senden razı olsun her daim ailenle mutlu olasın inşallah. Devamını diliyorum.

Yorumu oyla      7      4  
Murat Başar 5 Mayıs 2014 Pazartesi  11:57

Süleyman Güraksın kardeşimiz, biz gurbette yaşayan Erzurum'luların hissiyatını bu kez, Edirne'den yansıtmış. Yüreğine, kalemine sağlık. Bu vesileyle, hem hislerimize tercüman oluyor, hem de değerli hemşerimizi bulma ve tanıma imkanı yaratıyor. Teşekkürler.

Yorumu oyla      9      4  
M.BAYIK 5 Mayıs 2014 Pazartesi  10:28

Buram buram sıla kokan ve okuyucuları ile birlikte yazarına da aynı özlem duygularını hissettiren güzel bir yazı.Ellerine saglık.

Yorumu oyla      7      4  
Füsun 5 Mayıs 2014 Pazartesi  10:25

Sayın Güraksın'ı kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Keyif alarak okudum. Gurbetteki tüm Dadaşlara selam olsun.

Yorumu oyla      7      4  
Hale 5 Mayıs 2014 Pazartesi  10:09

Gurbetteki Erzurum yazı dizisinin geleneksel hâle geldigini anlıyorum. Sayın Güraksın'a bu güzel ve anlamlı seriyi bize ulaştırdığı için teşekkür ederim. Ilgiyle okuyorum ve önümüzdeki ayın konuğunu şimdiden merak ediyorum. Kaleminize yüreğinize sağlık. Edirne de başta Fahrettin abi olmak üzere tüm Dadaşlara selam ve saygılar sunarım. Yaşayan ve yaşatanlara sağlıklı ömürler diliyorum.

Yorumu oyla      8      4