YORUMLAR
Toplam 17 yorum var Onay bekleyen yorum yok.
Sayın Okur 23 Nisan 2014 Çarşamba  11:12

Okumaya, bakmaya MECBUR OLMADIĞINIZ şeyden rahatsız olmanız, aslında başka şeyden rahatsız olduğunuz gösteriyor kanımca. Ezberiniz mi bozuldu ? Kişilerden mi, konudan mı rahatsızlığınız olduğunu anlata idiniz, belki cevap ta gelirdi. Bilgileriniz var ise katkıda bulunsaydınız, bizler de aydınlanır ve öğrenirdik.

Yorumu oyla      6      4  
okur 22 Nisan 2014 Salı  18:43

Amma uzattınız. Herşeyi bilenler gibi.

Yorumu oyla      6      6  
Mökkem Dadaş 22 Nisan 2014 Salı  16:13

Siz bu ayetten ne anladınız ben onu anlamadım ! Nasılki yahudiler tevrata göre hüküm verdiği gibi Kur'an ın inmesi ilede müslümanların Kuranla hüküm vermesi emrolunmuş. Bunda bektaşilik birşey yok.... “Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde onlara acıyacağınız tutmasın.” (Nur: 2)Sana kurandan birçok ahkam ayeti iletebilirim. Şunu anlatmak istiyorumki kuran haşa mezarlıkta okunmak için indirilmemiştir. Kuran bir hayat nizamıdır....

Yorumu oyla      9      4  
Mökkem'e :Maide 44 22 Nisan 2014 Salı  13:48

Kuranı okuyacaksın. Kuranda Recm cezası var mı bakacaksın ( Sadece Yahudi kadın için uygulanmış zamanında) ve sonra yazacaksın. Ayetleri tam yazacaksın, işine geleni koymayacaksın: MAide 44" Şüphesiz Tevrat'ı biz indirdik. İçinde bir hidayet, bir nur vardır. (Allah'a) teslim olmuş nebiler onunla yahudilere hüküm verirlerdi. Kendilerini Rabb'e adamış kimseler ile âlimler de öylece hükmederlerdi. Çünkü bunlar Allah'ın kitabını korumakla görevlendirilmişlerdi. Onlar Tevrat'ın hak olduğuna da şahit idiler. Şu halde siz de insanlardan korkmayın, benden korkun ve âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir. ﴾44 " Senin hesabından gidersek, Bektaşinin " Namaza durmayın" sonucu çıkar. "Dinde zorlama yok" hükmüne ne diyeceksin. Kim yanlış söylüyor olur o zaman? Allah adına, hüküm yaratmaktan korkacaksın. En azından Kurana baktı isen, o bile beni mutlu eder. Sağolasın

Yorumu oyla      6      4  
Mökkem dadaş 21 Nisan 2014 Pazartesi  22:47

Bekleyen kardeşe; Maide suresi 44. ayeti kerime : "Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kafirlerin ta kendileridir"... İslam'ın ahkam ayetlerini uygulamak için devlet olması şarttır. Misalen bir içki yasağını ancak devlet uygulayabilir. Faiz yasağını yine devlet kontrol edebilir. Bir recm cezasını veya bir hırsızın elini kesme cezasını yine devlet sağlayabilir. Bunlar çok küçük örneklerdir. Akabe biyatlarında müslümanlar niçin peygambere biyat etti? peygamber niçin ordu kurdu? Niçin elçiler gönderdi?

Yorumu oyla      8      4  
adem 21 Nisan 2014 Pazartesi  18:32

İslam dünyayı ve ahireti kapsar.Dünyada isnaların mutluluğu için yaratanın emirlerini uygulayacak bir devlet olmalı.Batılılar dünyadaki islam ülkelerini islamdan uzaklaştırıp kendilerine benzetmişler.İslam hem ahlak dinidir.Hem hukuk dinidir.Hem barış dinidir.İslami bir hayat cemaatle yaşanmaz.ancak devletle yaşanır.Peyagmberimiz Medine de azınlık olmasına rağmen devlet kurarak islamı kuralları devlette uygulamıştır.Günümüzde camilerde insanlara hep ibadetlerden bahsedildiği için insanlar islamın diğer uygulamalarından bihaberler.İslam şefkata dayanan,yanlış yapana cezasını veren,adaleti uygulayan bir devlet kurulmasını ister.Bu esaslarda devlet olmasa yaşanılan din eksik olur.Bu gün dünyada msülüamanların yaşayabileceği bir islam devleti yoktur.islam devleti sayılanlar batılıların piyonlarıdır.İslam aleminin yöneticileri piyonalrdır.Dolayısıyla islamı hakkıyla uygulayan bir devlet yok.Bu yüzden islam ülklerinde gerçek islam değil hurafeler hakimdir.

Yorumu oyla      6      4  
Adem'e 21 Nisan 2014 Pazartesi  17:10

Dini kabul edeni zorla, eziyet et, dini kabul etmeyene dokunma! Nerde yazar? Doğru kabul ettiğin bu ifade /yazdığının anlamı, Kuran alemlere değil, belli bir gruba gelmiş demek olmaz mı? Bu, Tevhid dinine itiraz olmaz mı? Bir daha okuman lazım. Toplum yönetmekle devlet olmayı anlamak lazım. Doğru dersin, Peygamberimizin hayatını okumak lazım, Kuran ışığında defalarca okumak lazım.Dini hurafelerden, rivayetlerden korumak lazım. İslami Ahlak / Hukuk farklı şeydir, İslami Devlet farklı, bilmek araştırmak lazım. Okumak lazım, İlla da Kuranı Kerimi okumak lazım. Mökkem dadaş gibi sallamamak lazım.( O ayeti yazarsa beni aydınlatmış olur.) Beklemekteyim.

Yorumu oyla      6      4  
adem 21 Nisan 2014 Pazartesi  16:46

peygamberimizin kurduğu devlet din devledidir.Medine de azınlık olmasına rağmen devlet kurarak devleti islami kurallara göre yönetmiştir.Dinde zorlama dini kabul etmeyenlere olmaz.herkes dini kaynağından öğrensin.müftülük patates vaazları verdiği için bu konuları anlatmıyor millette bilmiyor.açın Resullahın kurduğu devleti bir okuyun.bir anlatın kardeşim.gül dağıtmakla peygamber tanınmaz.onun hayatını anlatmak lazım.

Yorumu oyla      6      4  
Mökkem dadaş 21 Nisan 2014 Pazartesi  15:16

Kuran din devleti olmaz dediyse Peygamber efendimiz neden devletini kurmak için medineye hicret etti? Kuranda "Allahın indirdikleri ile hükmetmeyenler kafirlerdir" buyuruyor bu nedemek... Bilende yazıyor bilmeyende...

Yorumu oyla      9      4  
Kuran " Din devleti olamaz" diyor 21 Nisan 2014 Pazartesi  13:54

Kuran " Din devleti olamaz " diyor. İyice okumanı öneririm. İslam, devlet eliyle uygulanamaz, uygulanırsa, " İslam olmaz". Bakara Suresi:Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. ﴾256﴿ Yani hiç bir makam, kişi din adına kılık, davranış vs zorlayamaz. (İran veya Suudi, bu nedenle kuran dışıdır) ayrıca 'Benim dinim bana, senin dinin sana.. "ayetlerini de okumanızı tavsiye ederim.

Yorumu oyla      7      6  
adem 21 Nisan 2014 Pazartesi  00:15

saydıklarınız islamın yasaklarıdır.islam bir toplumda uygulanmasa kötülükler,cinayetler artar.islam toplumda kendiliğinden yaşanacak bir din değildir.cemaat dini değildir.islam devlet dinidir.devlet dini yaşantıyı islam kurallarına göre ayarlamassa islam yaşanamaz.faiz,cinayetler,fuhuş,rüşvet,uyuşturucu vssss bunların hepsi islam olmayan toplumlarda yaygındır.İslam adı verilen devlerlerde de devlette islam yoksa oradada bu kötülükler yaygındır.İslamı devlet olarak uygulayan devlet yoktur.bundan dolayı huzurlu bir devlet yoktur.İslam devleti diye anılan ülklerin tamamı batının uşağıdır.islamın ibadet ve bir kaç emri uygulanır topyekün uygulanmadığı için yine kötülükler yaygındır.Asrı saadet en büyük örnektir.Ömer bin hattaptan hz ömer yetşmiştir. Başörtüsü ve tesettür konusuna gelince bu gün farz olan değil tarz olan uygulanıyor.Çoğunluğu giyinik çıplaklar sınıfına giriyor ..

Yorumu oyla      6      4  
Tek emir mi? 20 Nisan 2014 Pazar  20:39

Kuranın hiç bir emri ( İslam demedim çünkü, ortalık keyfi emirlerle dolu)(NAHL Suresi: Dilleriniz yalana alışageldiğinden dolayı, Allah'a karşı yalan uydurmak için, "Şu helâldir", "Şu haramdır" demeyin. Şüphesiz, Allah'a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa eremezler. ﴾116﴿)gibi ve diğerleri ) hafife alınamaz. Ancak sadece başkalarının hayatı üzerinden de ahkam kesilemez. Hal ortada. Dar pantolana bakarken, hırsızlık, gıybeti, ALLAHın diğer emirlerini unutacak mıyız? Müslüman Müslümanı öldürmekte, öncelik pantolon mu? Müslüman ülkeleri rüşvette hangi sırada? İncelediniz mi? Bak " Toplumsal dönüşüm" lafına? Neden? kime yarar? neden istenir? sana ne? sormak lazım değil mi? Afganistanda dansöz yapılan erkek çocuklarını oku, orda herkes örtülü. Erzurum da kaç çocuk- genç uyuşturucu kullanır? Bunun için ne yaparsın bunu tartışsana! Son söz: Allah'tan başka kimin KAFİR diyebilme hakkı var? Bu laf, insanları birbirine boğazlatır? Söyleyen nasıl din hakkında konuşabilir?

Yorumu oyla      6      4  
dikkat 19 Nisan 2014 Cumartesi  23:25

islamın bir emrini bile hafife alan kafir olur.başörtüsü islamın emridir.arkadaş bir gerçeği yazmış bazılarının niye zoruna gidiyor.zorlayan mı var??kadın örtünürse çok faydalı olur.medinede kadınlar örtülü çok rahat bir şehir mesela.caddede sokakta rahat geziyorsunuz.Kadın örtünemsse neler olur bunuda herkes yaşıyor ..

Yorumu oyla      7      4  
Kadın örtünürse ne olur? 19 Nisan 2014 Cumartesi  16:21

Ekonomi şaha kalkar, yolsuzluklar olmaz. Kardeş kardeşi, Müslüman Müslümanı kırmaz. Allahın dini (Tarikat, mezhep vs)fırkalara ayrılmaz. Gıybet asla olmaz."Allah adına" safsatalar üretilmez. Erkekler hiç günaha girmez, çünkü erkekler günah işlemez, şeytan erkeklerin yollarına çıkar!!! İslamın boynu bükük gezmez. Batıdan para dilenmez. Daha neler olursa yazın da aydınlanalım !

Yorumu oyla      6      7  
cezmi 19 Nisan 2014 Cumartesi  14:54

kadınlar örtünmeden tesettüre girmeden,eğitilmeden toplumsal dönüşüm olmaz.bu gün gelinen noktada kendini örtülü zanneden kadınlar islami olarak örtündüğünü zannediyor.tesettür firmaları daha çekici tesettür kıyafeti üreterek yozlaşmaya meydan veriyorlar.TV dizileri ahlaki dejenereye ortam hazırlıyor.

Yorumu oyla      8      6  
Remzi'ye 19 Nisan 2014 Cumartesi  13:04

İslam, islamı yemekte, ticarette ahlaksızlık diz boyu, yalan her günkü iftarımız, Hak yemede üstümüze yok, herkes karşısındakini kafir ilan edebilmekte, vs de vs. Kadınlar örtündü herşey kurtuldu he mi? Allah ıslah ede, Kuranı tekrar okuyunuz. Başkalarının bedeni ile uğraşıncaya kadar kadar yapılması gerekenleri öğreniniz. Hele de MAUN süresini defalarca okuyunuz. Belki aydınlığa çıkarsınız!

Yorumu oyla      8      6  
remzi 19 Nisan 2014 Cumartesi  10:49

İslam da tesettür kongresi yapında hocam milletimize daracık pantolonlar üzerine daracık paltüsolar üzerine örtünmenin örtü olmadığını anlatın.Cami cemaatinin kız ve karılarının giydiği elbiselerin gerçek örtü olamdığını anlatınız.Asrı saadette peygamber eşleri nasıl örtünürdü.İslam kadın erkek ilişkilerini nasıl düzenliyor.bunlara açıklık getiriniz.Toplumda açıklık,dekolte ,tarz almış başını gidiyor diyanet ne yapıyor??

Yorumu oyla      8      6