ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Kadir Sabuncuoğlu

Zirveden İnmeyen Bilim Adamı
29 Aralık 2019 Pazar

Ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sözmez, telefonla görüşmemiz sırasında “Hafta sonu için kimselere söz verme” diye başladı ve kaçta, nerede buluşacağımızın bilgilerini aktardı. Bize de o davete uymak kaldı.

Şişli’de randevu saatinde Bingür Hocanın otomobiline bindik ve yaklaşık bir saatlik yolculuk için Şile’ye doğru yol almaya başladık. İnanır mısınız, Bingür Hocayla yolculuk anılar ve fıkralarla renklendi ve sanki çok kısa sürdü.

Şile yakınlarında, Yeditepe Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan Doğa Clup’un kapısından içeri girdik. Otomobilden inince de Atatürk Üniversitesinden tanıdığımız ünlü bilim adamı Prof. Dr. Fikrettin Şahin ile kucaklaştık. Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Çatalelma Köyünden olan Prof. Dr. Fikrettin Şahin, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi iken Yeditepe Üniversitesine transfer olmuştu.   

Prof. Dr. Şahin, meğerse o gün, dost ve arkadaşlarıyla bir arada olmak için bir piknik düzenlemiş. Yusufeli’nden özel et ve cağ kebap ustası getirtmiş. Prof. Dr. Şahin'in 'Duasını aldığı' babası ve oğlu, Doğadaki İnsan programının sunucusu Serdar Kılıç da konuklar arasında. Yeditepe Üniversitesinin kurucusu, İstanbul eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan ile birlikte 70 kadar konuk, davette hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli Celal Bayar’ın doktoru, SSK Erzurum Hastanesi eski Başhekimi, Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Koptagel ilgün, ER-VAK eski Başkanı, Avukat Necati Bölükbaşı, Bingür Hocanın ağabeyi Ergin Sönmez, Avukat Erkan Karagöz, işadamları Nusret Akın ve Hakan Yılmaz yakından tanıdıklarımız. Etkinliğin başlarında 'Kara Tren' türküsünün mimarı, Sanatçı ve Yönetmen Özhan Eren, ut ile  çalıp söylediği şarkılarla bizleri yıllar öncesine götürdü. Kadife sesli Özhan Eren'in ardından Elazığlı bir grup sanatçı ile TRT sanatçısı Yavuz Değirmenci, çeşitli yörelere ait türküleri seslendirdiler.

Yeditepe'de Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahin, “Neler yapıyor?” diye merak edenlere bir kaç örnek sıralayalım:

Saçları dökülenlere yani kel olanlara çare olan bir ilaç geliştirmiş. Ayrıca kozmetik, medikal, tarımsal biyoteknoloji, tekstil, akıllı ve hijyenik yapı malzemeleri, yeni nesil kanser ilaçları üzerinde projeler yürütüyor. Şimdiye kadar 53 patent almış, 65 ürünü ticarileştirmiş. Tescil ettirdiği marka sayısı da yediyi bulmuş.

Işıl ışıl parlayan bir yıldıza benzeyen Prof. Dr. Şahin, son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın elinden 'İlim Yayma Büyük Ödülü'nü aldı. ABD'nin The Ohio State Üniversitesi tarafından 'Uluslararası Bilim İnsanı' unvanını kazanan ilk Türk olma özelliği bulunan Prof. Dr. Şahin, vedalaşırken şunları söyledi;

“Yeditepe Üniversitesinden 450 öğrencimle birlikte insanlık için önemli projelere imza atacağız. ”

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Recai 27 Şubat 2020 Perşembe  15:56

Sizi yemeğe davet etmişler afiyet olsun siz de reklamlarını yaptınız ödeştiniz de okuyana faydası ne ?

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva