ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı

Metin Öztürk

‘Yavaş’ Kavramı Üstüne
14 Kasım 2016 Pazartesi

Kemal Sunal’ın Şabaniye filmini izliyordum, bir sahnede Şabaniye Kartal Tibet ile film çeviriyor, Türk filmlerinin klasikleşmiş bir sahnesi vardır, esas oğlan ile esas kız deniz kenarında ağır çekimde birbirlerine koşarlar ve sarılırlar. Deniz kenarındaki bu sahnede de Kartal Tibet ile Şabaniye birbirlerine ağır çekimde koşmaya başladılar.

Allah Allah birden fark ettim.

Ne çok ayrıntı varmış sahnede. Ağır çekim olmasa bu ayrıntıların hiç birisini göreceğim yoktu.

Öyle hızlı yaşıyoruz ki hayatımızdaki birçok ayrıntıyı kaçırıyoruz.

Birçok ayrıntıyı görebilmemiz için hayatımızı biraz yavaşlatmalıyız diye düşündüm.

Ekonomik kaygılar, günlük yaşamın karmaşası bizi öyle bir hızlandırmış ki ışık hızı ile yaşıyoruz, şöyle bir düşünün sabahın köründe kalkıyoruz ve bir koşturmacının içerisine giriyoruz, akşam geç saatlerde eve yorgun argın geldiğimizde acaba bu gün neler yaptım diye düşünüyor muyuz? Düşünsek ne olur hiçbir şey aklımızda değil çünkü öyle hızlı yaşamışız ki bütün ayrıntılar uçmuş ve yarın yine aynı hızla devam edeceğiz.

Büyük şehirlerde insan seli içerisinde birisi önümüzde düşüp ölse durup “ne oluyor” diye kimsenin soracak zamanı yok çünkü herkes bir yerlere yetişmeye çalışıyor.

Bu karmaşa bu kargaşa içerisinde bir bakıyorsunuz ki ölüm sırası size gelmiş ve hayatınıza dair aklınızda hiçbir şey yok. Nasıl olsun karınızı jip alıp memnun etmek için öyle yoğun çalışmışsınız ki, çocuğunuzu memnun edip pahalı bir cep telefonu almak için öyle yoğun çalışmışsınız ki, herkese gösteriş yapacağım diye öyle bir yoğun çalışmışsınız ki işiniz bittiği zaman, zamanının da sizinle işi bitmiş şimdi yanın halinize.

Nedir bizi hızlandıran şey?

Çoğunu kullanmayacağınız hatta ne işe yaradığını bile zaman bulup araştıramayacağınız onca ıvır zıvır şeyi almanız için küresel güçler ellerinden geleni yapmışlar.

Yavaşlamamanız için ne gerekiyorsa yapılıyor, çünkü yavaşladığınızda düşüneceksiniz. Doğada sakin bir yürüyüş yapacaksınız, hasta yakınınızı ziyaret edeceksiniz, çocuklarınıza daha fazla vakit ayıracaksınız, büyüklerinizi ziyaret edecek onların hayır dualarını alacaksınız, çiçekleri koklayacak bir böceğin çiçek üzerine nasıl konup kalktığını göreceksiniz, bulutlardan şekiller yapıp insan olduğunuzu hissedeceksiniz kısaca insan olacaksınız.

İnsan olmak üretilen onca ıvır zıvır şey için çok tehlikelidir. Onları hemen tüketmelisiniz haydi hızlan, karına jip alınacak, çocuğa cep telefonu, arabanın yeni modeli çıkmış sen yatıyorsun, hızlan mesaiye kal, patrona yalvar maaşını arttırsın hızlan hızlan  hadi bir güne bir çok şey sığdır hiç düşünme, düşünce kötü bir şeydir maazallah insan minsan olursun bu ıvır zıvır üretenler için çok tehlikelidir. Hızlan hızlan rüşvet ye, çal çırp daha fazla kazan hızlan bak yeni bir televizyon üretildi bunu almak için hızlanmalısın alt komşun almış haydi hızlan.

Veeee gün gelmiş kalabalıkta senin öldüğünü de kimse fark etmemiş.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adnan AYDIN 16 Kasım 2016 Çarşamba  10:05

Sayın Metnin Bey ben rize den sizleri azda olsa zamanım olunca takip etmeye çalışıyorum ve görüyorum ki her GÜN Erzurum ve çevre il ve ilçelerle ilgili sorunları da gündeme alıyorsunuz ben salen Erzurum Uzundere kirazlıköyn denim bizim köümüzde bulunan 50 haneli mahallenin yolu yok ben ve mahlle halkından bazı arkadaşlarla çok uğraştık bir türlü bu mahalleye yol yaptırmadık bunu muhtarımz biliyor uzunder belediye başkanına defalarca konuşmamıza ramen hala bir çalışm yok ben bimerden başbakanlığa yazı yazdım bana gelen cevap da belediye şöyle cevap yazmış 2016 yılı içersinde yapılacak tır ama hale bir hareket yok ülkemize dağlara kırlara yılda bir iki araç gidecek yerlere yol yapılıyorda bizim bu mahalle mize neden ilgilenmiyorlar sizlerin keleminiz herşeyi yazıyor bu ve bu gibi yerlerleri siyasilerle konuşurken dile getirin çünkü sizlerin yazdıkları ve sözleri yerini buluyor sizden ricam bu konuyu gündeme getiriniz saygılrımla telfon nö 05363790371

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva