ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor

Vahdet Nafiz Aksu

Vali Bey’in Öncelikleri
26 Kasım 2018 Pazartesi

İslâm mülkünün anahtarı ve Türklük âleminin nüvesi Erzurum'a Vali olmak çok yüce bir paye, sıradan bir terfiyi aşan muhteşem bir mazhariyet.

Tutarlı, isabetli açıklamalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan genç, dinamik Valimizin, bu bilinçle emin adımlarla geleceğe yürüyen Erzurum'a layık bir yönetici olacağına inanıyorum. Allah muvaffak etsin.

Üzerinden kaç yıl geçti pek hatırlamıyorum, o dönemin çiçeği burnunda  valisine hitaben bir

"hoş gelginiz" yazısı kaleme almış ve şöyle demiştim:

Mevcut teşvik uygulamalarından ve “onuncu plan” ekseninde yeniden ihdas edilecek teşvik paketlerinden Erzurum’un azami şekilde istifadesi, şehrin “üreten ekonomiye” geçiş sürecini hızlandıracaktır.

Allah'ı var, sadece bu yazının muhatabı dönemin Valisi değil, tüm yerel yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz güzel hizmetler yaptılar geçen yıllar içinde.

Onuncu kalkınma planı hükmünü icra etti, 11.Plan döneminde şehri şahlandıracak büyük projelere yoğunlaşma zamanı şimdi.

Bu noktada, Erzurum’un ekonomik genetiğine uygun sektörlerin öncelikle mercek altına alınması gerektiğini bir kez daha vurgulayıp, daha önce ısrarla üzerinde durduğumuz birkaç meseleyi bir kere de Sayın Valimizin dikkatine sunalım.

Bu topraklar, asırlardır üzerinde yaşayan nüfusu ‘tarım ve hayvancılıkla’ doyurmuş. Yöre halkı, özellikle geçimini sağladığı hayvancılıkta tecrübe kazanmış. Cumhuriyet döneminde de bölge ‘hayvancılık merkezi’ olarak tanımlanmış, hayvancılık yörenin ekonomik genetiği haline gelmiş.

ENER olarak “ERZURUM, BÖLGENİN HOLLANDA'SI OLMALI” şeklinde iddialı bir öneri paketi yayınlamış, ileri teknolojiden yararlanan hayvancılık ve ona paralel gıda sanayinin gelişmesine vurgu yapmıştık defalarca.

Bu büyük hedefin gerçekleşebilmesi için hemen atılması gereken somut adım olarak "Erzurum Hayvancılık Ve Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" nin  kurulmasını önermiştik.

(http://enerstratejimerkezi.com/Haber_Resim/hayvanc%C4%B1l%C4%B1kprojesivnason.pdf)

Erzurum'un acil meselelerini üyesi bulunduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda etkili bir şekilde dile getiren kıymetli Milletvekilimiz İbrahim Aydemir, bu konuyu da üst düzeyde ele almıştı.

İlk açıklamaları ile hayvancılık ve gıda sanayiine ilgisini izhar eden Vali Bey'in bu konuya ilgisi işin kuvveden fiile çıkmasına önayak olacaktır.

Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç, makine, tıbbi cihazda dışa bağımlılığın azaltılması için Sağlık Organize Sanayi Bölgeleri kurulması kararlaştırılmıştı.

Erzurum için büyük bir fırsat olarak görmüştük bu kararı. Şehrimiz; altyapısı, ulaşım imkânları, Üniversiteleri, bilimsel altyapısı, teknokenti ile böyle bir bölgenin kurulması için son derece elverişli.”

Sayın Vali'nin dağarcığında bulunmayı hak eden bir öneri bizce bu da.

Bizim köşemizde çok yazıp çizdiğimiz, ENER’İN de kamuoyu ve ilgililerle paylaştığı diğer projeleri de hatırlatmak gerek Valimize…

Gelelim köşemizde on yıldır yazmaktan bıkmadığımız, Kapsamlı bir ENER projesi olarak kamuoyuna sunduğumuz n“Erzurum Hafif Raylı Sistem” projesine.  (http://enerstratejimerkezi.com/Haber_Resim/rayli.pdf)

Önceleri çok dikkate alınmayan bu projeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen ve milletvekilliği döneminde Mustafa Ilıcalı Bey ile diğer vekillerimiz ciddiyetle takip ettiler. Sanırım ihale aşamasına getirdiler.

Yeni Valimizin takibinde olması gereken bir proje. 

Teknik Üniversitemize “diploması küresel değer taşıyan” Doku Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Nano Teknoolji Merkezi gibi bölümlerin açılması da şehir için gördüğümüz, Vali Bey'in takip etmesini umduğumuz  hedefler arasında yer alıyor.

Vali Bey’in şehre katkı oranı, biliyoruz ki halkın, sivil toplum örgütlerinin, medyanın ona sağlayacağı katkıyla orantılı olacaktır.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali İhsan ÖZYAZICIOĞLU 27 Kasım 2018 Salı  09:48

Ağzınıza, gönlünüze sağlık ne güzel yazmışsınız düşüncelerimize tercüman olmuşsunuz. Allah razı olsun. Kalemizi Allah u Teala güçlü kılsın inşaallah. Amin... Selamlar. Vahdet cim ben Vakıf Apt. Halkın Sesi Gazetesi zamanından ve Rahmetli Mesut un arkadaşıyım.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva