ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Erdal Güzel

Uluslararası Gökyüzü Şehri Parkı Projesi
28 Ekim 2019 Pazartesi

İklimi kadar sıkıntılı bir sosyo ekonomik yapıya sahip olan Erzurum’un kalkınması ve gelişmesi konusunda uzun yıllardan beri çeşitli alanlarda projeler hazırlanmakta yeni hedefler belirlenmektedir.

Bu projelerin en sonuncusu Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesiydi.

Büyük fedakârlıklarla hazırlanan bu projenin her aşaması en ince detayına kadar düşünülmüş ve tüm hazırlıklar yapıldıktan sonra ilgililer tarafından kabul görmüştü. Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile hayata geçirileceği duyurulan bu projenin temeli 2015 yılının mayıs ayında atılmış, törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İç İşleri eski Bakanı Efkan Ala ile Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile şehrin yetkilileri, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katılmıştı.

Yapılan konuşmalarda Erzurum’a yakışır bu projenin şehrin makûs kaderini değiştirmede büyük rol oynayacağı belirtilmiş ve hedeflenen tarihte bitirileceği söylenmişti.

Dönemin rektörü Hikmet Koçak, bu projenin Erzurum’u var olduğu noktadan hayallerin ötesine taşıyacağını, hem görsel, hem de işlevsel özellikleriyle bu şehrin tarihine ve talihine emsalsiz katkılar sunacağını ifade etmişti.

Başkan Sekmen de şehrin ve bölgenin bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik potansiyelini artırmak amacıyla hazırlanan bu projeyle yeni bir tarih yazacaklarını belirtmişti.

Erzurum için yüreği atanların hayallerini süsleyen ve heyecan uyandıran bu projeyle Kar Tanesi Eğitim Araştırma Merkezi, Astronomi Eğitim Araştırma Merkezi, Sayılar Eğitim Araştırma Merkezi, Deprem Eğitim Araştırma Merkezi, Böbrek ve Kalp Eğitim Araştırma Merkezi, Tarih Duvarı Eğitim Araştırma Merkezi ile Bilim Teknoloji ve Müze parkları, Olimpiyat Meydanları, Ay Ada, oyun alanları, Yeşil Heykeller, Türkiye Bahçeleri ve Biyo çeşitlilik Parkı ,etkinlik atölyeleri ve sınıflar, engelli eğitim merkezi, AR-GE ve Mükemmeliyet Merkezi’nin oluşturulacağı bir Eğitim Parkı, yüksek donanımlı bir Kongre ve Fuar Parkı, tüm dünya çocukları ve gençlerin yer alacağı Dünya Çocuk ve Gençlik Meclisi yapılması planlanmıştı. 

Erzurum’un ismini dünyaya duyuracak olan bu projenin temel atma töreninden itibaren yaklaşık dört yıl geçmiş bulunmaktadır.

 Ekonomik alanda hızla irtifa kaybeden Erzurum için can suyu niteliğinde olan bu projenin hangi aşamada olduğu ve ne zaman bitirileceği merak edilen bir konudur.

 Sessiz ve ağırdan yürüyen çalışmalara bakıldığında bu projeyle ilgili başlangıçtaki heyecanın ve ilginin azaldığı anlaşılmaktadır.

Erzurumlular olarak bu durumu ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarla ilişkilendirmekle beraber Ovit Geçidi ve Hızlı Tren projelerinde olduğu gibi bu projenin de sekteye uğrayacağının endişesini taşımaktayız

Başlangıçta Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile yürütüleceği ifade edilen bu projede aynı işbirliğinin devam edip etmediği ve kamusal desteğin hangi ölçüde olduğu kamuoyunun bilmek istediği bir konudur.

Erzurum’u dünyanın cazip şehirlerinden biri haline getirecek bu projenin gündemde tutulması ve hayata geçirilmesi için şehri yönetenlere, siyasilere ve Erzurumlulara büyük sorumluluklar düşmektedir.

 Dünya’daki ilk tarih duvar müzesinde bulunacak 111 bin 111 adet taştan projeye destek için vatandaşlar tarafından satın alınması projenin devamı için çok ümit verici olmasına rağmen aradan geçen dört yıl içerisinde istenilen hedeflere ulaşılmaması proje ile ilgili bir takım aksaklıkların olabileceği imajını yansıtmaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından üç yıl süreli verilen Kültür Yatırım Belgesi’nin mayıs 2019 yılında iptal edilmesi projenin istenilen hızda yürümediği sorusunu akla getirmektedir.

Bir çok alanda irtifa kaybeden Erzurum’un potansiyellerini hovardaca değerlendirmeme lüksü bulunmamaktadır.

Bu münasebetle Erzurumlular olarak bu projenin hızlı bir şekilde devam etmesini ve bitirilmesini heyecanla beklemekteyiz.

Anadolu’nun zirvesinden Türkiye’nin sesini dünyaya duyuracak olan bu projenin hayata geçmesi Erzurum’u marka şehir haline getirecek ve güneşin doğudan doğduğunu yeryüzüne bir kez daha hatırlatacaktır

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva