ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi

M.Tevhit Gülseven

Trafik Polislerine Teşekkür!
14 Aralık 2010 Salı

Pazar günü bin ikiyüz kilometre yol yaptım, özel aracımla. Afyon- Uşak –Konya- Manisa arasında on sekiz saat araç kullandım.
Erzurum’un bize vermiş olduğu kış ve yoğun karlı hava şartlarında araç kullanmanın doğal dersinin ne kadar ve hayati önemi olduğunu gördüm.
Elbette batıda yaşayan ve araç kullanan vatandaşlarımız bizim kadar kar’la muhatap olmadıkları için yolda otuzu aşkın aracın yoldan çıktığını, kaza yaptığını, yan yattığını, uçurum kenarlarından yuvarlanmalarına ramak kaldığını gördüm.
Her kaza yapan, yardıma ihtiyacı olan araçların başlarında trafik polislerini gördüm. Koskocaman TIR’ların yolları kapatmaları, kenarlarda yan yatan otoların içinden korkuyla çıkan ailelerin yanlarında trafik polislerini gördüm.
Ellerinde halatlar, ellerinde fenerler, ellerinde kürekler, yüreklerinde sevgi ve yardım eliyle vatandaşlarımızın yanındalar!
Kar, rüzgârla tipiye dönmüş, göz gözü görmüyor, trafik polisleri canla başla çalışıyorlar!
Güçlerini çok fazlaca aşan araçların ağırlıkları, sitem eden çaresiz kalmış yardım bekleyen gözlerle kendilerine bakan vatandaşların yanındalar; trafik polislerimiz!
Aracımın çamurluklarında biriken buz’u kırmak için iyice sağa park edip, dörtlüleri yaktığımda aradan birkaç dakika geçmeden yanıma geldiler ve yardıma ihtiyacım olup olmadığını sordular!
Vatandaşa değer vermek, vatandaşa kendisini değerli hissettirmek olması gereken bir davranış ve olması gereken de budur!
Vatandaş ise; her zaman ki gibi gerçeğe aykırı hareket etme ve akılla zıt yaşamak alışkanlığı konusunda gene üzerine düşeni eksiksiz olarak yerine getiriyor(!)
Karlı kış günü kabak lastikler, ful eksik donanımla trafiğe çıkma gibi alışkanlıkların yanında, acelecilik, sol şeridi mütemadiyen kullanıp, sollamak isteyen araçlara yol vermemek, kızgın hareketler, el –baş sallamalarla yolumuza devam ettik!
T.C.Karayolları ortalıklarda fazla gözükmüyor, tuz çalışması yoktu. Birkaç yerde kar kürüme işlemleri yapıyorlardı. Bölgede çok fazla kar yağışı olmadığı için bu eksiklik hoş görülebilir; Karayollarınca daha fazla araç ve personel takviyesi ile daha fazla hizmet verilmelidir!
Vatandaş; kendi üzerine düşeni mutlaka yapmalıdır:
*Zorunlu olmadan (zorunlu sözü bile tartışılır, acemiler için trafik intihar demektir ve karşısındakini de can ve malını riske etmek demektir) karda kışta trafiğe çıkmamalı,
*Yeterince “kar-kış” tecrübesi yoksa kesinlikle direksiyona oturmamalı,
*Aracının bakımı, lastiği gibi ekipmanları tam ve kışa uygun olmalıdır.
Bu maddeler, otobüs şirketleri başta olmak üzere, canlı- cansız toplu taşımacılık yapan her vasıta kullanıcısı için geçerlidir!
Can’dan daha değerli bir şeyin olmadığı hayatımızda; adeta canımızı hiçe sayıyoruz veya canımız hiçe sayılıyor! Bu gerçek bir kul hakkıdır!
Canlarını riske edip, yetişebildiği her insana gücü yettiğince çare olmaya çalışan trafik polislerimize teşekkür ediyorum!
 
 
 
 
 
 
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva