ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi

Ahmet Göksan

Tıpkısının Aynısı
16 Aralık 2017 Cumartesi

“Makarios’un son konuşmaları arasında ‘Türk halkının tutumu yüzünden anlaşmanın uzak olduğu’ iddiaları tamamen yersiz ve gülünçtür. Türk tarafı olarak körü körüne hareket eden bir halk değiliz. Ancak bunca fedakarlık karşısında elde ettiğimiz haklarımızı Makarios’un keyfi uğruna terk etmek niyetinde niyetin de olmadığımızı da ifade etmek yerinde olur.

Eğer tekrar başımızda bir baykuş gibi öteceği gafleti içinde ise, çok yıllar bekleyecek ve ömrü hayal ettiklerinin hakikat olmasına yetmeyecektir”. 1976  Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

Mendil büyüklüğündeki ülkede 2018 yılı Şubat ayında yapılacak olan Başkanlık seçimi için geri sayım devam ederken nazire yapar gibi bizde de milletvekilliği erken seçimi yapılacak. Adayların kesinleşmesi ile tartışmalarda beklenen gibi olmasa da ateşin üstüne odun atılmaya da başlandığı günlerden geçiyoruz. Bizler adada seçim konusunda uğraşırken dünyanın başını derde sokmaya azmetmiş gibi bütün dünya Trump fırtınası ile boğuşuyor. En son 1952 yılında Yunanistan’a yapılan ziyaretten 65 yıl aradan sonra geçtiğimiz günlerde yeni bir ziyaret gerçekleşti.

Uzun sayılacak bu süre sonrasında gerçekleşen ziyaret sonrasında ilişkilerin yumuşaması veya yumuşatılması beklenirken batı cephesinde yeni bir şey yok söylemini doğruluyor. İleriye yönelik olsa bile herhangi bir umut ışığının olmadığını kaydetmek istiyoruz. Kıbrıs ve Ege konularında karşı tarafın Türkiye’den odunlarının parasını istemeye devam ettiğine vurgu yapmak istiyoruz. Mindere çekebilmek için yapılan bütün uğraşların boşa çıktığından sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır noktasında olduğumuzu yinelemek istiyoruz.

Seçimlere gidilirken Nikos Anastasiyadis’e karşı başlatılan sözde saldırılar devam ediyor. Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Teoharus, adı geçen kişinin yeniden seçilmesinin ‘adanın tam olarak Türkleşmesine yol açacağını’ savlıyor. Böyle bir söylemin gerçeklerden uzak olduğunu savlayanın da bildiğine inanıyoruz. Diko’nun başındaki Nikolas Papadopulos ise, ‘Şubat ayındaki seçimde Kıbrıs sorununun çözümünün hangisi olacağına ve hangi çözümü istediğimize karar vereceğiz. Anastasiyadis ve Akel’in federasyon çözümü konusunda ortaya koydukları sahte ikileme karşın kendilerinin gerçek ikilemi, yani yeni ödünler mi yoksa yeni bir strateji mi ikilemini ortaya koyduklarını… İlk günden itibaren garantilerin kalkmadığı ve son Türk askerinin gitmediği bir çözümün söz konusu olamayacağını” savlıyordu. Son yapılan ziyaret sonrasında Yunanistan’da yaşananların da tıpkısının aynısı olduğunu söylemeye bile gerek duymuyoruz.

Diko’nun Ermeni kökenli eski Başkanı Marios Karoyan ise BM Güvenlik Konseyi’nin kabul edebileceği gerçekçi başka bir çözüm önerisi sunmalarını istiyor. Diğer Rum siyasilerde iğnesi kırılmış plak gibi benzer sözleri yineliyorlar. Bu kafa yapısında olan Yunanistan ve Kıbrıs Rum yöneticilerinden kim olurlarsa hangi görüşü savunuyorlarsa savunsunlar barışa ilişkin adım atmalarının beklenilmemesi gerektiğinin altını çiziyoruz. İleriye yönelik bir umut ışığının da olmadığı gerçeğini de yaşıyoruz. 

Karşımızdakilerin düşünce yapılarının değişmesini beklerken tam bir kara gülmece örneğini de yaşıyoruz. 1955 – 59 =onlara göre= bağımsızlık mücadelesi sırasında İngiliz askerleri tarafından işkence ve tecavüz gören 35 adet Eoka’cının yargı yoluyla İngiliz Hükümetinden tazminat istedikleri Rum basınında yer alıyor. Bu isteğe karşın yargılamanın İngiliz Hukukuna göre mi yoksa Kıbrıs Hukukuna göre mi yapılması konusunda uzlaşının sağlanamadığı belirtiliyor.

Davacılar arasında iki kadının da bulunduğu ve bu kadınlara İngiliz Ordusu subayları tarafından tecavüz edildiği belirtiliyor. İngiliz Guardian gazetesine açıklamada bulunan Veteran Eoka’cılar Derneği Başkanı Thasos Sofokleus, İngiltere’ye karşı olmadıklarını söylüyor. “Ne oldu ise siyasi nedenlerle olmuştur. Çünkü kendilerinin bağımsızlık ve Enosis için mücadele ettiklerini” belirtiyordu. Yaşadığı işkenceler nedeniyle işitme sorunu yaşadığını ekliyordu. İngiltere’ye karşı silahlı ayaklanma yaptıktan sonra şimdi de dönüp tazminat istiyorlar. Aziz Nesin’lik bir olayla karşı karşıyayız.

Yunanistan ile karşımızdakiler tıpkısının aynısı stratejiyi izlerlerken bizlerinde fazla zaman yitirmeden Ulusal Konseyi kurmamız gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva