ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi

Ahmet Göksan

Tezin Karşısı
23 Mayıs 2020 Cumartesi

"Mademki bu Ada'da hür bir halk olarak yaşamak istiyoruz, ebediyete kadar görev başından ayrılmamak zorundayız. Davalarımızı kendimizin halledebildiği müddet içinde başımız dik dolaşabileceğimizi çoktan takdir ettik. Bu inançtan hiçbir şey kaybetmeden yolumuza devam etmeliyiz". 1973 Dr.Fazıl KÜÇÜK

 

Ermeni savlarının temelinde genel içerisinde Türkiye'den toprak istekleri yatmaktadır. Bu husus hemen herkesçe biliniyor olmasına karşın Ermeni diyaspora dernekleri aracılığı ile saldırılarına devam ediyorlar. Bilinenleri daha fazla uzatmadan soykırım nedir ve nasıl başlar? Sorusunun yanıtını aramamız gerekiyor. İ-kinci Paylaşım Savaşı döneminde Yahudilere yönelik olduğu bilinen olayların nasıl başladığına özet olarak bakılması gerekiyor.

Polonya-Hollanda-İtalya-İspanya ve Almanya'daki Yahudiler savaş sırasındaki bir kargaşa ortamına yol açılmaması için Getto diye tanımlanan toplu yaşam merkezilerinde toplanmışlardı. Bir süre sonra toplu yaşam merkezleri kapasitesini aşmaya başlayınca yasa dışı olaylarda artış olmuştu. Hırsızlık ve cinayetler yasa dışı olayların bazıları idi. İlerleyen günlerde ölümlerin başlaması ile toplu mezarlara defin işlemi yapılmaya başlandı.

İlk anda toplu mezarlara defin işlemleri yeterli oluyordu. Buna koşut savaşın verdiği olumsuzluklar nedeniyle kimyasal gazlar da kullanılmaya başlanıyordu. Almanların kullandığı kimyasallarla gerçekleşen toplu ölümlerden sonra cesetlerin yakılmasına başlandığı biliniyor. Yaşananlar sözcüğün tam karşılığı ile Soykırım idi.

Sürekli olarak Türkiye'yi soykırım yapmakla otomatiğe bağlanmış olarak suçlayanlar, Ermenilere karşı böyle bir hareketin yapıldığını söyleyemiyorlar. Yaşanmamış olan olayları yaşanmış gibi göstererek Türkiye'ye suçlamalarda bulunmalarını emperyalist ülkelerin oyunu olarak görmek gerekiyor. Buna koşut suçlamaları sürdürmenin karşılığı da bu ülkelerin maşası olmak demektir.

İ-kinci Paylaşım Savaşı sırasında Almanya'da yaşananlardan sonra dünyanın değişik bölgelerinde de Yahudilere uygulananlar gibi benzer olaylar yaşanmıştır. Buna koşut hiçbir ülke suçlanmamış yalnızca eylemi yapanlar suçlanmışlar ve yargılanarak mahkûm olmuşlardır. Bu nedenle Türkiye'nin suçlanıyor olması kadar abes bir şey olamaz.

Ermenilerin toprak istemelerine koşut karşımızdakiler de Vakıf Anayasası'nı yok sayarak Maraş'ın kapalı kısmının değil tamamının kendilerine verilmesini istiyorlar. Tek yanlı olarak sürdürülmekte olan bu çabaların anlamsız olduğunu bu çalışmayı yürütenlerin de bildiklerine inanıyoruz. Çözüme ilişkin önerilerimize gelince, öncelikle Kıbrıs'taki üniversitelerin Hukuk Fakültelerinden de yetişmiş olan değerli gençlerimizin olduğu biliniyor. Hem öğretim üyeleri hem de konunun uzmanı kişilerle birlikte siyasilerin de içinde olacağı bir ekibin zaman geçirmeden kurularak çalışma yapmalarında sayılamayacak kadar yarar olduğunu düşünüyoruz.

Yeniden yapılanma konusu tartışılırken öncelikle tez olarak, Vakıf Malları konusu ile başlanması gerekiyor mu ne...

İyi Bayramlar...

SEVGİ ile kalınız...

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva