ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı

Ahmet Göksan

Teşvikin Onuru
25 Temmuz 2022 Pazartesi

“Bizlere cesaret veren ve yine bizleri teşvik eden halktan gelen manevi destekti. Onun yardımı olmamış olsa idi vakıflar idaresi halka ‘kayıtsız şartsız’ teslim edilmez ve birkaç kişinin bağırması da boşlukta kaybolur giderdi”. 1976 Dr. Fazıl KÜÇÜK

               

Yakın çevremizdeki ülkelerde yaşanmakta olan çatışmalar ve savaşlar yeni bir dünya düzeninin işaret fişekleridir. Geçmişte emperyalist amaçlarla ülkelere egemen olanların koltuklarının çatırdamaya başladığı gerçeği ile yüzleşiyoruz. Kurulması düşünülen yeni yapı içerisinde Kıbrıs adasının da yeni yapılanma içinde yer alacağı kaçınılmazdır. Bir anlamda çevresinde bulunan zengin kaynak-lar adayı dünyanın merkezine oturtmaktadır. Bu nedenle 05 Şubat 2023 tarihinde Rum kesiminde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Kıbrıs Türklerinin yeni yapılanma içindeki durumları da dikkate alınacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçimine gidilirken Bay Nikos Anastasiyadis, giderayak taşınmazların dağılımını gündeme taşıyor. 1974 yılı öncesinde Türklerin % 14 oranında 1974 sonrasında bu oranın %37’ye yükseldiğini söylüyor. Güneydeki taşınmazların daha değerli olduğunu söylüyor. Ayranın ekşi yoğurttan yapıldığı-nın bilinmesine karşın hiç kimse ayranının ekşi olduğunu söylemiyor. Anastasiyadis’in bu açıklaması bizi ayran satıcısını düşündürür noktaya taşıyor. Bu nedenle çözüm için siyasi konulardan öncelikli olarak taşınmazlar üzerinde çalışma yapılmasını gerekli kılıyor.

Taşınmazlar değerlendirilirken gerçek sahiplerinin yaşamıyor olması dikkate alınmalıdır. İkinci kuşak ile üçüncü kuşak arasında sıkıntı yaşanacaktır. Bu konu siyasi çözüm arayışlarının önünde takoz olarak kalacaktır. Bunun ötesinde her iki bölgedeki taşınmazların üzerine yapılmış olan yapılar bulunmaktadır. Türk Vakıflarına ait olan taşınmazlar üzerine yapılan binalar vardır. Ki bu konu Annan’ın belgesinde dini kurumlara ait mallar olarak belirtilmiyordu. Dini kurum olarak yalnızca Kiliseye ait taşınmazlar belirtiliyordu.

DİSİ Başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanı aday adayı olan Bay Averof Neofidu Kıbrıs sorunundaki ‘çıkmazın’ güvenlik ve enerji nedeniyle Türkiye’nin koyduğu engellerin de birlik olarak aşılabileceğini söylüyor. Ek olarak da Maraş’ın kaybedilmesi halinde adanın tamamının kaybedileceğini belirtiyor. Bugün yaşanan durgunluğun tek nedeni bulunduğunu ve bununda Türkiye olduğu savını öne çıkarıyor. Başkan seçilmesi halinde NATO’ya üyelik başvurusunu yapacağını şimdiden açıklıyor.

Dışişleri Bakanı Yannakis Kasulidis de geri kalmamak için Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğinin Türkiye’nin üçlü anlaşması ile imzalamaları sonucu başarıldığını kaydediyor. Kasulidis, bu iki ülke ile birlikte NATO üyesi olmayan sadece 4 AB üyesi kaldığını belirterek ‘Kıbrıs’ın NATO’ya üyeliğine olanak tanıyacak koşullar olsa idi kullanırdık. Şu anda ne zemin ne de Türkiye böyle bir gelişmeye izin vermeye niyetli” diyor.

Kasulidis, ‘mevcut durumun garanti ettiği tek şey Türkiye’nin varlığının kalıcılaştırılmasıdır’ dedikten sonra ‘önce çözüm sonra da Türkiye ile gazın taşınması için MEB ile Kıta Sahanlığı konusunu konuşabiliriz’ diyor. Genel durumu bu şekli özetledikten sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde kim kazanırsa kazansın batı cephesinde değişecek bir hususun olamayacağıdır. Bu nedenle karşımızdakilere değil öncelikle kendimize güvenmek durumunda olmak durumundayız.

Adanın güneyinde kim Cumhurbaşkanı seçilirse seçilsin bizlerin öncelikle kendimize güvenerek çalışmalar yapmamız gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız… 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva