ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’

Zülküf Usanmaz

Tencere Dibin Kara…
9 Ocak 2012 Pazartesi

Geçen hafta Hollanda’yı kısaca tanıtmaya çalıştık. Avrupa’nın bu ve Fransa gibi diğer ülkelerinin bize nasıl farklı baktıklarını ve davrandıklarını tek tek bazı boyutlarıyla anlatmaya çalışacağız. Bunlar için başta bir atasözümüzü hatırlayalım “ Tencere dibin kara, seninki benden kara..” Türkiye’yi yargılayan ülkelerden bu hafta ele aldığımız ülke,
 FRANSA
                   Öce Tanıyalım;
Nüfusu,63.587.700 kişi,
Yüzölçümü: 674.843km2.
Konumu: Batı Avrupa ülkesi,
Dini: Hıristiyan Katolikler, yüzde 83 ile 88 arasında..Müslümanlar ise, yüzde 5 ile 10 arasında,
Okur-Yazar Oranı: yüzde 99,
İdare şekli: Parlamenter Başkanlık tipi Cumhuriyet,
İdari Bölümlenme: 22 Bölgeye ayrılmış..
 
 GEÇMİŞTE FRANSA’DA MEZHEP ÇATIŞMASI VE SOYKIRIMI
Tarih 24 Ağustos 1572 sabahı..Kral 9. Charles ile Ana Kraliçe Catherina’in talimatı üzere Protestanlara karşı hücuma geçen Katolikler, bir günde sadece Paris kentinde 3 bin kişi öldürdükleri, müteakip günlerde ise Lyons, Rouen, Orleans gibi kentleri de dahil ederek kimi tarihçiye göre 60 bin kişi, kimisine göre de 70 bin kişi vahşice soykırıma uğratılmıştır.
Protestanlara uygulanan bu insanlık suçu 1685 yılına kadar sürmüştür. Katliamların önüne geçemeyen Protestanlar, 250 bin kişilik büyük bir kitle halinde Fransa’yı terk ederek İngiltere, Amerika ve Prusya’ya göç etmek suretiyle canlarını kurtarabilmişler.
Bugün Ermenilere karşı çıkan Fransa, kendi halkına karşı sadece mezhep yüzünden uyguladığı bu soykırıma ve tehcire acaba ne diyor?
ERMENİLERE KARŞI DA SUÇ İŞLEMİŞ,,
Fransa, Osmanlı tabiiyetinde yaşayan Ermenileri kendi mezhepleri olan Gregoryen’den ayırıp Katolik mezhebine geçmelerini istedi. Ancak Ermeni Patriği Avedik, bunu kabul etmedi. Bu yüzden de Patrik Paris’e kaçırıldı. Yüzüne demir maske geçirip zindana attılar.1710 yılında Patrik zindandan çıkmak için Paris Başpiskoposu’nun huzurunda Katolik mezhebine geçtiğini açıkladı ve canını kurtardı.
Bu zoraki kabullenmeyi içine sindiremeyen Patrik AvediK, hayatla ilgisini keserek Saint Suplice kilisesine kapandı ve Kısa süre sonra da öldü.
O gün Ermenilere düşman kesilip zorla mezhep kabul ettiren Fransa, bu gün dost öyle mi?  
Bu konuda Fransız tarihçi Marius TAUPİN’in yazığı “Demir Maskeli Adam ve Ermeni Patriği Avedik “ adlı kitap var. Anlatığımız bu konun adeta resmi belgesi gibidir.
 
FRANSA’NIN SİCİLİ ÇOK BOZUK..
Savaş düdüğünü her yerde çalmaya başlayan ve dünyayı kana bulayan Alman diktatörü Hitler bir savaş çılgınıydı. Hitler’in hoşuna gitsin diye Fransa, henüz yaşları 11 ve daha küçük 11 bin Yahudi çocuğunu ailelerinden koparıp almış, ardından Polonya’daki fırınlara göndererek canavarca yakılmasına sebep olmuştur..İnsanlık tarihine geçen bu kara lekeyi Fransa nasıl temizleyecek..?
 CEZAYİR’DE
8 Mayıs 1945’de yine Fransa sahnede..Bu sefer vahşice katliam Cezayir’de..Fırınlarda yakarak ve topluca öldürerek tam 45 bin masum kişinin kanına girmek bir ülke için ilelebet nasıl bir talihsizliktir ve silinmez yüz karkasıdır. Dünya, Fransa’nın soykırıma uğrattığı 45 bin masum ve sivil Cezayirlinin dramını daha unutmadı..
RUANDA’DA
Daha 1994’lerde 100 gün içinde Ruandalı Tutsi’lerle Hutu’lular arasında başlayan savaşta 800 bin kişi hayatını kayıp etmiştir. Savaş çıkarıp katliamlar yapan Hutu’lular Fransa tarafından desteklenmişler. Ayrıca Fransa, katliamları önlemek için hem ülkeye Birleşmiş Milletler Barış Gücünün gelmesini engellemiş, hem de kendisi katliamları seyretmekten başka bir şey yapmamıştır. Dolaysıyla bu insanlık dramının başoyuncusu maalesef Avrupa’nın bu yaşlı ve sicilli ülkesi olan Fransa olmuştur.
Böylesine kanlı bir zemin üzerinde oturan Fransa devleti kendi halkına rağmen hala o çağdışı ve sinsi politikalarını devam ettirmeye gayret göstermektedir.
Yazık..Yıllık 14 milyar dolar alışveriş yaptığı Türkiye gibi bir ülkeyi kayıp etmenin asla telafisi mümkün olmayan bir kayıp olduğunu bilmeliydi..!

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva