ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Ahmet Göksan

Sömürgeciliğin İngilizcesi
18 Mayıs 2022 Çarşamba

 “İlhakı bu kadar canı gönülden arzu eden bu vatandaşlar Yunan idaresi altında acaba kaç gün tahammül edeceklerdir? Fakir bir memleketin ağır vergileri, sıkıcı ve baskıcı bir idaresi eminim ki kendilerine on beşinci gün tekrar İngiliz idaresini aratmaya başlayacak ve bu defa da tekrar İngiliz sömürgesi olmak için feryat edeceklerdir”. 1942 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

Dünya gündemini bir süredir işgal eden Ukrayna konusunda sürekli olarak değişik boyutları ile birlikte çatışmalar yaşanıyor. Yaşanmakta olan çatışmalarda ön alması gereken konu insani boyut olsa gerek. Genel içerisinde can kayıplarının ötesine geçilerek yakılıp yıkılan kentlerin öne çıkarıldığı görülüyor. Bir yandan da nerede ise bütün ülkeler Rusya’yı ekonomik olarak teslim alabilmek ve gedik açabilmek için yaptırımları öne çıkarıyorlar. Yaptırımların fazladan işe yaramadığı bir şekilde aşıldığı biliniyor.

Bulgaristan’ın ön alabilmek için uygulamaya koyduğu yaptırımlara Rusya’nın bu ülkeye satmakta olduğu doğalgazın satışını durdurması sonrasında bütün üretimin durmasına neden olduğu belirtiliyor. Bu durum, halkın zor günler geçirmesine neden oluyor. Karşılıklı suçlamalardan sonuç alamayanlar bu yöntemi çıkış yolu olarak görüyorlar. Yaşananlara hiçbir katkısı olmayan halkın yıkımın bedelini ödediği genel kural olarak yorumlanıyor.

Emperyalist ülkeler kendileri savaşa girmeden bazı ülkeleri ellerine göre buldukları için milliyetçilik sosuna bulayarak silah yardımı da yapıyorlar. Anlamsız savaşları öne sürdükleri biliniyor. Adına savaş denilen acımasız olay nedeniyle bugüne değin kazananın olmadığı biliniyor. Bütün yaşananlara koşut Avrupa ülkelerini bekleyen en büyük sıkıntının faşizm olduğunu rahatlıkla söylemek olasıdır.

İngiltere ve Fransa’da yapılmış olan seçim sonuçlarına göre Avrupa ülkelerinin faşizmin tehdidi altında oldukları görülüyor. Bir başka önemli husus ise Macaristan yönetiminin Rusya’ya uygulanacak yaptırımlara katılmayacağını açıklıyor olmasıdır. Bu yaklaşım Avrupa ülkeleri arasında sarsıntıya neden oluyor ve burada öne çıkan en önemli husus üyeler arasında gedik açılmasına neden oluyor.

Ukrayna’ya yapılacak yardımlar konusunda İngiltere’nin bir anlamda kuyruğuna takılan Amerika’nın bugüne değin 8 milyar dolar civarındaki parayı bu ülkeye katkı amacı ile verdiği açıklanıyor. Bu noktada Rusya’nın da enerji kartını kullanmaktan çekinmeyeceği belirtiliyor.

Geride bıraktığımız Ocak ayında Kıbrıs’ta yapılan milletvekili genel seçimi sonrasında hiçbir partinin tek başına hükümeti kurabilecek sayıya ulaşamaması nedeniyle istikrarlı hükümetin kurulmasına olanak tanımadığı biliniyor. Kurulan hükümetlerin de kısa ömürlü olmasıyla yaşanmakta olan sıkıntıların artmasına neden olduğu biliniyor. 12 Mayıs 2022 tarihinde kurulan yeni hükümetin ömrünün uzun olmasını diliyoruz.

Geldiğimiz noktada aradaki karşılıklı sıkıntıları bir köşeye bırakarak geleceğe umutla bakmamızın yolunun açılmasını diliyor ve istiyoruz. Çünkü başka Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin olmadığını bilerek kendimiz olmak gibi sorumluluğumuzun olduğunu bir kez daha anımsatmak istiyoruz.

Kendimiz olduğumuz takdirde uluslararası alanda aşamayacağımız engelin olmadığının bilinmesi gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva