ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı

Ahmet Göksan

Şeytanın Şeytanı
9 Eylül 2016 Cuma

“Kıbrıs milleti diye bir millet yoktur. Din, kültür, örf ve adet bakımından kendi anavatanlarına bağlı iki halk vardır.

Kıbrıs Türk’ü, bu topraklarda kan hakkı, tarih hakkı olan bir halktır.”

1970 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

İngiltere’nin AB’ni bölme kararından sonra üye ülkeler arasında başlayan rahatsızlıklar ivme kazanarak devam ediyor. Burada bir hususa da dikkat etmek gerekiyor. AB’ni bölme konusuna öncülük eden İngiltere’nin Kıbrıs’ta Türklerle Rumları birleştirme çalışmaları içinde olması büyük bir çelişkidir. Bu yöndeki çalışmaları tipik bir İngiliz oyunu olarak kabul ediyoruz. (Bu konuyu önümüzdeki günlerde enine boyuna irdeleyeceğiz)

Birliğin önde gidenleri bu kötü gidişe dur diyebilmek için sürekli olarak toplantı üstüne toplantı yapıyorlar.Ulusçuluğun ivme kazanmaya devam ettiği noktada kötü gidişi biraz olsun geciktirme olasılığı belki olanaklı olabilecektir. Buna karşın dağılmanın durduramayacağını kesin gözü ile görmekte olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bu konumda olan birliğin Türkiye’ye sürekli olarak koşul dayatması kadar anlamsız bir bakış olamaz. Bu dayatmalara dur demek gerekiyor.

AB’nin geleceğini konuşan Almanya – İtalya ve Fransa’nın önde gidenleri bazı uygulamaları yürürlüğe koyabilmek için zemin araştırması yapıyorlar. Konuya ilişkin olarak ilk atış Almanya’dan geldi. Başbakan Bayan Angela Merkel, ülkesindeki Türk kökenlileri hedef alan bir açıklama yaptı. İkinci pasaport sahibi olanları yurttaşlıktan atmakla tehdit ediyor. Alman parlamentosundaki bazı parlamenterlerin de bu uygulamaya sıcak bakmakta oldukları da biliniyor. Almanya’da bir süre önce yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre katılımcıların %85’nin Türkiye’nin üyeliğine karşı oldukları sonucunu ortalıklara seriyor.

Bayan Merkel, Türkiye ile yapılan anlaşma ile “sığınmacıların Türkiye’de kalması için iki nedenleri var. Yurtlarına yakın, kültürel ve dinsel engelleri büyük değil. Devam etmesini güvenceye almak için çalışmalıyız…” diyordu. Ülkesine sığınmacı akınının alacağı olasılığını da gündeme taşıyan adı geçen kişi İslami terör saldırısının olabileceğini göz ardı etmiyor. Bu konuda yurttaşlarını uyarıyor. Frankurter Allegemeine gazetesinde yer alan bir habere göre hükümet olası  bir terör saldırısı veya doğal afete karşı her yurttaşlarını 10 günlük yetecek su ve gıda saklamaları konusunda da uyarıyor. Bu uygulama İ-kinci Paylaşım Savaşı ve Soğuk Savaş yöntemlerini gündeme taşımakla kalmıyor toplumuna da korku salıyor. Bu uygulama ile 1989 yılında Soğuk Savaş’ın sona erdiğini düşünenler fena halde yanıltılmış oluyor.

AB içinde hızla ivme kazanan ırkçılığın iki temele dayandırılarak zemin kazanmakta olduğu biliniyor. Türkiye’den yıllar öncesinde oralara kadar giderek hizmet sektöründe çalışanlarla diğer ülkelerden gelenler hedefe konuluyor. Buna koşut çağdaşlığı kimselere bırakmadığı gibi ortalıklarda küllü mangal bırakmayanların orta çağlardaki haçlı düşüncesinden kendilerini halen arındıramadılar. Hollanda’da 2017 seçimlerine hazırlanan Özgürlük Partisi içinde bu düşüncenin öncülüğü yapılıyor. Birlik içinde bu düşünce yapısını oluşturan bu partilerin neredeyse tamamının Özgürlük Partisi diye biliniyor olması çelişkinin ötesinde bir durumdur.

BM’den Kıbrıs uyuşmazlığının bütün boyutlarının masada olduğuna ilişkin açıklama geldi. Bu açıklamadan sonra konuların masada olması bizim tezlerimizi doğruluyor. Sıklıkla sizlere müzakerelerde hala daha 1968 yılında Beyrut’ta başlatılan müzakere noktasında olduğumuzu bir kez daha yenilemek istiyoruz.. Yine BM’e göre müzakerelerin bu aşamasının tamamlanması ile gelecekte ne olacağına ilişkin bütünlüklü bir görüntünün ortalıklara çıkacağı umuluyor…

Neden mi…

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı son Ankara ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. Kılıçdaroğlu görüşmeden sonra Rumların isteklerini aşırı bulduğunu söylüyordu. Buna karşın Akıncı Rumların bu isteklerini makul çizgiye gelmeleri durumunda çözüm kapısının aralanacağını yineliyordu. Avukatın şeytanlığını yapmaya kalkışırsak, karşı tarafın uzlaşmak gibi bir niyetinin olmadığı zımnen de olsa kabul ediliyor.

Bu açıklamaların ışığında 2016 yılında da çözüme ulaşılamayacağının görülmesi gerekiyor mu ne…

Bayramdan sonrasında görüşmek üzere.. İyi bayramlar…

SEVGİ ile kalınız…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva