ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu

Vahdet Nafiz Aksu

Şeytanın Askerleri Gönlünüzü Teslim Almasın
5 Mayıs 2019 Pazar

Makam mevki sahiplerinde bulunması gereken güzel hasletlerden bahseden dostum, ziyaret ettiği bir belediye başkanının alçak gönüllüğünü anlata anlata bitiremedi.

Yıllar buyunca birçoğu ile tanışıp görüşme imkânı bulduğum seçilmiş ve atanmış yöneticilerde üstün insani vasıflara şahit olduğumu ifade ederek dedim ki kendisine:

“Marifet diye takdim ettiğimiz vasıflar,  belli seviyeye gelmiş kişilerde bulunması gereken standart meziyetlerdir. Gel gör ki, mevcudiyeti doğal, noksanlığı anormal güzel huylar, nadirattan mücevhere döndü, ara ki bulasın! Bu genel kıtlığa rağmen, memnuniyetle ifade ediyorum ki, yıllar boyu tanıma bahtiyarlığına erdiğim birçok atanmış, seçilmiş Dadaşları bu hususta istikamet üzere gördüm. Büyüklenme eksikliğinden kurtulup, tevazu faziletini kuşanan Dadaşlar, kapılarına yönelen her kişiyi aziz misafir gibi ağırlayan er kişiler olarak gönlümde taht kurdular. Şimdi de Erzurum’da veya gurbette ifa ettikleri görevlerde halka hizmeti şiar kabul eden hemşerilerimiz, sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmek için karıncalar gibi gece gündüz çalışıyorlar, maşallah!”

Sohbetin burasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarına hitaben sarf ettiği 'vatandaş özellikle tevazu arıyor' sözlerini hatırlattı, dostum.

İmam Gazali, yöneticilere altın öğütler kitabında ne güzel ifade etmiş: “Akıllı kimse kendisinden aşağı derecede olanlara karşı tevazu gösterir; onlara iyilik yapmak için yarışır.”

Sohbet uzamaya meyledince çok sevdiğim bir latifeyi anlattım dostuma, siz de dinlemek ister misiniz?

Meşhur ruh hekimi Mazhar Osman’ın öğrencisi  Fahrettin Kerim Gökay, İstanbul belediye başkanı olmuştur. Ancak hocasını hiç ziyaret etmemektedir.

Dönemin gazetecileri Mazhar Osman ile yaptıkları röportajda Gökay’ın kendisini ziyaret etmemesini nasıl karşıladığını sorarlar.

Bu soruyu Mazhar Osman gülerek cevaplar:

"Fahrettin yakında milletvekili olur, yine gelmez. Başbakan olur, yine gelmez. En son ben Allah oldum der, o zaman bana getirirler."

Hikâyeyi arkadaşım tebesdümle dinlerken hatırıma bir başka anekdot takılıverdi: Bir yerde okumuştum, Osmanlı döneminde hamiyetsiz vezirler azledilince şöyle derlermiş: "Çıkıp hısım akrabayi, eşi dostu bir dolaşalım!"

Ne diyelim, yolunuz hâkime, hekime düşmeden, azil mührü evrakınıza basılmadan, tekautluk zinciri boynunuza geçmeden dost otağını, ahbap hanesini ihmal etmeyin ki, adınız vefasıza çıkmasın, izzet ve itibarınız yerlerde sürünmesin!

"Yürümeniz ikbal döneminde vakur, tevazu ve temkin üzere" olsun ki, idbara düşünce  başınız dik kalsın.

"Koltuğun baş döndürücü büyüsüyle kendinizden başkasına hor bakmayın ki, mahşer gününde Cenabı Hak da sizi büyültüp, yüceltsin."

" Makam mevki sizi terk etmeden  şeytanın askerleri olan kibir ve gururu" terk edin ki, Hakk’ın rızası, yüce peygamberin şeref ve izzeti sizi terk etmesin.”

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva