ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu

M.Tevhit Gülseven

Savaş ve Eğlenceler!
13 Şubat 2018 Salı

Rahmetli Naim Hoca (Gölleroğlu) kürsüden dua ederken “Yarabbi memleketimizi yabancı düşman çizmesine çiğnetme, Yarabbi bizleri düşman kılıcıyla terbiye etme” derdi. Amin, amin, amin!

Bazı şeyleri yaşayamayız. Sonradan yaşamamız garantidir ama! Mesela ölüm gibi; ölüm ise değişmez, değiştirilemez bir kanun, bir nizam ve kimine mutlu kimine hüzünlü bir son!

Her sevdiğimizin her kötü anında yanında olamayız ama aklımız, kalbimiz onun yanındadır. Başka işe konsantre olamayız! En azından kendimizi keyifsiz, endişeli, meraklı biraz da kötü hissederiz. En azından bir eğlenceye gitmeyiz. Hayat devam ediyor felsefesiyle katılmamız gereken bir düğüne katılsak da herhalde göbek atmayız.

Savaşta şahsen değiliz ama savaşan kanımız, canımız, evladımız, babamız, kardeşimiz; yani biziz, biz! Bunu anlamalıyız; devletimiz harp ediyor!

Türkiye Cumhuriyetimiz, Afrin Harekâtı’nda canla başla, kahramanca yıllarca canımızı yakan teröristleri etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Askerlerimiz, polislerimiz, Mit elemanlarımız bizim bekamız için savaşıyor. Ve eminim ki bütün bir milletimizin kendilerini her an her saniye düşünüp onları düşündüğümüzü ve dua ettiğimizi düşünüp kuvvet ve moral buluyorlar!

Bir kısmımız gerçekten gönülden dua edip endişelenirken bir kısım insanlar da var ki; adeta hiçbir şey olmuyor pişkinliği ile eğlenmeye devam ediyorlar. Eğlence programları adı altında çok yönlü ve çok amaçlı bence yabancı haber alma örgütlerince hazırlanan programlarla millet uyuşturuluyor. Televizyonların, görsel medyanın duyarsızlığı, ilgisizliği son derece manidar ve düşündürücüdür.

Şimdi siyasi propaganda yapmanın, siyasi şahsi gelecekler, şahsi menfaatler için politika üretmenin zamanı hiç değil. 

Biz böyle değiliz! Biz bu karakterlerde de değiliz, olmamalıyız!

Asker aileleri, bütün güvenlik görevlileri ve aileleri gibi düşünmeliyiz, düşünebilmeliyiz.

Ya şehitlerimiz; onlar gibi aileleri gibi, eşleri gibi, kanadı kanda minik yetim çocukları gibi düşünmeliyiz! Gözyaşlarımız kanlı akmıyorsa, parmağımızı o gözümüze sokmalıyız!

Empati yapmalıyız. Empati yapabilmeliyiz.

Bir kısmımız bizim için harp ederken bir kısmımızın bu durumu kavrayamaması düşünülemez. Komşudaki yangını önemsemeyebilirsiniz, hatta o arada eğlenebilirsiniz ama yangının kendi evinize sıçramayacağı garantisi muhakkak ki yok!

Bilmem ki anlatabildim mi?

Rahmetli Naim Hoca (Gölleroğlu) kürsüden dua ederken “Yarabbi memleketimizi yabancı düşman çizmesine çiğnetme, Yarabbi bizleri düşman kılıcıyla terbiye etme” derdi.

Hele bir düşünelim ki ne büyük bir dua edermiş!

Amin, amin, amin!

 

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva