ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Gazze'de can kaybı 56 bin 531'e yükseldi
 Gazze'de can kaybı 56 bin 531'e yükseldi
TBMM'de bu hafta
TBMM'de bu hafta
Dış ticaret açığı yüzde 2,7 arttı
Dış ticaret açığı yüzde 2,7 arttı
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi arttı
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi arttı
Küresel Ulaşımın nabzı Türkiye’de attı
Küresel Ulaşımın nabzı Türkiye’de attı

Ahmet Göksan

Raporun İnandırıcısı
24 Ocak 2020 Cuma

“Biz kaç defadır söyledik, tekrar ettik ediyoruz. Yolumuz hak adalet yoludur. Mücadelemiz memlekette ne kargaşalıklara yol açmak ve ne de iki halk arasına nefret sokmaktır. Biz, bugün Türk halkını sımsıkı saran kanun çerçevesinin genişletilmesini ve sesimizin her taraftan işitilmesini istiyoruz”. 1946 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

                Ülkelerin yurt dışında sesi ve kulağı olacak kurum ve kuruluşlara gereksinim duyması son derece doğaldır. Bu konuda iyi örgütlenerek Türkiye’nin başını sürekli olarak ağrıtan yapıların başında ERMENİ DİYASPORASI’nın olduğu biliniyor. Sürekli olarak kendi yalan söylemleri ile de zemin kazandıklarını kaydetmek olasıdır. Geçtiğimiz günlerde Mendil büyüklüğündeki ülkenin yedeğine takılan Yunanistan ile İsrail’e ait bazı kuruluşlar Atina’da bir araya geldiler. Bu yapılanmanın Türkiye’nin i-kinci baş ağrısı olacağı görünmektedir.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada adı geçen üç ülkenin diyaspora çalışmalarının yapılması konusunda uzlaştıkları belirtiliyor. Şu anda mükemmel düzeyde olan ilişkililerini daha ileri boyuta taşımaya hazırlanırlarken 2021 yılına dek gençlik örgütlenmesi yapacaklarını duyuruyorlar. Bu çabalara karşın biz ne yapıyoruz? Sorusunu da sormuyoruz. Buna koşut önümüzdeki dönemde yapılacak toplantının tarihinin belirlenmemesine karşın adanın güneyinde yapılması konusunda uzlaştıkları belirtiliyor.

Ada’nın güneyindeki yönetim bu çalışmalarının ötesinde bu kez yedeğine aldığı Yunanistan – Mısır – İsrail – İtalya – Ürdün ile Filistin’le birlikte “Doğu Akdeniz Gaz Forumu”nu kurdu. Adı geçen kuruluşun tüzüğünün de Mısır’da parafe edildiği açıklanıyor. Bu hali ile Forumun önümüzdeki dönemde bölgesel enerji ittifakına dönüştürüleceğine ilişkin açıklamalar yapılıyor. Fransa’nın Akdeniz’e kıyıdaş olması gerekçesiyle adı geçen kuruluşa katılmak için başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Amerika’nın ise gözlemci olarak kalacağı duyuruluyor.

Rum basınında yer alan haberlere göre AB’nin de Forum çalışmaları için iki yıllığına 500 milyon Euro ile katkıda bulunacağı yazılıyor. Doğu Akdeniz’de en uzun sınır uzunluğu olan Türkiye’nin de bu yapının içinde olması kaçınılmazdır. Bu nedenle Türkiye’yi görmezden gelerek bölgesel güç olmalarını zorlama bir çaba olarak görüyoruz. Bazı Rum siyasiler de gerçeği gördükleri için Türkiye’ye kapının açık olduğunu söylüyorlar.

Amerika’nın şimdilik kaydı ile gözlemci olacağı belirtilirken ileride görev almayacağı anlamı da çıkarılmamalıdır. AB ile boşanma işlemlerini sonlandırmaya çalışan İngiltere’nin de Ada’da bulunan üslerini gerekçe göstererek bu yapıda yer alacağını belirtmek istiyoruz. Kurulacak olan bu yapının Petrol Üreten ülkeler örgütü OPEC gibi bir yapıya da dönüşebileceği olasılığı yüksektir.  

Bölgede bulunan gazın AB ülkelerine ulaştırılması sonrasında Rusya’nın bölgedeki egemenliğinin de zayıflayacağını kaydetmek istiyoruz. Rekabet ortamının oluşması ile de gaz fiyatlarının düşebileceği beklentisi kendiliğinden oluşacaktır.

Ada’ya konuşlandığı günden itibaren varlığı tartışılan BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılması çalışmaları sürüyor. Görüşmeler öncesinde Bay Guterrers’in hazırladığı rapora göre, bölgedeki hidrokarbon konusunu endişe ile izlediğini söylüyor. Buna karşın “Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bulunabileceğine ilişkin umudumu halen koruyorum” diyor. Bu yönlü iyi niyet içeren görüşlerin kaçıncı kez söylendiğinin sayısı bilinmiyor. 2017 yılında Crans Montana’da düzenlenen toplantıya aynı şekilde iyi niyetle gidildiğinin unutulmaması gerekiyor.

Gelinen bu noktada BM Genel Yazmanlarının bundan böyle daha inandırıcı raporlar hazırlamaları gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva