ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'

M.Tevhit Gülseven

Ramazan Yazıları – 4 –
27 Mayıs 2019 Pazartesi

HZ. MUHAMMED MUSTAFA (SAV)!

Allah’ın emrini kullarına ulaştırması için ezelde takdir ettiği muhteşem insan Hz. Muhammed Mustafa (SAV)!

İslam olabilmenin şartlarından olan peygamberlere iman noktasının son zirvesi Hz. Muhammed Mustafa (SAV)!

Allah’ın Kulu, Resulü (Elçisi), bizim sevgili Peygamberimiz; her ne getirdi ve her ne haber verdi ise; haktır, gerçektir, şüphesiz iman ettim, inandım sözü ve kalple tasdiki ile Müslüman olunur!

Allah’ın Kelamı Kuran-ı Kerim’i vahiy yoluyla yirmi üç senede Peygamberi Hz. Muhammed’in kalbine indirdi.

“Allah, Peygamberimiz Hz. Muhammed’i tanımaları ve peygamberlik dönemlerinde eğer ellerindeki kitabı doğrulayan bir peygamber gelirse ona iman edip desteklemeleri hakkında bütün peygamberlerden tek tek söz aldı ve “O halde şahit olun, ben de sizinle birlikte buna şahidim” buyurdu. (Ali İmran 81. Ayet)!

Meryem oğlu İsa (AS) kavmine “Ey İsrailoğulları, demişti, hiç kuşkusuz ben, benden önce Tevrat’ın tahrif edilmemiş bölümlerini onaylamak ve benden sonra gelecek Ahmed adındaki bir peygamberi müjdelemek üzere size Allah tarafından gönderilmiş bir peygamberim” diyerek Kuran’da Peygamberimizin geleceği müjdesini vermişti. (Saff Suresi 6. Ayet)

Allah’ın elçi olarak gönderdiği Hz. Muhammed (SAV) hakkındaki ayetlerle Peygamberimizi tanımaya çalıştım. Tefrikaları, methiyeleri, menkıbe şekline dönüşmüş hikâyeleri dışarıda bırakarak, anlamaya çalıştığımda İslamı daha net gördüm ve Peygamberimizin nasıl yüksek bir sorumluluk sahibi olduğuna şahit oldum. Yüksek bir karakter, iletişimde bir zirve, nezakette eşsiz, Allah’a itaat, sevgi ve saygıda muhteşemdi! Bu yüzdendir ki; Thomas Carly ve Michael H. Hart gibi yabancı yazarlar bile yazdıkları dünyayı en fazla etkileyen insanlar içerisinde ilk sırada ve en uzun yazılarla Peygamberimiz Hz. Muhammed’i anlatmışlardır.

Peygamberimiz hayatı kopyalanıp, modellenebilecek kadar basit, kolay ve herkesin uygulayabileceği bir model teşkil etmektedir. Bazı siyretlerde anlatıldığı gibi her hali mucizelerle dolu değildi. Zaten hep mucizelerle desteklenmiş olsaydı model olma ihtimali ve taklit edilebilirlik imkânı olmazdı!

İletişim, affedicilik, mütevazılıkte dünyaya model olmuş bir Peygamberdir!

Mekke’nin fethinden sonra karşısında titreyen bir müşrike; “Ben Kral değilim, korkma, ben Kureyş’ten kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum” demiştir. Bu alçakgönüllülük; bir zirvedir.

Kendisi için canını hemen feda edebilecek yüz binin üzerinde bir ashaba sahip! O’nun yattığı hasırın izleri ayaklarına çıkıyor; nefsine bu kadar değer veriyor. Bu kadarının fazla olduğunu söyleyen Hz. Ebubekir’e (RA) “Ahret bize yetmez mi?” buyuruyor!

Affediciydi! Uhud Savaşı kaybedildiğinde nöbet yerlerini terk eden Ashaba yumuşak davrandı, affetti! “Sen onlara sırf Allah’ın lütfü sayesinde yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı kalpli olsaydın, hiç şüphesiz etrafından dağılır giderlerdi. Onları affet, onların bağışlanmasını dile, iş hakkında onlara danış, karar verince de Allah’a güven, doğrusu Allah kendisine güvenenleri sever”. Ali İmran 159. Ayet!

Peygamberimize atfedilen bazı hadislerde; Peygamberimizin “Be adam” diye hitap etmesi, “evlerini başlarına yıkarım” gibi tehditler savurması mümkün değildir bunlar Peygambere yapılan iftiralardır!

Müşrikler Müslüman olmayınca Peygamberimiz çok üzülüyor ve görevini yapamadığını düşünüyordu ki: (Ey Muhammed), “Sen, sevdiğini doğru yola iletemezsin, fakat Allah, dilediğini doğru yola iletir. O, yola gelecek olanları daha iyi bilir”. Kasas 56. Ayet!

“Gaybın anahtarları O'nun Katındadır, O'ndan başka hiç kimse gaybı bilmez! Karada ve denizde olanların tümünü O bilir, O, bilmeksizin bir yaprak dahi düşmez; yerin karanlıklarındaki bir tane, yaş ve kuru dışta olmamak üzere hepsi apaçık bir kitaptadır. (Enam 59. Ayet). Peygamber de olsa Allah bildirmeden kimse gaybı bilemez. Onun için bazı hadislerde “Allah seni affetti”, “Cehennem sana haram oldu”, “Kabrimi ziyaret edene cennet vacip olur” gibi belirleyici kesin konuşmaları Allah adına yapmaz; Kuran’a göre de yapamaz!

Bu ayetler düşünülerek okunmadığı sürece Peygamberimiz ve Kuran tam anlamıyla anlaşılamayacak ve bazı insanlar bazı liderlerin, cemaatlerin, tarikatların gayb haberi yalanları ortalarda dolaşacaktır.

“Resul şöyle der: "Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kuran'ı terk edilmiş /dışlanmış halde tuttular”! (Furkan 30. Ayet)

Bu ayeti kelime Peygamberimizin ahrette Müslümanların Kuran’ı terk ettiğinden dolayı Allah’a şikâyetini anlatmaktadır!

Peygamberimizi anlamalıyız, Peygamberimizi severken şirke düşmemeliyiz, O’nun pazarlarda dolaşan, yiyen, içen ve ölümlü bir insan olduğunu anlamalıyız. Eksiksiz olan sadece ve sadece Allah’tır!

Peygambere saygı, O’nun getirdiği Kuran’ı okuyup, anlamakla, emirlerine uymakla olur! Bunları yapmadıktan sonra Peygamber sevgisinin ne anlamı ne insana bir faydası kalır! Furkan 30. Ayet üzerinde bu yüzden çok düşünmeliyiz, kendi arızamızı kendimiz bulabilmeli ve geç kalmadan tamir etmeliyiz. Kuran’ı nerede nasıl terk ettik sorusunun cevabını bulamazsak; işte o zaman felaketteyiz demektir!

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva