ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı

M.Tevhit Gülseven

Ramazan Yazıları 2019 / - 3 –
19 Mayıs 2019 Pazar

Hani bir duvar yazısı vardır; doğduğunda bir yaz, okula gittin sağına bir sıfır at, ortaokulu bitirdin bir sıfır daha at, liseyi bitirince bir sıfır, üniversite bitince üç sıfır, iş bulunca dört sıfır daha at! Evlendin iki sıfır daha koy o birin yanına, çocuğun oldu iki sıfır ve makamın paran oldu dörder sıfır daha at! Sağlığın gidince en baştaki bir’i kaldır; geriye sadece sıfır veya sıfırlar kalır!

Şirk de aynen böyledir!

Allah, ezelin ve ebedin tek Rabbi (*1), tek İlahı, tek Otoritesi, tek Hak sahibi, tek Mülk sahibi, tek Tasarruf sahibidir!

Allah’ın eşi, ortağı, yardımcısı, ana babası, çocuğu, herhangi bir şeye ihtiyacı, kullarının ibadetine ihtiyacı yoktur! Kâinatta ezelden ebede kadar canlı cansız her şey; her şeyiyle Allah’a muhtaçtır! (=bu Samed’dir demektir!)

Allah, bütün eksikliklerden, noksanlıklardan münezzehtir. (Mesela evlat edinmek, acıkmak, yeme içme ihtiyacı, uyumak, yorulmak, doğmak, ölmek, bir şeye muhtaçlık duymak eksikliktir).

Allah bir şeyi isterse ona “ol” demesi yeterlidir, sonsuz ilmi, sonsuz kudreti sayesinde o şey hemen oluverir!

Ezelde ve ebedde olan her şeyi bilir, her şeyi bir deftere yazmıştır. Bu yazdığı İlahi yasa hiç değişmeyecektir, kimse tarafından değiştirilemeyecektir.

Gaybı yalnız Allah bilir. Allah’tan başka kimse gaybı bilemez, olacakları bilemez! Gayb bilgisini sadece bazı peygamberlere verdiğini Kuran yazmaktadır. Bazı gayb bilgilerini biz de Kuran’dan öğrenmiş olduk!  

En yüksek sıfatlar Allah’a aittir!

Canlı cansız, görünür, görünmez bütün varlıkları yaratan, yaşatan, öldüren, sıkıntı verip, sıkıntıları kaldıran, hastalık ve şifa veren, hayır ve şer veren, kâinatın bütün tabiat olaylarını yaratan ve kontrol eden Allah’tır.

Yarattığı hiçbir şeye benzemez! Mutlak hâkim odur!

Din gününün tek Malik’i O’dur!

Ahretin tek şefaatçisi O’dur! (Dilediğine şefaat için izin verir).

Hiçbir şey O’na denk değildir!

Yalnız Allah’a kulluk edilir, yalnız Allah’tan yardım beklenir!

Dünyanın ve ahretin tek Efendisi Allah’tır!

Her şeye hâkimdir! Her şeyi bilir, ezelde ve ebede olacakları bilir! Her şeyden haberdardır, bir şeyi görüp duyması başka bir şeyi görüp duymasına mani değildir!

Âlemlere Rahmet olarak gönderdiği Hz. Muhammed (SAV) Allah’ın kulu, Resulü (Elçisi) ve bizim sevgili Peygamberimizdir! Her ne getirdi, her ne haber verdi ise; haktır, doğrudur, gerçektir!

Kimse kimseyi Müslüman yapamaz, bu tasarruf sadece Allah’ındır! Bu akılla, bilgiyle değil, Allah’ın nasibi olan hidayetiyle ve Rahmetiyledir! (Şimdilerde sıkça duyduğumuz himmet ediciler yalancıdırlar!)

Peygamberimiz iman etmeyen müşrikler için üzülüp acaba tebliğ vazifemi yapamıyor muyum diye kederlenince Allah; Peygamberimizin hidayet edemeyeceğini, görevinin tebliğ ve Kuran’ı insanlara iletmek olduğunu bildirmiştir.

Bu yukarıda vasıflarını saydığım Yüce Rabbimin eşsiz ve benzersiz özelliklerini ve Allah’a doğru iman etmeyi Kuran’dan okudum!

Allah’tan başka birisinin kâinat yönetiminde bir tasarrufu olduğunu iddia etmek veya inanmak şirktir!

Allah’ın kimse gaybı bilmez sözüne karşı gelecekten haber verenler, ebcet hesabıyla kehanette bulunanlar, fal bakan ve baktıranlar, yıldızlara bakıp manalar çıkarıp haber verenler, keramet gösterme açısından gaybı haber verenler ve bunlara inananlar şirktedirler.

Allah’tan başka kimseden medet umanlar, şefaat umanlar, kurtarıcı görenler, Rabbin kurallarından ve ibadet şekillerinden başka ibadet şekli koyanlar şirk ve tağut’tadırlar.

Bir kulun, bir hocanın, şeyhin, cemaat veya tarikat liderinin bir taşın bir boncuğun, bir hocanın herhangi bir cismin bir tasarrufu bir gücü bir koruyuculuğu bir şefaati olduğuna inanmak şirktir!

Gene bir şeyhin, bir cemaat liderinin günahları affetme yetkisine inanmak şirktir!

Şirk listesi uzayabilir ve gerçekten de çok uzundur!

İman ettik, sayfaya bir yazalım; namaz kıldık üç sıfır, zekât verdik üç sıfır, hacca umreye gittik üç sıfır, oruç tuttuk üç sıfır koyuyoruz! Haram yemeyiz beş sıfır, vakit namazlarının hepsini camide kıldık üç sıfır, yumuşak huyluyuz iki sıfır, kimseye elimizle dilimizle, belimizle gözümüzle zarar vermiyoruz on sıfır daha koyuyoruz! Ve herhangi bir Allah’ın bize söylemediği bir kişiye veya bir öğretiye inanıp tabi oluyoruz; işte o zaman bir’i sıfırların başından kaldırıyoruz!

Allah cümlemizi şirk belasına saplanmaktan muhafaza buyursun ve şeytana uydurmasın!

“Ey Rabbimiz; bizi doğru yola ilettikten (hidayet ettikten) sonra kalplerimizi eğriltme, bize katından bir rahmet bağışla! Çünkü Sen, hesapsız bir şekilde bağışlayansın! (Ali İmran 8. Ayet)

 

(*1) Rab; yaratan, öldüren, dinin inanç yasalarını, hayatın yasak ve diğer bütün kurallarını koyan,  ibadet kurallarını koyan, ibadet yalnızca kendisine yapılandır.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANADOLU KARTALI 21 Mayıs 2019 Salı  14:12

ALLAH GANİ GANİ RAHMET ETSİN SANA HOCAM SEN DE BU GÜZEL YAZILARINLA YAŞIYACAKSIN GÖNLÜMÜZDE

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva