ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’

M.Tevhit Gülseven

Ramazan Yazıları: 2018 / l
15 Mayıs 2018 Salı

ALLAH İNANCI KURAN’A GÖRE OLMALIDIR!

Dünyada yedi milyar insanın var olduğunu düşünürsek; o kadar da birbirine uyumlu ve birbirine zıt Allah inancı vardır. Aynı dinden olan insanlar bile Allah hakkında farklı düşünmektedirler.

Müslümanlar arasındaki Allah inancı aynı mıdır derseniz; burada da aynı düşüncelere sahip olmadığımız konuşma ve davranmalarımızdan anlaşılmaktadır!

İnanıp, zıttına hareket etmemeliyiz. İnancın ilk şartı olan doğru iman, doğru Allah inancıyla mümkündür. Şirk koşmak ise iman etmemekle, iman edememekle ilgili bir durumdur.

Doğru Allah inancını ise Kuran’dan, Allah’ın kendi zatını anlatmasından öğrenip uygulayabiliriz!

Bunun için İhlas suresi bile yeter:

1-“Deki O Allah’tır, birdir. 2- Allah Samed’dir. (Her şey O’na muhtaçtır, O, hiçbir şeye muhtaç değildir). 3- Doğurmamıştır, doğmamıştır. 4- Hiç kimse O’na denk değildir!”

İşte üzerinde düşünülecek, her bir ayet üzerinde tefekkürü zikir olacak bir ayeti kelime!

Ve Fatiha Suresi; Rahman, Rahim olan Allah’a şükrederken; Ahretteki büyük din gününde ( Mahkemeyi Kübra olarak algılıyorum) tek yetki sahibi, tek Malik, tek söz sahibi, tek şefaatçi, tek Hakim, tek otorite olduğunu anlıyoruz. Ve Fatiha’da sadece Allah’a kulluk edilip, sadece Allah’tan yardım beklenileceği söylenmiştir.

Kuran’a en çok hürmet eden ve uyan Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (SAV) uymamız da Kuran’da emredilmiştir.

Ali İmran 31, 32, 132, Nisa 69, 80, Enfal 20, 46 Ayetleri “Allah’a ve Resulüne itaat edin” mealindeki Allah’ın emirleridir.

Kuran’a uymamız gerekiyorsa önce Kuran’ı kendi dilimizde okuyup, anlamaya çalışmalıyız. Maalesef Kuran okuyup anlamaya çalışan insanlar gene Müslümanlar tarafından eleştirilebilmektedirler.

Kuran’ı anlamaya çalışarak okumadan, doğru Allah ve Resulü inancına ulaşamayız. Şirkler içerisinde ve tenakuzlarda yuvarlanıp gideriz.

Dinimizi doğru dürüst anlayamadan, Allah ve Resulü inancını Allah’a göre nasıldır sorusunun cevabını anlayamadan doğru Müslüman olamayız!

“Allah kendi otoritesini kimseyle paylaşmaz” Kehf 26.

Birçok Müslümanın Allah inancını düzeltmesi gerekmektedir. İsteklerimizi, dualarımızı,  sadece Allah’a yapmalıyız. Ne Peygamber, ne evliya, ne enbiya ne şeyh- meşayık ne de cemaatlerin, tarikatların ve liderlerinin böyle bir yetkisi veya gücü vardır. Bize hayır da şer de, hidayet de, inayet de şefaat de sadece ve sadece Allah’tan gelir. Allah’ın takdir ettiği yaşayacağımız bir hayır veya şerri Allah takdir eder, erteler, değiştirir, hafifletir; bu sadece O’nun inisiyatifindedir. Başka birini aracı, tasarruf sahibi bilmek şirktir.

Şirk ise birçok Müslümanın içine düştüğü bir küfür durumudur. Bu Allah’ı tanımamaktan, gönderdiği Kuran’ı kendi dilinde anlamaya çalışarak okumamaktan kaynaklanmaktadır.

Allah’ın emirlerini bir tefrikalar, hurafeler ve karmaşık durumlarla açıklamaya çalışanlar olduğu gibi bunlara inanan Müslüman kardeşlerimiz de ne yazık ki bulunmaktadır.

Oysa Allah’ın dini tertemiz, berrak, pak, kolay, güvenli!

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
R.k 15 Mayıs 2018 Salı  18:37

Konunun çok önemli olduğunu açıkladığınız için teşekkür ederim Evet Dilini bilmeyen dinin emirlerini anladığı dille öğrenirse dinin gereğini yerine getirmeden bidatlara yer vermez

Yorumu oyla      4      4  
Ayşe Neslihan Hatunoğlu 15 Mayıs 2018 Salı  13:00

Çok güzel bir yazı..Kuran''ı Kerem''i orjinalinden okuduğumuz gibi ısrarla anlayacak şekilde mealdende okumalıyız...sanırım onu tam anlayan asla hurafe veya ikinci ağızlarla yaşamımnı yönlendirmez.teşekkür ediyorum selam saygılarımla

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva