ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı

Zülküf Usanmaz

Ortadoğu ve ilginç Bir Haber
30 Nisan 2012 Pazartesi

Dünya Haberleri sitesinden ve Arapça aslından çevirdiğim 26.04.2012 tarihli haber,64 yıldır dünyanın anlamak istemediği bir gerçeği, Hillary Clinton’nin yaptığı net açıklamayla ortaya çıkmıştır.  Türkiye-Amerikan dostluğu çok daha eskiye ve Türkiye fedakârlıklarına dayanmasına rağmen, ABD’nin gözü bölgede İsrail’den başka kimseyi görmemesi, doğrusu beni hayrete düşürmüştür.  Haberi aynen aşağıya alıyorum.
 İŞTE İLGİNÇ HABER
 “ABD Dış İşleri Bakanı Hillary Clinton Ortadoğu’da İsrail güvenliğini sağlamak,  bizim dış politikamızın köşe taşını teşkil ediyor dedi. Clinton, İsrail devletinin 64.Bağımsızlık yılı nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada; ABD Başkanı Barak Obama adına, ABD halkı adına ve İsrail halkı adına diyorum ki, “ İsrail dünyada birçok kimse için örnek olarak umut ışığı ve ilham kaynağı olmuştur, ABD ile İsrail ayrılamaz ve derin bağları olan birleşmiş devletler olup karşılıklı saygı ve gelişme esasları üzerinde yollarına birlikte devam ediyorlar. “ diye ilave etti.
Clinton ,“İki ülke ilişkileri günden güne artıyor, biz bölge güvenliği için ilişkilerimizi kuvvetlendiriyor, yeni ekonomik ortaklıklar inşa ediyor, aramızdaki ticareti hacmini ve enerji konusundaki yardımlaşmayı artırıyoruz.
Biz İsrail’in güvenliği üzerinde duruyoruz. Çünkü İsrail güvenliği Ortadoğu’da dış politikamız için köşe taşı teşkil ediyor. Geçen yıl Ortadoğu’da ve kuzey Afrika’da olan bütün halklar, kendi temel haklarını ve insanlık onurlarını elde etmek için bize talepte bulundular” diye ilave etti.
Biliniz ki bölgenin ihtiyaç duyduğu değişiklikler çerçevesinde siz de bir gün bağımsızlık gününüzü kutlarsınız..Birleşik Devletler, yeni fırsatlar elde etmeniz için yanınızda olacak ve zor sorunlarla karşı karşıya kaldığınız zaman, yine sizinle birlikte olacaktır.
Sonra sizin ve komşularınız olan ülkelerle birlikte hedefe varmak ve bunun için araştırmalar yapıp kapsamlı, sürekli ve adil bir barış sağlamak için yine birlikte çalışmalıyız ” dedi.
ABD İLE ÜLKEMİZİN İLİŞKİLERİ
 Kabul ediyoruz ki ABD ile dostluğumuzun geçmişi biraz zikzaklı.. Ama yanlış politikalar ve arkadan vurmalar yine onların eseri..Bir kaç tanesini sıralayalım: Birinci Cihan Savaşından önce Osmanlı’yı kurtlar sofrasına koyup paylaşma talimatı veren ABD Başkanı Wilson’dan başkası değildir. Lozan’da  karşımıza geçip dikleşen ve işimizi zorlaştıran yine onlar..1964’ de Kıbrıs için bize restini çeken “ Duruyorsan dur yoksa ben gelirim “ tarzında meydan okuyan ve bir yıl sonra da silah ambargosu uygulayan  Başkan Lyndon B. Johnson değil miydi? Hele yakın geçmişteki hatalarını bir yana bırakıyorum.
Bütün bunlara rağmen, Haziran 1951’de ve yine 1981’de imzalanan Savunma ve ekonomik işbirliği anlaşmaları ile 10 Mart 1954’de imzalanan Kuzey Antlatik Asamblesi sözleşmesi, iki ülkenin birbirlerine duydukları askeri bağlılıklar sürekli devam etmiştir. Son dönemlerde iki ülkenin ilişkileri daha da gelişerek stratejik ortaklıklar seviyesine yükselmiş ve daha ciddi ve tam müttefik bir aşamaya gelmiştir.
Diğer tarafta Hillary Clinton, yarım asırlık bir hakkikatı objektif biçimde ifade etmesi, birçok devlet adamının aklını başına getirmesine yetmiştir. Oysa Türkiye’nin ABD’ye yaptığı fedakârlıkların hiç birini İsrail ABD’ye yapmamıştır. Sadece Kore savaşında askerimiz denizaşırı giderek ABD’nin onurunu kurtarmıştır. Ve yüzlerce memleket evladı şehit olmuştur.
Ona yanıyorum ki Amerika 400 yıllık bir devlet, İsrail ise henüz 64 yıllık  bir devlet iken birbirlerine ölesiye sahipler..Ama biz 1000 yılı aşkın devlet olmamıza rağmen böylesine bir dosta sahip olmuş değiliz..!”
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva