ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’

M.Tevhit Gülseven

Öğretmenlerimiz Geleceğimizdir!
28 Kasım 2010 Pazar

Rahmetlik Sabri Dedem anlatmıştı!
Okula gittikleri yıl 1900’lü yılların başı; sıkıntılı yıllar! Okul var, öğretmen sayısı kısıtlı. Bir öğretmenleri geliyor derslerine; ders veriyor ve bir ay sonra sınav yapıyor, sınıfın bir kısmı sınavda başarısız oluyor.
Öğretmenleri: “Benim aldığım maaşım bana helal olmaz” diye istifa ediyor!
Demek ki; ben dersimi verir çıkarım, gerisi beni ilgilendirmez fikri; doğru bir fikir değil!
Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılan makaleleri, yapılan röportajları okudum, seyrettim.
Yazımda; öğretmenlerimizin maddi açısından, şikâyetçi olanların gözü dışından, bugün yaşadığımız bunalımlarla, geldiğimiz noktalarla ilgili bir göz kullanarak öğretmenlerimize baktım!
Konuşulanlar bana sadece meselenin “maddi” olduğunu anlattı. Öğretmenlerimizin maddi olarak zor durumda olduklarını, kredi kartı borçlarının bulunduğu anladım. Daha büyük resme baktığımızda; bu sadece öğretmenlerimizde değil, bütün Türk Milletinin başında olduğunu görürüz; konumuz bu değil!
“Çocuğum hiçbir şey olamadı, bari bir öğretmen olsa” düşüncesi yirmi yıla yakın süredir yıkıldı; Allah’a şükür, bu düşünce utanç vericiydi.
Suçlu, geçmişte bu ülkeyi yönetenlerindir; geleceği olan çocukları- gençleri emanet edeceği öğretmenleri seçerken yaptığı hatalar devleti bugünkü hale getirmiştir.
Acıdır; ama gerçektir!
Öğretmen bir “savaşçı” olmalıdır!
Savaşçı ruhlardan, okuyan, okuduğunu anlayan, idrakini hayatına uygulayabilenlerden, sosyal insan olanlardan, sosyal hayatı önemseyenlerden, kendisini her gün güncelleyenlerden, farkında olanlardan öğretmen yapılmalıdır! Ülke hakkında endişe taşıyanlardan, ülkesini, öğrencisini canından çok sevenlerden öğretmen yapılmalıdır.
Devletimiz; öğrencisine dünya standartlarında düşünme öğretebilecek, bilgiyle ve milliyetçi duygularla besleyecek; bunu kendisine ilke edinen öğretmenler seçecek sistem oluşturmalıdır!
Toplumda en fazla değeri öğretmene verdiğimiz zaman, doğru iş yapmış oluruz.
Gelişmiş ülkeler bu konuda ne yapıyorlar; bakmalıyız!
Japonlar; bütün sosyal hayatlarında, sanat – kültür hayatlarındaki gösterilerde protokolün en önünde öğretmenler var ve ücretsiz, devlet erkânı ikinci sırada yer alıyor protokollerde, tiyatro veya diğer sosyal aktivitelerde!
İngiltere devlet bütçesinden her yıl öğretmenlerini istediği ülkeye tatile gönderiyor, sosyal hayatın içindeler ve her türlü protokolde gene en öndeler!
İngiltere’de hâkim ve savcılardan sonra en yüksek maaşı öğretmenler almaktalar! Bu da öğretmen olabilmenin ne kadar zor olduğunu gösteren bir durumdur!
Ülkemizi kahreden ve kıskacı içine alan dış kaynaklı, küresel dayatmalı terör belasında ülkeyi düze çıkartabilecek ruh ve bilgi öğretmenlerimizde, imamlarımızda, muhtarlarımızda gizli!
Ancak enternasyonal odaklar, mekanizmaların çalışmasına fırsat ve özgürlük vermiyorlar, vermezler de!
Geçenlerde bir haber okudum; emekli öğretmenlerin siyasete girmeleri istenmiş! Kutluyorum istek yapanları!
Ancak bu ülkede dış odaklı yönetilen partilerde siyasete girmek demek çok para demek; büyük yatırım demek; bu öğretmenlerimizi aşan bir kampanya! Evinden çıkmayan, kahvede okeyin başında oturan, kendini bir köşeye hapsetmiş, kendi içinde hapis insanlarla zor; çok zor!
Bunun için öğretmenlerin kavgası, siyasi kişisel getirimden çok, ülke, millet adına olmalı ve siyasetlerine böyle partilerde devam etmelidirler!
İnsanların idealleri; hele hele ülkeleriyle idealleri hiç bitmemeli; bir alev gibi her gün daha samimi, daha içten yanmalı; yandırmalı ki; siyasette bulunabilsin öğretmenlerimiz! Bu röportajlarda “soğan alamıyorum” diye yakınmaktan daha çok işe yarar! Ağlayan, sızlayan için sözünü ettiğimiz yüreği, zaten arayamayız!
Öğretmen, öğrencisine gelişen, büyüyen, dimdik, güçlü, dışa bağımlı olmayan, bağımsız Türkiye’yi idrak eden Atatürk’ün bağımsızlık ruhunu aşılayabilecek öğretmenler yetiştirmeliyiz; bu istem içinde bile olsa!
Önce bağımsızlık, ülkemin geleceği; bütün mesele bu düşüncede öğretmenlere sahip olabilmek!
 
 
 
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
melih üst 29 Kasım 2010 Pazartesi  05:00

sizin gibi aydın birisi,nasıl olurda öğretmenin dertlerini,dert etmez. sizden doğrusu beklemezdim.

Yorumu oyla      6      4  
ahmet doğru 29 Kasım 2010 Pazartesi  00:11

Tevhit bey öğretmen sevgisizliğini anlayamadım. elbette öğretmenin maaşı az. onun hakkını arasana. karnı aç olan ne bilir ne öğretir. selam ve saygıyla

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva