ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Azerbaycan-Ermenistan sınırına ilk sınır taşı
Azerbaycan-Ermenistan sınırına ilk sınır taşı
 Konut fiyatları yıllık yüzde 58,3 arttı
 Konut fiyatları yıllık yüzde 58,3 arttı

Kadir Sabuncuoğlu

O bir Erzurum Sevdalısıydı
10 Kasım 2017 Cuma

Ciğerim Fuat ya da Fuat Elaldı’yı 74 yaşında kaybettik. O, mavi- beyazlı formaya aşıktı. Erzurumspor’a yürekten gönül verenlerdendi. O’nu herkes ‘Ciğerim Fuat’ diye tanırdı. O, tek başına ‘12’nci adam’dı. Tribün korosuna katılarak nefesini tüketmezdi. Stadın tam sessizliğe büründüğü sırada, davudi bir sesle ön plana çıkardı. Genelde mesajlarını o solo çıkışıyla verirdi. Hakeme, futbolcuya, rakibe centilmence hatta esprili olarak sataşır. Yeri geldiğinde de lafını esirgemeden söylerdi. Seyircinin hakeme koro halinde ettiği küfürleri, o tek başına bertaraf ederdi. Tek cümleyle seyirciyi ateşler, morali bozulanı futbolcuyu havaya sokardı.

            İşadamı Namık Kılkıl sayesinde tanışmıştım Ciğerin Fuat’la. O zaman Karayolları’nda çalışıyordu. Randevu aldı, 25 yıl önce bir röportaj yaptık. Okuyanın ağzında tat bırakan o röportaj, Hürriyet’te yayımlandı. Ardından yedi yıl önce Ciğerim Fuat efsanesini yeniden anlatmak gerekir, diye düşündüm. Telefon ettim, ofiste buluştuk. Saatlerce sohbet ettik. Sonra birlikte gittik Erzurumspor tesislerine. Kıyasettin Yüksel’in döneminde yaptırılan Erzurumspor tesislerinin kapısına kilit vurulduğunu görünce gözleri yaşardı.

            Daha düne kadar arkadaşım Namık Kılkıl, arada bir davet yapardı. Yemeği, çok iyi bir aşçı olan ve Erzurum yemeklerini çok iyi yapan Ciğerim Fuat hazırlardı. Fuat usta sayesinde ilk kez ‘Çortutu Pancarı’ ile tanıştım. Hemen hemen her yıl Namık Kılkıl’ın ofisinde, Ciğerim sayesinde ‘Çortutu Pancarı’ ile buluşurduk. Sonra hastalandı, grup halinde ziyaretine gittik. Hastaneden çıktıktan sonra yine Namık Kılkıl’ın ofisinde buluştuk. Gerçekten Erzurum’un hafızasıydı. Eski ve yıkılan mahallelerindeki ailelerin bireylerini tek tek özellikleri ile anlatırdı. 

Erzurum’un en renkli siması Fuat Elaldı, “Mahallebaşılı. Veyis Efendi Mahallesi, Kumru sokakta, Düriye’den doğma, Yahya’dan olma” diye kendini tanıtırdı. Kuruluşundan itibaren kapatılan Erzurumspor'un içerdeki tüm maçlarına gitmiş, deplasmandaki maçların da büyük bir bölümünü izlemişti. Elaldı, “Maçlarına gitmediğim il ve ilçe kalmadı. O illerin tarihi camilerinde mutlaka namaz kılardım” demişti.

Aslında Ciğerim Fuat’la ilgili anlatılacak o kadar çok anı var ki. Erzurum’da iz bırakanlar arasında yer alan Ciğerim Fuat, dün aramızdan ayrıldı. Yedeği bulunmayan Ciğerim Fuat’a, Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine de baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

 

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva