ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Vahdet Nafiz Aksu

‘Nenehatun Savunma ve 23 Temmuz İstiklal Müzesi’ Teklifimi Tekrarlıyorum
10 Kasım 2019 Pazar

ABD Temsilciler Meclisi, 1915 olaylarını “Ermeni Soykırımı” olarak tanıyan tasarıyı kabul etti malumunuz. Milletimizin vicdanı kanadı; Yanıkdere başta olmak üzere Anadolu coğrafyasında Ermeni çetelerince hunharca katledilen şehitlerimizin kemikleri sızladı.

Kararın büyük ekseriyetle kabulü şaşırtıcı değil. Batının kör vicdanı, sakat izanı böyledir, oralarda olguya bakılmaz, algı yönetimiyle gerçekler kündeye getirilir bu şekilde. Harp halindeki memlekette ordunun ikmal yollarını kesen, askerimizi arkadan vuran, sivil ahaliye mezalim uygulayan Avrupa beslemesi çeteler için alınan tedbirler sözde soykırım olarak ilan ediliyor. Hain hainliğini her fırsatta icra ediyor. Yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor. Bize düşen sabırla, ısrarla karşı hamleler geliştirmek, gerekli tedbirleri etkili bir şekilde almak.

Kararın üzüntüsüyle arşivimi karıştırdım, kaleme aldığım yazıları, ENER olarak kamuoyuna açıkladığımız bir öneriyi tekrar gözden geçirdim. Erzurum’da bir ERMENİ MEZALİMİ MÜZESİ kurulmasının yararı üzerinde durmuşuz bu çalışmamızda, Allah için isabetli teklifleri dikkatlere sunmuşuz.

18 Ağustos 2010 tarihinde kamuoyuna açıkladığımız “NENEHATUN SAVUNMA ve 23 TEMMUZ İSTİKLAL MÜZESİ” başlıklı çalışmanın ayrıntılarını merak edenler için bağlantı adresini verelim: http://enerstratejimerkezi.com/Haber_Resim/MuzeOnerisi.pdf

Aziziye Tabyaları’na kurulacak müzenin bir bölümünün de ERMENİ MEZALİMİ MÜZESİ olarak düzenlenmesini arzu etmişsiz.

O bölümle ilgili fikirlerimizi şöyle dile getirmişiz:

Belirttiğimiz gibi ilk bölüm SAVUNMA MÜZESİ başlığını taşıyacak ve kendi arasında iki ana bölüme ayrılacaktır: 

Birinci bölümde Osmanlı-Rus savaşlarındaki savunma destanlarımıza ilişkin belgeler sergilenmelidir. 

İkinci bölümde ise, ERMENİ MEZALİMİNE ait tüm bilgi, belge ve kalıntılara yer verilmelidir. 

Ermeni mezalimine ilişkin tüm bilgi ve belgeler kısa filmler halinde çekilmeli ve bunlar sürekli olarak gösterimde tutulmalıdır.

Bunun için müzenin uygun yerlerine dev LCD ekranlar kurulmalıdır. Milyonlarca cd yapılıp ziyaretçilere armağan edilmelidir. 

Bu müze aynı zamanda MÜZEKÜTÜPHANE işlevine sahip olmalıdır.

Tüm belge ve bilgiler kitap, dergi, broşür ve cd şeklinde çoğaltılıp hem teşhir edilmeli hem dağıtılmalıdır. 

Bu müze sayesinde Erzurum “ERMENİ TEZLERİNİ ÇÜRÜTME” misyonunu yüklenip, bu alanda uluslararası merkez haline gelebilir. 

Üniversitemizin bu bilimsel altyapıyı hazırlaması mümkündür. Rektörlük şimdiden atağa geçip, tüm üniversite, enstitü ve strateji merkezleri arasında KOORDİNATÖRLÜK misyonunu üstlenmelidir. 

NENEHATUN SAVUNMA ve 23 TEMMUZ İSTİKLAL MÜZESİ’nin süratle kurulup, sonra ülke ve dünya çapında bir müze haline gelmesinden sonra…

Bu mekânın adeta ziyaretçi rekorları kırması için; 

 Her yıl, bölge ve tüm ülke ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine düzenli gezi programları düzenlenmesi konusunda… Milli Eğitim Müdürlüğü’ne görev verilmelidir.

 Müzeye, bölgedeki askeri birlikler düzenli geziler düzenlenmelidir. Belli dönemlerde Harp Okulu ve Akademi öğrencilerine burada dersler verilmesi için Kolordu Komutanlığı’ndan yardım alınmalıdır… 

Özellikle müze ağırlıklı organizasyonlara ülke çapındaki üniversitelerin iştiraki görevi Rektörlüğe verilmelidir… Yılda birkaç kere, her üniversitenin en az bir inkılâp tarihi dersini müzemizde vermesini sağlamanın yolları da Rektörlüğümüzce aranmalıdır. 

Ticaret Odası şehre gelen konuklar için müzemize ziyaret turları düzenlemeli, turizm müdürlüğümüz turistik otellerimizde konaklayan misafirleri buraya yönlendirmelidir. 

 Gazeteciler Cemiyeti, şehre gelen gazetecileri müzeye yönlendirmekle kalmamalı, her yıl mesela Kongre’nin yıldönümünde yaygın basına yönelik gezi turları tertip etmelidir.  Bu konuda Erzurumlu topyekûn bir seferberliğin tabii gönüllüsü olmalıdır.     

 “Erzurum Panoramik Müze” projesi de devreye sokulmalıdır, bu kapsamda.

Panoramik Müze İstanbul Topkapı surları için yapıldı. Harp sahası efektleriyle, sanki canlı olarak cereyan eden bir harp sahnesi seyredilmektedir. Aynı uygulamanın Tabyalar ve diğer tarihi eserlerimizde gerçekleştirilmesi sağlanmalıdır.

Biz teklifimizi tekrarlayalım, gereğini kalpleri bu şehre hizmet için atan kıymetli yerel yöneticilerimizden bekleyelim.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sıkı takipçi 11 Kasım 2019 Pazartesi  15:17

Yazılarınız sade anlaşılır ve aydınlatıcı.Her yazınız ayrı bir değer .Erzuruma verdiğiniz değer hemen hemen her yazınızdan belli.Memlekete sizin gibi bir değerin daha fazla dokunması lazım????Umarım bir dahaki seçimlerde sizi erzurum milletvekili olarak görürüz.Çok güzel işler yapacağınızdan eminim.Kaleminize sağlık...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva