ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’

Vahdet Nafiz Aksu

Necdet Ağabeyimizin Ardından
23 Ağustos 2020 Pazar

Karadeniz’de şimdiye kadarki en büyük doğalgaz keşfini ele almaya niyetlenmiştim bu haftaki yazımda.
Son düzeltmeleri yapıyordum ki Necdet Yaylalı abimizin vefat haberi ile sarsıldım. Temiz ruhuna fatiha ikram ederken gençlik yıllarıma ait hatıralar canlandı gözümde. Merhumun pederi Hakkı Bey dedemiz; giyimine, kuşamına ihtimam eden, karizmatik, müeddeb, sevilen, sayılan şöhretli bir bir zat idi. Rahmetli babamı pek sever, büyükbabama samimi bir hürmet beslerdi. Babam da ona...Düşünün o, sekseninde bir pirifâni, ben, genç bir delikanlı. Karşılaştığımızda "Vahdet Efendi" diye hitap ederdi hep. Eski Erzurum ihtiyarlarının birer canlı terbiye mektebi olduğunu düşünürüm, ah bu hasletleri yaşatabilsek. Z kuşağı ile D kuşağı (dede kuşağı) arasında sağlam köprüler kurabilsek...
Ömrünün son demlerinde evlat hasreti yaşayan Hakkı Bey dedemiz, kendini ziyaretlerimde "Necdet'imden bir haber var mı?" diye sorardı. Çünkü: Rahmeti Necdet Ağabey, 12 Eylül zulmünün işkence görmüş mağdurlarındandı, suçu kabahati olmadığı halde...Ahval ve şerait öyle gerektirmiş, yurt dışında da bulunmuştu bir süre...O dönemle  ilgili hatıralarını dinlediğim bir ziyaretimde "Bunları yazmalısın." demiştim. Tatlı tatlı gülerek cevap vermişti: "İmlalara, inşalara sığmaz."
İnanmış, çelik iradeli bir dava adamı olarak hayatını tamamladı merhum. Fani âlemdeki muvakkat rolü bu kadarmış, beka yurdundaki makamı yüce olsun inşallah.
İlkelerinden, dürüstlükten zerre taviz vermeden kendisine temiz bir hayat inşa eden; evlatlarını örnek birer insan olarak yetiştiren Necdet Abimizin, dostlarınca malûm olan başarılı siyasi hayatından söz ederek haddimi  aşmak istemem. Şu kadarını ifade kâfidir: siyasi çalışmalarında da hak ve hukuka titizlikle riayet etti; adalet üzere fakir fukaranın hayatını kolaylaştırmak, müşkülünü çözmek için fevkalade gayret gösterdi. Mütebessim çehresi ile etrafında güçlü bir sevgi halesi oluşturdu. Böylece ardında eşsiz hazinelerden daha değerli paha biçilemez bir itibar mirası bıraktı.
İnsanlığa musallat olan Kovit19 salgını, maalesef birçok dostumuz gibi onu da aramızdan ayırdı. Bir ara tedaviye cevap verdiği müjdesiyle sevindik, meğer vakit saat tamam olmuş. Onu sevenlerinden,  dostlarından daha çok seven Mevlâmız yanına aldı. İçince ecel şerbetini çare tükeniyor, Lokman'a hacet kalmıyor...
Vefatının ardından dostları gönül pınarlarından kopup gelen samimi, güzel şeyler söyleyip, yazdılar. Onlardan biriyle, baba dostumuz, köylümüz Yakup Gündüz Hocamızın hislerimize tercüman olan  paylaşımıyla yazımızı bağlayalım:
"Köyümüzün yetiştirdiği her yönüyle nadide insan, acın ve gülen yüzünü birdaha görememe üzüntüsü, öz kardeş acısı kadar oturdu yüreğime.
Değerler, Necdet'ler kolay yetişmiyor günümüzde. Sözüne karakterine itibar edilecek insanı kaybettinmi acısı büyük oluyor.
Üç yılda üç kardeş...Biliyoruz ailenin acısı çok büyük, ama yine iman etmişiz, yaşamımız da ölümümüz de Rabbim teâlânın elinde ve yine biliyoruz ölüm asla yok oluş değildir.
Hele Necdet bey kardeşimiz gibi gönül insanları Rabbim katında mahzun olmayacaktır."
Zevcesi hanımefendiye,  kıymetli oğulları Emre, Talha ve diğer evlatlarına, Ağabeyisi Vahdettin Beye taziyelerimi sunuyor;  sabr-ı cemil niyaz ediyorum.  Mekânı cennet olsun inşallah.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kadir Sabuncuoğlu 17 Eylül 2020 Perşembe  09:46

Allah rahmet eyldesin, mekanı cennet olsun... Sizlere ve yakınlarına sabır, başsağlığı dilerim...

Yorumu oyla      2      2  
mükremin sarıgül 31 Ağustos 2020 Pazartesi  11:01

inancıyla vakarıyla ilkeli bir duruşla yaşamışdeğerli abimize rabbimden rahmet diliyorumonun islami yaşantısına şahidim ya rab makamını cennet eyle

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva