ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Ahmet Göksan

Makamın Onurlusu
30 Kasım 2021 Salı

“Bir müddet evvel toplanan hamisiz birkaç genç sporcunun uğraşmasıyla meydana gelen ÇETİNKAYA, diyebilirim ki gençliğin başarabileceği işlere en büyük bir misal verebilir.

Bu çocuklar zenginlerimizden ve başka hiçbir müesseseden en küçük himaye ve yardım görmeden işe başlamışlar. Bir Türk gencine yaraşır didinme ve uğraşma ile bugünkü şerefli mevkilerini kazanmışlardır”. 1943  Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

Dünyanın gündemini işgal etmeye devam eden salgın hastalık sürek avına çıkılmış insanların ölümüne neden olmayı sürgit ediyor. Talihsiz bulduğumuz bir açıklamanın ise hastalığa karşı aşıyı bulmuş olan Uğur Şahin’den geliyor olması kuşkuların artmasının nedeni oluyor. Kuşku virüsün laboratuvarda mı üretilmiştir sorusunun yanıtsız kalmasıdır. Kuşku nedeniyle aşı karşıtlarının her geçen gün sayılarının artmasının yolunu da açmaktadır. Açıklamasında virüs aşısının her yıl tekrarlanacağı vurgusunu da yapmaktadır.

Dünyamızı tehdit eden bu virüse karşın bazı ülkelerin gerekli önlemleri almaya özenmedikleri de biliniyor. Bu durumda ölen insan sayısının dünya ölçeğinde 6 milyon kişi civarında olduğu açıklamaları geliyor. Virüsün ortalıklara çıkarıldığı günlerden bu yana değişime neden olduğu savı dalga sayıları ile belirtiliyor. Son yapılan açıklamalar 4. Dalgayı yaşamakta olduğumuz yönündedir.

Göstergelerin bu yönde seyrediyor olması ile sıkıntıyı atlattığını açıklamış olan gelişmiş ülkelerin yeni önlemlere başvurması için düğmeye bastıkları biliniyor. Önlem alınmasına karşı çıkanların sayılarının artmakta olması dikkat çekicidir. Buna koşut AB ülkelerinin yeniden kapanması da gündeme taşınıyor. Avusturya 01 Şubat 2022 tarihine dek zorunlu aşı uygulaması yapacağını duyuruyor. Aşı uygulamasına gönüllü olarak katılmayanların ise polis marifeti ile aşılanacağı belirtiliyor. Bu uygulamanın yeterli olmaması halinde ise cezai yaptırım uygulanacağı belirtiliyor. Hepimize düşen görev ilgililerce yapılan uyarıları kendi sağlığımız için dikkate almamız ve uyarıyı yapanların varsa yanlışları onları da uyarmaktır.

Doğu Akdeniz’deki yetki alanlarının kullanılması konusunda Türkiye ile sorun yaşayan ülkelerin önde gidenlerinin sıklıkla bir araya geliyor olmaları dikkati çekiyor. Fransa, Mısır, Yunanistan ve Güney’deki Rum Yönetiminin Dışişleri Bakanları her zaman yaptıklarını yinelediler. AB’ni de yanlarına aldıkları için Türkiye’yi bölgede savaş kışkırtıcılığı yapmakla suçluyorlar. 28 Eylül 2021 tarihinde Fransa ile Yunanistan’ın Savunma ve İşbirliği Anlaşması imzaladıkları biliniyor.

Türkiye’nin de İspanya ile işbirliği anlaşmasını imzalamasından Yunanistan’ın neden rahatsızlık duyuyor olması anlaşılır gibi değildir. Yunanistan duyduğu rahatsızlığı AB ülkelerini uyararak birlik içinde olunması gerektiğini duyuruyordu. Bu gelişme üzerine bir süre önce Türkiye’yi ziyaret eden İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Alkaras ülkesinin Türkiye ile özellikle savunma alanında işbirlikleri olduğunu belirtiyordu.

Bütün bu yönlü çabalara karşın karşımızdaki unsur ile Yunanistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne baskıların arttırılmasını istiyorlar. Bununla yetinmeyen Rum Yönetimi 19 Kasım 2021 – 22 Ocak 2022 tarihleri arasında geçerli olacak Navteks (Denizlere Duyuru) ilan ettiklerini açıklıyorlar. Buna gerekçe olarak da Akdeniz’deki enerji konusunda ön alma çabasının olduğunu belirtiyorlar.

23 Ocak 2022 tarihinde KKTC’de Genel Seçime gidilmesi kararının alınmış olmasının ülkemize güzel çalışmaların yapılmasına neden olmasını istiyoruz. Seçime kısa sürenin kalıyor olmasına karşın adada bulunacak çözüm önerilerinin tartışılacağını umut ediyoruz. Karşımızdaki unsurun önerdiği Desantralizasyon modeli önerisine karşın İki Egemen Devlet ile Federal çözüm önerilerinin içlerinin de doldurulması gerektiğini düşünüyoruz.

Buna koşut zamanımızın boş sürelerle geçirilmesinin hiç kimseye yararının olmayacağının bilinmesi gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva