ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu

Kadir Sabuncuoğlu

Kurbanı Kime Verelim?
16 Ağustos 2018 Perşembe

Kurban Bayramı tatili, 17 Ağustos Cuma günü mesai bitimiyle birlikte başlayacak. Kurbanlıklar ise bayramın ilk günü olan 21 Ağustos Salı günü kesilecek.
            Tatile gidecekler ya da kurbanlık alım ve kesim işi ile uğraşamayacak durumda olanlar ise vekaletle kurban kesim kampanyasına katılacak. Kurban kesim kampanyasında dini, sağlık ve çevre kurallarına uyanlar ön plana çıkıyor. Vekaleten kurban kesimi yapan hayır kurumları arasında güven duyulan Türk Kızılay’ı ve Mehmetçik Vakfı diğerlerine göre birkaç adım önde gidiyor. İşte bu iki güzide yardım kuruluşunun Erzurum Temsilcilerinin vekaleten kurban kesimi ile ilgili görüşleri. Tanıtım bizden, tercih sizden:

TÜRK KIZILAY ŞUBE BAŞKANI BOZHALİL NE DEDİ?

            Hüseyin Bozhalil (Türk Kızılay’ı Erzurum Şube Başkanı: Kızılay’a bağışlanacak kurbanlar, dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda kesilerek, ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca konserve olarak ulaştırılacak.

            Vatandaşlar 168 ücretsiz Kızılay çağrı ve bağış hattından, Kızılay ortak bağış hesabı bulunan bankalardan, www.kizilay.org.tr adresinden ya da Kızılay’ın ülke genelindeki şube ve temsilciliklerinden makbuz karşılığı kampanyaya katılabilecek.
            Vekaletini yurtiçine vermek isteyen vatandaşlar bir hisse bedeli olarak 750 lira, yurtdışına vermek isteyenler de bir kurban hisse bedeli olarak 590 lira ödeyecek. Kurban bedelini kredi kartı ile ödeyecekler, 4 taksit olanağından yararlanabilecek.

MEHMETÇİK VAKFI ŞUBE BAŞKANI TOPDAĞI  NE DEDİ?

                Emekli Albay Sabri Topdağı (Mehmetçik Vakfı Erzurum Şube Başkanı): Şehit ve Gazi Mehmetçikler için yapacak çok şey var. Vekaleten kurban bağışlarınızla siz de şehit ve gazi Mehmetçik ailelerine destek olabilirsiniz. Bir hisse kurban bedeli 990 lira, veya 215 ABD Doları ya da 185 Euro’dur.
            Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, Kurban Bayramının ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılacaktır. Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine taze et olarak dağıtılacak. Taze et verilemeyen şehit ailesi ve gaziler ile arzu eden bağışçılarımıza da kurban etinden yaptırılan kavurma gönderilecektir.
            Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız; doğrudan anlaşmalı bankalardan, vakfın internet sitesi üzerinden, vakfa ait şirketlerden veya vakıf temsilciliklerden nakit veya kredi kartı ile bağış yapabilecekler.

 

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva