ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Ahmet Göksan

Korona Virüs ve Dünya
2 Nisan 2020 Perşembe

"Senelerden beri çalıştığımız uğraştığımız Yeni Aile Kanunu'na en nihayet kavuşmuş bulunuyoruz.(31 Ocak 1951) Biz Kıbrıs Türk'ü için bu hiç de kolay elde edilmiş bir şey sayılmaz.Bu ancak uzun seneler çok yorucu ve inatla çalışmanın bir semeresidir".1951  Dr.Fazıl Küçük

 

        Seri katile dönüşen Korona Virüs'ü bütün dünyayı kendi esareti altına almış bulunuyor. Olayı küçümseyen gelişmiş ülkelerin de esaretin altına girmiş olması bazı sorulara da neden oluyor. Nasıl olsa bu işin üstesinden gelebiliriz yaklaşımının çözüme yaramadığı noktada bulunuyorlar. Bu yaklaşım ölenlerin sayısının yükselmesinin nedeni oluyor.

      Halen dünyada uygulanan küreselleşme modelinin bu olumsuz süreci desteklediğini de kaydetmek olasıdır. Gelinen bu noktada emperyal amaç güden ülkelerin bile salgını önleyebilmek için geç kalmış olsalar dahi yoğun çaba içine girdikleri görülüyor. Bir dönem sosyal uygulamaları ve yabancılara karşı yaptıkları ile herkesin yoğun ilgisini çeken İskandinav ülkeleri bile bu seri katille yapılan mücadelede ilk dönemde ilgisiz davranmışlardır. Bu ilgisizlik konusunda yazılanlardan özet bir bölümü sizlerle paylaşmak istiyoruz.

     Pandemi diye tanımlanan salgınla boğuşmak zorunda kalınacağı belirtiliyor. Nedense kaygı verici gelişme sokağa yansımıyor. İsveçliler sanki dokunulmazlık zırhına bürünmüş gibi davranıyor. Kafeler barlar dolu, restoranlar da dolu. Oysa Çin'den, İtalya'dan dönenler var. Bazıları evlerinde bazıları da hastanede diyerek önlem alınmadığı belirtiliyor. Aynı umursuzluğun diğer ülkelerde de yaşanıyor olması tehdidin büyümesinin nedeni oluyor.

    Son yıllarda yaşanan benzer virüs salgınlarında son olayda yaşandığı kadar ölümler yaşanmadığı biliniyor. Pandeminin birincil nedeni özellikle Koruyucu Hekimlik Sisteminin gözardı edilmesidir. Bu sistemin yanı sıra gelişmiş ülkelerin Küreselleşme uygulamaları ile insanları para olarak görmelerinin acı sonuçlarıdır. Bunun sonucu olarak da sağlık sisteminin el birliğiyle çökertilmesi ve buna koşut Özel Hastaneciliğin özendirilmesi ortalık yere çıkmıştır.

   Küreselleşme olgusu öne çıkarılarak dünyayı bir köye dönüştüren sistem gelişmiş ülkelerde ırkçılığın ivme kazanmasının bir nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal devlet olgusunun önde olduğu İsveç'te ırkçı partinin birinci parti olması düşündürücüdür. İsveçli siyasetçiler bu noktaya gelinmesinin sosyal devlet yapısının çökertilmesi olduğunu söylüyorlar. Seri katili suçlamadan öncelikle kendilerini sorguluyor olmalarını güzel bir yaklaşım olarak alıyoruz.

     Çin kökenli olarak bilinen seri katilin adını Amerikalı Trump ilk dönemlerde doğru söylerken şimdilerde "Çin Virüsü" tanımını kullanıyor. Bunun da ülkesinin ekonomik olarak çökertileceği kuşkusunu taşıdığını satır aralarında dillendirmiş oluyor. Herkes can derdinde iken O , mal derdinde olduğunu kanıtlıyor. Trump'un bu yaklaşımına karşın Ticaret Bakanı Wilburr Rosa 30 Ocakta yaptığı açıklamasında "Bu salgın Amerikan ekonomisine yarayacak. İstihdam Kuzey Amerika'ya geri dönecek" değerlendirmesini yapıyor.

       Bu açıklamalardan sonra ister istemez insanın aklına, seri katile dönüşen Korona Virüs'ün emperyal bir oyun olduğu geliyor. Seri katil bir süre sonra görevini tamamladıktan sonra dünyanın yeniden yapılandırılmasının yolunu da açmış olacaktır. Çünkü kapitalist sistem iyice çürümüştür.

      Salgının kısa sürede ortalıklardan kaldırılması için ülke liderlerinin birlikte hareket etmeleri gerekiyor mu ne...

        SEVGİ ile kalınız...

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva