ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Vahdet Nafiz Aksu

Koçeronun Sevgilisi Mebus Olmuş, Gel Hele
17 Ocak 2022 Pazartesi

Yıllar önce yolumuz Erzurum'un güzel ilçelerinden birine düşmüştü.

Resmi devair ziyareti, ahbaplık, yarenlik derken vakit ilerledi. İkindi gölgesinin kalk işaretiyle birlikte hane sahibi "dostlar, size doyum olmaz, lakin toparlansanız fena olmaz, geceler bu yollarda tekin değil" ikazında bulundu. 

O an yüreğime saplanan keder okunun açtığı yara inanın hâlâ tazedir;  ne zaman vatan hainleriyle ilgili bir haber dinlesem,  yazı okusam hemen sızım sızım depreşiverir. 

Dostların ihtarıyla güneş batmadan ilçeden şehre hareket ettik. Yol kenarındaki çayırda tırpanını yanına uzatmış, ceketini seccade gibi çimenlere sermiş ak sakallı bir amcamız namaz kılıyordu. Arabayı durdurup yanına vardık, bağdaş kurduk.  Selam verdi, içimizi ferahlatan, millî imanımızı tazeleyen   şahane sohbetler ettik, isli demliğinden kıtlama çay içtik, ak sakalından öpüp gönül şenlendirdik. Sonra kırsala hakim bir noktada tank başında nöbet tutan gözleri çakmak çakmak mehmetçiklerimizin hal hatırını sual edip, "siz var oldukça bu topraklar hainlere dar olur" dedik. 

Otomobili kullanan dostumun o yolculuktaki sözleri gönül klasörümde kayıtlıdır: "Dağ başlarında amerikan parasıyla aldığı

rus keleşiyle vatan evlatlarını katleden kalleşler,  vatanın harcına kan ve ter katmış şu muhterem amcalarımız yeşil çayırlara seccade serdiği, bayrağımızı bayrak bildiği sürece asla hıyanet projelerinde muvaffak olamayacaklardır. HDP ve onun TBMM mangası PKK'nın panzehiri, öncelikle bu ihtiyarın sadık duruşunda şekillenen vatanperver duruş ve devletin sergilediği çelik iradedir." 

PKK TBMM mangasının lacileri barut kokan neferleri durup durup millî damarımıza bastıkça bu düşmanı çok aziz vatanın canhıraş terörle mücadele gayretleri canlanıyor gözümde. Ne acılar çektik bu uğurda, can verdik,  kan akıttık. Nice fidanlar toprağa düştü vatan çınarına zeval gelmesin diye. 

Tüm bunlar yaşanmamış gibi...Harici ve dahili düşmanlar emellerinden vaz geçmiş gibi davrananları gördükçe derin millet derinden sarsılıyor. Hale bakar mısınız?  Hafızasını nisyan tuşuyla sıfırlayıp bölücü bir partinin söylem ve eylemlerini sözde demokrasi aşkına sineye çekenler, hatta onlarla yoldaşlık edenler var. 

Son kepazelik malumunuz. On gündür  medyanın,  siyasetin gündeminden düşmeyen şu hadiseden söz ediyorum. 

"Adıyaman kırsalında 2017 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora'nın cep telefonu incelemesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile terör kampında çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı."

Şaşırdım mı? Hayır! Yıllardır "Eşi, sevgilisi dağda, kendisi bağda"  halleri devam ediyor.  

Manzaraya bakar mısınız? Harp ilanı gerekecek olsa o kararı bugün Koçeronun sevgilisinin üyesi olduğu  meclis verecek. Gerekirse gizli celse yapılacak, kapalı oturumda “devlet sırrı” niteliğindeki konular ele alınacak. Eğer böyle bir ihtiyaç ortaya çıkarsa, normal kavaslar bile içeriye giremeyecek. Onların yerine sağır ve dilsiz personel görev yapacak.

İcabı halinde, devlet sırrı niteliğinde konular görüşüldüğünde sağır ve dilsiz görevliler istihdam eden yüce meclisin çatısı altında oylama tuşları kandile bağlı kişiler mevcut. 

İstiklal savaşı yapan mecliste, kocası yunan ordusunda nefer bir mebus düşünebiliyor musunuz?

Ya da ABD senatosunda, eşi bin ladinin maiyetinde görevli bir terörist hayal edebilir misiniz?

Evet, kırsalda sevgilisiyle poz veren terörist mazbatayı cebine koymuş mecliste arz-ı endam ediyor. Ayağının altına serilen kırmızı halılardan geçip kürsüye çıkıyor,  kandilin yazdırdıklarını okuyor.

Parlamenter kisvesi altında her türlü melaneti alenen işleyen bu uzaktan kumandalı nice  siyaset mayınının partisine kapatma davası açılıyor, tüm vatan düşmanları ayağa fırlıyor. 

Kürt kardeşlerimizin siyasi temsili elbette çok önemli. Tüm vatandaşlar gibi onların da temel hak ve özgürlükleri anayasanın,  hukukun garantisi altında olmalı.  Dillerini konuşmalarına, ifade özgürlüklerine zerre miskal engel olunmamalı. İtirazımız,  fikir silahı ile yetinmeyip keleşnikof kuşanıp devleti düelloya davet eden hainlere. İtirazımız, kinimiz,  düşmanlığımız kanlı teröristlere. Onlarla gizli veya aşikâr iş tutanlara...

Dağdaki sevgilileriyle zafer pozları veren  tescilli katiller, dağdaki müfrezelerinin yollara döşedikleri mayınlardan daha tehlikeli birer “siyaset mayını” olarak milletin Kâbesi içinde ellerini kollarını sallayarak dolaşıp durmasınlar diyoruz. 

Birisine sordum bura neresi

Dediler bilmen mi millet meclisi

Koçeronun sevgilisi elinde keleş

Dağdan inip mebus olmuş gel hele...

Artık milletin asil kulağını böyle türkülerle kirletmeyelim. 

TBMM'yi kırsalın işgal ve istilasından kurtarmak, dağdan bağa kurulan ihanet köprülerini bertaraf etmek yüce yargının asli ve ertelenemez vatan borcudur.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva