ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor

Ahmet Göksan

Kıbrıs’a Dair
13 Nisan 2018 Cuma

“Türk tarafı davasından emin, geleceğin her türlü müşküllerine karşı koyabilme hazırlığı içindedir. Kazanılan özgürlüğümüzü bir takım şantajlara teslim etmemizi bekleyenler, mutlak surette hüsrana uğrayacaktır. Zavallı Rum liderler, acıyoruz sizlere!. Hala yüzyıl evvelinin karanlık kilise siyasetinden kendinizi kurtaramadınız. Bugünkü dünyanın gidişatını göremeyecek kadar ışıktan mahrum bir köşeye kendi kendinizi mahkum etmeniz ne kadar acıdır!” 1978 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

            Kıbrıs uyuşmazlığının çözümü konusunda zurnanın zırt dediği noktya doğru koşar adım gidiyoruz. Konunun çözümüne ilişkin olarak yol ayrımında olduğumuz gerçeğinin kabul edilmesi gerekiyor. 40 yılı aşkın süredir doğanlar karşılıklı olarak bir birlerini tanımıyorlar. Hele karşı tarafın UNUTMUYORUM konulu dersinin okutulması uyuşmazlığın çözümünü yokuşun tepesine çıkarıyor. Ada’da iki toplumlu etkinliklerin düzenleniyor olmasını çözüm için bir yol olarak görenlerin bile, karşı tarafın Kıbrıs Türk’lerine azınlık hakkı vermenin ötesine geçemediği biliniyor.

Kıbrıs Türk’leri bugüne değin karşı tarafı güreş kurallarına göre mindere çekebilmek için uğraştığını kaydetmek gerekiyor. Sürekli olarak minder dışına kaçarak uyuşmazlığın çözümü konusunda dış desteklerden yardım umarak bu günlere geldiğimiz unutulmamıştır. Bay Nikos Anastasiyadis BM Güvenlik Konseyi’nin sürekli beş üyesinin ve AB’nin katılması koşuluyla Kıbrıs’la ilgili yeni bir konferansa katılmaya hazır olduğunu belirtiyordu. Dışarıdan gazel okuyanların öncelikle kendi çıkarlarına hizmet edebilecek bir çözümün peşinde olacaklarını da bu öneriyi ortalıklara atan Bay Anastasiyadis de iyi bilmektedir.

Bu tür önerilerle ortalıklara çıkanların önce dönüp kendilerinin ne yaptıklarına bakmaları gerekiyor. Sıkıştığı zaman topu alan dışına atan ayaktopu oyuncusu gibi davrandıkları biliniyor. Bu güne değin haklarını gasp ettikleri Kıbrıs Türk’lerini şimdilerde yok sayma içinde olduklarını yinelemek istiyoruz. Bunun ötesine de geçerek Antlaşmalarla kurulan Kıbrıs Ortaklık Cumhuriyeti’ni bir Rum Cumhuriyeti olarak görenler dünyayı da kandırdılar. Bunu yapanlar şimdilerde “gel seninle çözüm müzakerelerine başlayalım” türküsünü çığırmaya başladılar. Buna karşın inandırıcı olamıyorlar.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş antlaşmalarının imzalandığı günlerde Lefkoşa’da Makarios, Atina’da Yunanistan Dışişleri Bakanı Averof, “Enosise böyle bir cumhuriyetten daha kolay gidilebileceği için bu antlaşmayı imzaladıklarını söylüyorlardı. Günümüzde de Akel eleştiri yapıyor gibi görüntü vererek görüşmecilere ayar vermeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Akel Genel Yazmanı Bay Andros Kipriyanu, Anastasiyadis’in müzakerelerin başlaması için BM Genel Yazmanı tarafından belirlenen çerçeveyle hemfikir olmadığının görüldüğünü söylüyordu. Buna karşın Bay Anastasiyadis ise soğukkanlı olunması çağrısında bulunuyordu.  

1968 yılından günümüze dek yapılan müzakerelerde yaşadığı sürece sorumluluk almış olan Glafkos Klerides, 1994 Aralık ayında “Kıbrıs’ta Elenizm son zaferine ulaşıncaya kadar siperlerde mücadeleyi sürdüreceğim. Ulusal çıkarlarımıza aykırı bir çözümü kabul etmemiz için yapılan baskılara asla boyun eğmeyeceğiz” diyordu. UNUTMUYORUM eğitimi ile yetişenlerden daha farklı bir yaklaşımı da beklemiyoruz. Cumhurbaşkanı Akıncı 16 Nisan’da yapılacak olan görüşme öncesinde “gerçekten bir yol ayrımına geldiğimiz açık ve nettir. Birlikte yürünecek bir yolumuz var mıdır? Yoksa herkes ayrı ayrı yollara mı gidecek? Bu görüşmenin önemi budur” diyordu. Müzakerelerdeki ısrarın dön baba dönelim hacılara gidelim yaklaşımı ile bire bir örtüştüğünün de unutulmaması gerekiyor.

Karşı tarafın oyun ve tuzaklarına düşmemek adına Ulusal Konseyi kurarak bir araya gelmemiz gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva