ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek

M.Tevhit Gülseven

Kar ve İki Yüzü
6 Ocak 2019 Pazar

Kar ne güzeldir, bardan bardan yağarken. Seyrine doyum olmaz. Her kar tanesinin ayrı bir güzelliği vardır. Daldırır adamı uzaklara hele sıcak evindeki pencereden izliyorsan.

Kar tarla eken, bahçesi olan için de rahmettir. O ne güzel bir berekettir. Toprağı ıslatır, kuraklığı önler. Yağdır Mevlam “su” çatlayan dudaklara yağlı kremin iyi geldiği gibi toprağın da çatlaklarına iyi gelir!  Hayata bereket gelir.

Kar aslında paradır. Dağlarımıza yerli yabancı turistler gelirler, para harcarlar, eğlenirler, seviniriz, mutlu oluruz.

Kar olmayınca dağlar aslında yetimdir, güzelliklerini su olmadan gösteremezler. Kaynaklar, gözeler, akarsular hatta göletler olmadan olmaz. Baharı bahar, yazı güzel olmaz kar olmadan.

Aslında kar’la ne kadar muhatap oldunuz elbette reel bir ölçüt olmadığı için sorunun cevabı herkes için ayrıdır. Kimi az kimi çok ama hepimizin karla ilgili muhakkak çok güzel veya çok riske maruz kaldığı hatıraları vardır.

Kimimiz dağda kimimiz yollarda kimimiz evimizde karlı kış günleri hatıralara sahiptir.

Belki de kapımız kapalı, bacamız karlı, ocağımızda ateşi olmadan belki ekmek sepetinde bir ekmek kırığı olmadan yaşadığımız kışlar vardır.

Geçenlerde bir resimde üstü başı yırtık pırtık on yaşlarında bir çocuğun ayağını çalışan bir arabanın egzozunda ısıtırken bir resmi vardı; insanlığın utanması gereken bir fotoğraftı. Ben utandım. Hani ibadetlerimizi hele ki umre ve hacca kaç kere gittiklerimizi sosyal medyada paylaşıyoruz ya; tam da burada soruyorum; o çocuğun ayağı gibi kaç ayak gece üşümemek için çullara sarılıyordur? Hani dindarlığımızı göstermek için hiçbir fırsatı kaçırmıyoruz ya; işte burası kırılma noktasıdır ve soruyorum; kim o insanları ısıtacak, kim doyuracak? En azından bunu düşünüyor muyuz? Kendimize hiç soru soruyor muyuz? Fakir fukara ısınamayıp karnı aç oldukça cevaplarımız hep hayırdır!

Biz genelde birikmişten zekat verilebileceğini düşünürüz. Oysa bir sürü harcama yaparız ve hiç birisi birikmişten yapılmaz. Hatta biriktirenlerin biriktirdiklerinden harcadıkları çok fazla görülmüş duyulmuş şey değildir!

Kar hem lütuf hem zahmettir. Nasıl arabamız kara saplandığında arabası olan olmayan herkes yardım için koşuyorsa; bir kısım insanımızın da zor durumda olduğunu görmeli ve kurtarmak için yardım etmeliyiz!

Kar iki ucu keskin bıçak; zenginin bacasına, fakirin yaşam hakkına yağmamalı; insanlık buna izin vermemelidir.

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Karaman 13 Ocak 2019 Pazar  15:30

Bektaşiye İslamın şartı kaç diye sormuşlar Bektaşi bir demiş Sus ulan zındık İslamın şartı bir mi olur İslamın şartı beş demişler Bektaşi hac ile zekatı siz kaldırdınız namazla orucu biz kaldırdık geriye bir kaldı demiş ..

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva