ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Tanfer: ‘TBMM egemenliğimizin kalesidir’
Tanfer: ‘TBMM egemenliğimizin kalesidir’
Pasinler'de Dadaş torunları milli coşkuda buluştu
Pasinler'de Dadaş torunları milli coşkuda buluştu
Erzurumspor’dan 23 Nisan kutlama mesajı
Erzurumspor’dan 23 Nisan kutlama mesajı
U18 ve U16 Millî Takımlarından 23 Nisan Kutlaması
U18 ve U16 Millî Takımlarından 23 Nisan Kutlaması

M.Tevhit Gülseven

İnsan İnsana Karşı!
4 Temmuz 2022 Pazartesi

Mevzu insansa; insanı yazabilmek, insanı insana anlatabilmek zor! Hem de çok zor! Hani Neşet Ertaş; “Analar insan, biz de insanoğluyuz” derken acaba “ana” olanları ayırarak, anaları ana olamayanları eleyerek mi; böyle hitap etti diye düşünmeden edemiyorum.

Günümüzde ekonomik olarak bir darboğazdan geçiyoruz. Geçip geçemediğimizi bilmek için ufukta elle tutulur gerçek donelere ihtiyaç var!

Her büyük sıkıntılarda olduğu gibi fırsatçılar var! Merhametsizler var! Sadece kendisini düşünenler var! Başkası hiç umurunda olmayanlar var! Başkaları için empati yapmayanlar var!

Adam 1.600 TL kiraya oturduğu evden tayini çıkınca evi boşaltıyor; çıkıyor. Son anlaşmasına göre evin kirasının 2,000 TL olması gerekiyor. Ev sahibi evin kirasını 4,000 TL ve bir yıllık peşine çeviriyor ve seneliğini 40,000 TL’ye kiraya veriyor.

Ev sahibiyle konuştum, İslami jargonla karşıladı, gayet yumuşak bir dil kullandı. Serbest piyasa ve fırsatlar gibi kelimelerle devam etti. İki asgari ücretliden birisinin tamamen kendisine çalışmasını isteyerek; dört kişilik ailenin bir asgari ücretle geçinmesini istiyordu. Veya tek asgari ücretin tamamen kendisi ve diğer masrafların karşılanması için geriye bir pay bırakmıyordu. Etrafında bu adam iyi bir Müslüman olarak referansa sahipti. Bayramda kurban kesecek ve insanlara bayramınız mübarek olsun diyecek; mübarek olsun(!)

Benim gibi inanmak zorundasın veya benim gibi düşünmelisin taassubu ile insanlara uygulanan baskı, hayat hakkı tanımamak hatta ölümünü istemek veya bu düşüncelere bağlı taraftar yaratmanın insanlıkla ilgisi olabilir mi?

Maalesef, insan insana düşüncesinden, inancından, ırkından dolayı düşman! Karşı taraf, sizden veya bizden değil! Sonuç; insanın yakıldığı Madımak acısı yaşanıyor! Sonra terör örgütü işin içine başka bir fitne sokmak için insanlara soykırım uyguluyor; adı Başbağlar oluyor! Oysa biz hepimiziz, hepimiz biriz!

İnsan insana karşı merhametsiz!

Analardan doğar oysa insanlar; ya sütü ya sütü emzirenin zehrinden bazıları insan olamıyor ne yazık ki! Bozuk süt, bozuk öğüt insanı insana karşı düşman yapıyor!

Tek çare aydınlık düşüncelere sahip insanlar yetiştirebilmek!

Eğitimlerin mevzusu insana insanlığı anlatabilmek olmalı! Amaç insan olabilmek! Kalabalıklara bakın; ne kadar az insan vardır; dikkat edince görecekseniz.

Kimi adaletten, kimi ana babadan, kimileri yoksuldan, kimsesizden, fakir fukaradan, kimi hak hukuktan ne kadar habersiz; ne kadar sorumsuz! Haydi, bu sorumsuzlara insan deyiverin; sonra beraber hacca gidin, tatile gidin; gezmeğe -eğlenmeye gidin! Sonuçta insanız(!) Neşet Ertaş insanız diyenlere diyeceğini demiş aslında; “analar insan, biz de insanoğluyuz”!

Gerisi kalabalık, insan olanlara yük!

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva