ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'

Abdurrezzak Türk

İhmaller Şehri Erzurum
11 Kasım 2009 Çarşamba

“ Erzurum’un kurtuluşu, şehrin sivil bir inisiyatifle kendi kaderine hâkim olmasından geçmektedir. Bu sivil iradenin ortaya çıkması gecikirse, belki eskiden olduğu gibi Erzurum baykuşların öttüğü viran bir belde olmaz ama sıradanlaşan şehirler kervanında bir silik halka olarak kalı verir.” M.Ç. Baydar  hemşehrimizin “Geçidi bekleyen şehir” isimli eserini okurken yukarıdaki yorumu dikkatlerimi celbetti. Günümüze baktığımızda menfi yönde gerçekleşiyor gibi.

        Şehrimizle ilgili çok parlak nutuklar dinledik. Semalarımızda gök gürültüsü gibi gürledi döndü. Rahmete sebep olup yeryüzüne inerek insanlarımıza nimetlerini göstermedi. Hep teselliden nasiplendirildik. Söylenenlere, yazılıp çizilenlere resmi ve sivil inisiyatiflerde vurdumduymazlık hâkim oldu. Durmadan kan kayıp ediyoruz. Şehrimiz günden, güne geriye gidiyor. Hal ve gidişatımız gösteriyor ki sıradanlaşan şehirler kervanında bir silik halka olacak gibiyiz.

        İşsizlik, esnafın tükenişi, halkın ekonomik sıkıntısı, nüfus göçü (Erzurum’da Erzurumlu tükenmek üzere), eğitimdeki seviye düşüşünün devamı, Erzurumsporun tarih olacak gibi hali, tarihe ve tarihi dokuya duyarsızlık, hele su cenneti sayılan, sularının tadına doyum olmayan şehrimizde, musluklarımızdan akan su içilmiyor. İmkanı olanlar paralı su içiyor, diğerlerinin ise sayısı çok aza düşmüş olan tarihi çeşmelerde su kuyruğu çilesi çekmesi iç açıcı bir durum değil.

        Bunların yanı sıra 7 Kasım 2009 akşamı Habertürk kanalında  Tarihin arka odası,  8 Kasım günü yine aynı kanalda Teke- Tek programlarında, Erzurum Kongresinin 90. yılı anısına Atatürk Üniversitemizce  hazırlanan Albayrak isimli kitap hakkında; Gazeteci-yazar Murat Bardakçının küstahça yaptığı ağız kalabalığı, sonrası kitabın kapak üzerine baka,  baka yere atması bizleri çok rencide etti. Yere bakar olduk. Erzurum ve Üniversitemizin şerefine yakışır bir durum değildi. Bir Üniversite yapmış olduğu yayında böylesi hataya nasıl düşebiliyordu.

        Bendeniz emekli Fizik öğretmeniyim. Osmanlıca öğrenmeye çalışıyorum. Yazılarımda kullanabileceğim arşiv belgesi, kitabelerden gücümün yetmediklerini Üniversitemiz, İslam Tarihi ve Sanatları, Arap-Fars dilleri, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi kürsülerindeki dostlarımdan görüş alıp, kesinleştirdikten sonra yayınlayabiliyorum. Üniversitemizin eser tetkik komisyonları mutlaka vardır, biliyoruz.

        Üniversitemiz bizim nazar boncuğumuzdur. Gözbebeğimizdir. Üniversiteler açan üniversitedir. Değerli bilim adamlarımız mevcuttur. Bu sahada (Osmanlıca) Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, Prof.Dr. Hüseyin Yurttaş, Prof. Dr. Nevzat Yanık, Prof. Dr. M.Sadi Çöğenli, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Doç. Dr. Selami Bakırcı, Doç. Dr. Abdulkadir Yılmaz ve daha ismini sayamadığım nice hocalarımızın olduğu bir Üniversitede ki,  Bunların gözünden kaçması mümkün değildir. Bu ihmal nasıl oluşmuştur? Merak içersindeyiz.

        Aklımıza şu geliyor. Çalışmayı boş vermiş. Unvanıyla artık oturgan, gece ücreti peşinde koşan, işlerini öğrenciye, v.s yaptıran, üstüne düşeni yapmayı zahmet zanneden ama havasından yanına da kimseyi yaklaştırmayan hocalar varda bunların işimi?

        Sayın Rektörüm sizi ve Üniversitemizi çok seviyoruz. Sizin gibi sahasında üst düzey bir cerrahın şehrimizde varlığı da bizler için bir nimet. Şehrimize ve Üniversitemize bir kor düştü mü bizim yüreğimiz yanıyor. 24 Mart 2009 tarihli köşemizde, Erzurum’dan beyin göçü konulu yazımızda sizlere yine seslenmiştik. Bu şehre sahip çıkın ihmallere fırsat vermeyiniz. Yüz akı dileği ile…     

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadaş 13 Kasım 2009 Cuma  14:08

cengiz selvi bey yazarın yazdığı mevzuyu sağır sultan bile duydu.ama siz hala bihabersiniz.haberli olmanızıda geçtik baba bardakçı ile oğul bardakçıyı da karıştırmışsınız.biraz uyanık olalım.

Yorumu oyla      6      4  
genç Okuyucu 12 Kasım 2009 Perşembe  21:09

Merhaba, Korkmayın her şey iyiye gidecek.Selamlar

Yorumu oyla      6      4  
Ahmet GÜNEŞ 12 Kasım 2009 Perşembe  21:07

Gerçekleri okudukça moralimiz bozuluyor.Milletin uyanması lazım.Yoksa sonumuz kötü diye düşünüyorum.Yinede milletten ümidimi kesmiş değilim.İnşalah her şey düzelir.

Yorumu oyla      6      4  
cengiz selvi 12 Kasım 2009 Perşembe  21:04

sayın yazar,gerçi yazınızda konuyu açık bir şekilde yazmış değilsiniz;ilhan Bardakçı'nın Atatürk.Ünv.yayılanan kitabı niçin yere attığını anlamış değilim.Yazınızdan anlaşılmıyor.Ben şunu söyliyeyim;Ünversiteler artık bir aile ve belli düşüncelerin tasalutundan kurtulmadıkça olacağı bu.

Yorumu oyla      6      4  
Ayhan Taş 12 Kasım 2009 Perşembe  09:58

Yazdıklarınız inşallah yetkililerce okunuyrdur.Şehrimiz elden gidiyor,maalesef kimsenin umurunda değil.saygılar

Yorumu oyla      6      4  
mukaddes 12 Kasım 2009 Perşembe  09:56

Sayın Türk,neyi koymuş neyi arıyorsun.Türkiye elden gidiyor,sadece Erzurum değil.Su işide bu millete müstehak.Niçin ev hanımları belediyeye gidipte başkana bu durumu ifade etmiyorlar.

Yorumu oyla      6      4  
Zehra Türk 11 Kasım 2009 Çarşamba  21:38

yazınız çok güzel .Siz yazılarınızı çok güzel bir şekilde ve anlamlarıyla yazıyorsunuz.Kendinizinde iyi ifade ediyorsunuz.şimdiye kadar okumuş olduğum yazılarınızıda çok beğendim.Heleki o mimar sinan ve yahya kemal okulu hakkında yazdıklarınızı çok beğendim.Daha fazla yazmak isterdim.Size hayırlı yazmalar.BAŞARILAR dilerim.

Yorumu oyla      6      4  
sefer kemaloğlu 11 Kasım 2009 Çarşamba  20:27

bu memleketi ne idüğü belli olmayan bir bardakçı ya rezil ettirdiler.yok aceleye gelmiş,yok tahsis hataları normalmiş.adam!! acıkça hepinize hakaret vari sözler söyledi.hiçmi biriniz o anda seyretmiyordunuz? ertesi günü yaptığınız açıklamayı proğrama katılıp canlı yayında yapsaydınız.gerçi bir kitap kimin umrunda memleket elden gidiyor.yirmi yıl önce dalga geçtiğiniz insanlar!! yirmi yıla kalmayacak sizlere neler edecekler.Allah çocuklarımza yardım etsin.atı alan üsküdarı geçmiş zaten.lağımlı suları içiren belediye başkanına bile ikinci seçimde %56 oy çıktı.sulara iyice lağım kat dercesine.neyi koymuş neyi arıyorsunuz?

Yorumu oyla      6      4  
Gürhan Özorhan 11 Kasım 2009 Çarşamba  14:53

Sayın Türk,Hakikat,kaderin imzasız mektubudur.Duygu ve düşüncelerinizin hepsine yürekten katılanlardanım.Sıradanlaşan Şehirler kervanına katıldığımız gerçeğine, inanmak istemezsekte bir gerçek olduğudur.Yok olan Erzurum değil,Türkiye olduğudur.Bir ülkede eğitim kurumları,emniyet teşkilatı ve TSK tartışılır hale geliyorsa çok büyük bir sorunla karıkarşıya olduğumuzun kanıtı değilmidir.Taş yerinde ağırdır lafını iyi bilenlerden biri olarak ben böyle görüyorum.Üniversitelerimiz siyasetten arınmadıkça millete faydalı olacagı kanaatinde olmadımı söylemek zorundayım.Bakınız 1974 yılında üstad Cemil Meriç'in yazdığı Bu Ülke adlı eserinde bugüne nasıl bir değerlendirme yapmış"Önünde bir çok yollar var.Politika bunlardan biri.Belki en aldatıcısı olduğu için en cazibi.Mutlakın ve sonsuzun rüyası.Mukaddes bir abes.Bana sorarsan kütüphaneye dön,yani kitap ol.Aydınlan ve aydınlat." yine ayni adlı eserinde "Bügünün ayak takımı kahramana değil,maskaraya alkış tutuyor." Saygılarımla,ülkü ile Kalınız.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva