ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ortaokul Öğrencilerinden Polis Haftası etkinliği
Ortaokul Öğrencilerinden Polis Haftası etkinliği
Hukukçular Derneği'nden İsrail'e tepki
Hukukçular Derneği'nden İsrail'e tepki
Erzurum MEM'den Erzurumspor'a destek
Erzurum MEM'den Erzurumspor'a destek
ATAUNİV'den ilaç üretiminde uluslararası iş birliği
ATAUNİV'den ilaç üretiminde uluslararası iş birliği
DES'ten eğitimde 'Dijital Takip' tepkisi
DES'ten eğitimde 'Dijital Takip' tepkisi

Ahmet Göksan

Hukuksuzun Hukuku
12 Eylül 2020 Cumartesi

“Dört senedir adadaki bütün huzursuzluğu yaratan Yunanistan’dır. Türk halkını her gün biraz daha tedirgin eden, hak ve hukukunu çiğneyen Yunanistan’dır. İlhakın başka gayesi olmadığını iddia eden yine bu küçük devlettir. Masum Türk halkını ‘kana boyayacağım’ diyen katil Grivas’a bunları söylettiren Megalo İdea’nın zebunu dejenere millettir”. 1967 Dr. Fazıl KÜÇÜK

               

Cumhurbaşkanı seçimine doğru geri sayım devam ederken adaylar başvurularını ilgili makamlara yaptılar. İlk belirlemelere göre 12 adayın seçilmek için başvurdukları biliniyor. Yapılacak olan hukuki incelemeden sonra bu sayı kesinleşecektir. Halk da belirlenecek olan adaylardan o yüce makama uygun göreceği birisini oyları ile seçecektir. Bu yüce makama seçilecek olan kişinin işinin zor olacağını kaydetmek gerekiyor.

Birbirimize karşılıklı olarak güven duymak birincil sorunumuzdur. Bu konuda hemen herkes uzlaşıyor. Buna koşut yıllardır çözülemeyen veya çözülmek istenmeyen Kıbrıs uyuşmazlığımız vardır. İçeride sağlanacak toparlanmadan sonra sırada dışarıda yapılacak diplomatik çalışmalarla uyuşmazlığın temel nedenlerinin en ince ayrıntılarla anlatılması vardır. Öncelikle uluslararası hukuktan ve geçerliliğini halen koruyan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş antlaşmalarından kaynaklanan haklarımızın olduğu ısrarla muhataplarımıza anlatılması gerekiyor. Bu nedenle dış temsilciliklere büyük görev ve sorumluluk düşeceğinin bilincinde olunması gerekiyor.

Dünyayı saran salgının bütün devlet yapılarını bozması veya sarsması nedeniyle yeniden yapılanma çalışmaları yapılıyor. Bizlerin de bu yapılanmaya uyum göstermemiz ve yeni bir devlet yapısının da kurulması kaçınılmazdır. Bölgemizin ateş çemberinden geçtiği bu günlerde karşımızdaki unsurun adanın tek egemeni olmadığı noktasından hareketle yapımızı düzeltmemiz durumunda güzel günlere ulaşmamızın yakın olduğu gerçeğinin de bilinmesini istiyoruz.

Uluslararası alanda yapılacak çalışmalarda Türkiye’nin katkısının yanı sıra Kıbrıs Türk’leri üzerinden para kazanan iş insanlarımızın da katkı koymasının sağlanması kaçınılmazdır. Sivil toplum kesimleri ile sendikaların da sorumluluk alarak bu mücadelede yer almaları gerektiğini zorunlu gördüğümüzün altını çiziyoruz. Başaralı olacaksak hep birlikte başarılı olmak durumundayız. Aksi halde zamanımızı boşuna harcamış olacağız.

Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilim emperyal amaçlarını yenemeyen kıyıdaş ülkelerin de katılımı ile iyice açmaza doğru evriliyor. Fransa’nın Kıbrıs Cumhuriyeti’nin garantörü olmadığı halde Yunanistan ile Kıbrıs Rum Yönetiminin yanında saf tutuyor olması AB’nin desteğinin ötesinde anlam içeriyor. Bu çabasını bir öç veya hınç alma olarak değerlendiriyoruz. Burada üzerinde durulması gereken en önemli husus adada hangi ülkelerin asker bulunduracağına ilişkin 1959 – 1969 döneminde imzalanan antlaşmaların belirliyor olmasıdır. Fransa’nın bu tavrı uluslararası antlaşmaları yok saymaktır. Buna koşut ülkelerine verilen bir askeri üssün şımarıklığı ile Türkiye’ye cephe aldığının da bilinmesini kaydediyoruz.

Ekim ayında seçilecek olan Cumhurbaşkanı kim olursa olsun çalışmalarını kolaylaştırmak hepimize düşen bir görev olmalıdır. Birlikte harekete edersek başaramayacağımız engelin olmayacağını düşünüyoruz.

Kıbrıs Türk’lerine dayatılan hukuksuzlukları aşmak için mücadelemizi zaman yitirmeden başlatmamız gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

                                                                                                                      

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Filin Karınca İle Savaşı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva