ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu

Kadir Sabuncuoğlu

Hınıslıoğlu’nun Örnek Vedası
17 Mart 2018 Cumartesi

Hakkı HInıslıoğlu, Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanlığını 30 yıldan beri başarılı biçimde yürütmesine karşın örnek bir karara imza attı.
         Erzurum’da 1946 yılında kurulan ETB’de 1988’den bu yana Başkanlık yapan HInıslıoğlu, kurumu çağdaş bir düzeye ulaştırdı. 1999 yılında kurulan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, iki gıda mühendisi ile üyelere hizmet veriyor. Kasaplık canlı hayvan ve merkez tartı şubeleri bulunan ETB’de önümüzdeki seçimlere katılmama kararı alan Hınıslıoğlu, banko seçilme şansı olmasına karşın yerini gençlere bırakacak.
         Kararını öğrendikten sonra görüştüğüm Hakkı Hınıslıoğlu, yaptığı hizmetlere yönelik değerlendirmesinde şunları söyledi:
         “Ticaret Borsasında çok şey değişti. Vizyon değişti, hizmet şekli değişti. Türkiye genelinde itibarlı, sözü dinlenir bir kurum oldu. Hedeflediğimiz projelerin büyük bir bölümünü hayata geçirdik. Kalıcı eserler meydana getirdik. Toptancılar Sitesini Erzurum’un hizmetine açtık. İstihdama yardımcı olduk. Üyelerimizin ve Erzurum’un sorunlarını hükümetlere ve TOBB’a taşıdık. Üyelerimize nefes kredisi verdik.    Üyelerimizin sorunlarını yüzde 98 oranında çözüme kavuşturduk. 30 yılın sonunda Erzurum Ticaret Borsasını arzulanan düzeye ulaştırdık. Malvarlığı 18 milyondur ama piyasa değeri 30 milyon lirayı bulur.“
         Hınıslıoğlu ile konuşurken geleceğin yem bitkisi Tritikale’den söz etti. Anası buğday, babası çavdar olan ve Avrupa’da uzun ıslah çalışmaları sonucu elde edilen Trikale’yi önce bir tarlada deneme amaçlı ektirdiklerini bildirdi. Hayvan yemi olarak kullanılan Trikale’nin ekiminden bu gün 20- 25 bin ton dolayında ürün elde edildiğine işaret eden Hakkı Hınıslıoğlu’na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettim, sağlıklı bir hayat geçirmesi dileğinde bulundum.
         Bakalım Hınıslıoğlu’nun bu tarihi kararı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetine örnek olur mu?

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva