ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat

Ahmet Göksan

Hedefin Ortağı
18 Eylül 2021 Cumartesi

“Ayrı ayrı yollardan yürümek bizleri hiçbir zaman beklediğimiz hedefe ulaştıramaz, ulaştıramayacak…

Zikzaklı yollarda düşe kalka düz yol bulmaya çalıştığımız bir zamanda birbirimizin üzerine basarak gayemize ulaşabileceğimizi zan ve tahayyül etmek, hayalden öteye geçemez. Hepimiz büyük sorumluluklar içinde olduğumuzu unutmayalım”. 1982 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

Kıbrıs uyuşmazlığına çözüm bulma girişimleri ve arayışları 1968 yılında başlatılmıştı. Aradan geçen bu süreçte yürütülen müzakerelerde geldiğimiz nokta ortalıklarda sürünüyor. Gösterilen bütün çabalara karşın başladığımız noktada olduğumuzun altını kalın çizgilerle çiziyoruz. Önümüzdeki günlerde denklerini hazırlayıp yollara düşülürken uzlaşı koşulunun oldukça zayıf olduğunu kaydetmek istiyoruz.

Çözümsüzlüğün birinci dereceden sorumlularının karşımızdaki unsur ve onların dümen suyunda balık avlamak hevesinde olan BM Genel Yazmanları olduğunu rahatlıkla kaydetmek istiyoruz. U Thant ile başlayan süreçte gelen gidenler kendi isimleri ile anılan çözüm önerileri hazırlarlarken sürekli olarak gözlerinin birini kapatarak arayışlarına devam ettiler. Buna koşut Kıbrıs Cumhuriyeti’nin garantörü olan İngiltere’nin de benzer tutum içinde olması çözümsüzlüğü tetiklemektedir. Bütün bunlara karşın bizlerin de ortak noktada buluşarak çözüm önerilerimizi netleştirdiğimiz söylenemez.

Şu anda denkleri hazırlayıp Newyork’a doğru sefere hazırlanırken de dağınıklık yaşıyoruz. Yıllardır üzerinde durduğumuz Ulusal Konseye işlerlik kazandıramadığımız için dağınıklığın ötesinde savrulma yaşıyoruz. Karşımızdaki unsurun devlet olmanın bütün olanaklarını sonuna dek kullanıyor olmasının önüne geçebilmek için yukarıda belirttiğimiz durumdan kurtulmamızın da kendi ellerimizde olduğunun unutulmaması gerekiyor.

Yaşamakta olduğumuz uyuşmazlığın çözümünü sürekli olarak dışarıda arıyor olmamız üzüntü vericidir. Newyork seferlerine büyük beklentilerle gidiliyor olup sonunda teselli mükafatı alınarak dönülmesi üzerinde durulması gereken bir konudur. Buradan dönüldükten sonra arada bir başka ülkede çözüm müzakereleri için yeni sefer hazırlıkları da sürgit ediliyor.

Bu çabalar sürgit edilirken iki devletli bir çözüm önerisi ile ortalıklara çıkılırken karşımızdakiler ise yıldızları kırpar gibi kendileri tarafından öldürülmüş olan 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti önerisi ile karşımıza çıkıyorlar. Bu modeli savunuyor olmak müzakereleri geri vitese takmakla eşdeğerdedir. Halen yürürlükte olan 1960 Antlaşmalarına karşın Rumları AB üyeliğine kabul etmek işlenmiş olan hukuk cinayeti olarak karşımızda duruyor. Bu avantajı elde edenler ayak oyunları ile adeta top çeviriyorlar.

İki devletli yapıyı savunurken öncelikle Kıbrıs Türkleri olarak bizlerin 1960 antlaşmaları ile kurulan devletin siyasi eşit kurucusu olduğumuzun her ortamda anlatması gerekiyor. Neden iki devletli yapıya geldiğimizin alt yapısını da hızla oluşturarak yeni seferlere çıkılması geleceğimizin güvencesi olacaktır. Bu noktaya geliş nedenlerimizle Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasasının değiştirilen 13 maddesi en geniş şekilde anlatılmalıdır. Yasa dışı olarak değiştirilen bu 13 madde Kıbrıs Türklerinin güvencesi idi.

Dönüp dolaşıp aynı noktaya taşınıyor olmamız karşımızdakilere zaman kazandırmasının ötesinde anlam içermiyor. Buna karşın bizler yukarıda da kaydettiğimiz gibi iki devletli çözüm modelinin içini doldurarak muhataplarımıza anlatmak gibi bir yükümlülüğümüz olduğunun bilinmesini istiyoruz. Yeniden uzun yol koşucusu gibi mücadele etmemiz gerekiyor.

Bütün bunların ışığı altında hep birlikte ortak hedefe doğru yürümemiz gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva