ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu

Kadir Sabuncuoğlu

Haydi Erzurumspor, Sıra Şampiyonlukta
18 Mayıs 2018 Cuma

Geçen Nisan ayının son günleriydi. Takımın son durumuna bakarak “Neden pLay-off olmasın?” dedik. Oynattığı ofansif ve başarılı futbolu ile bizleri umutlandıran Teknik Direktör Mehmet Altıparmak yönetimindeki BB Erzurumspor,  altı maçın dördünü kazandı. Son lig maçında Altınordu’dan da bir puan alarak playoffa katılmaya hak kazandı.
             O zaman biz de vites büyüttük. Bu kez “Üç maçı da kazanabiliriz. Neden şampiyonluk olmasın” diyerek düşüncelerimizi paylaştık.
            Erzurum’da 11 Mayıs günü oynanan ilk maç çok heyecanlı ve bol gollü geçti. Maçın üçüncü dakikasında Boza’ın attığı golle yenik duruma düşen mavi beyazlıları, 10’uncu dakikada Erhan Çelenk fişekledi. 27’nci dakikada istikbal vaad eden Taylan Antalyalı, korner atışında önce yakınına gelen arkadaşını gördü, aldığı pası müthiş bir vuruşla kaleye gönderdi: 2-1.
            Taylan’ın attığı gol bana yıllar önce Fenerbahçe’de oynayan Romen Sasu’yu hatırlattı. Sasu da  frikik ve kornerlerden benzer kavisli goller atardı. Yetenekli sporcu Taylan’ı bu özel vuruşu ve golü nedeniyle kutlarım.
            Sonra sahneye 37 yaşındaki Kaptan Mert Nobre çıktı. Meslektaş Salih Yalçın’ın ifadesiyle Dadaş Nobre, biri penaltıdan iki gol atarak takımı rahatlattı.
            Ümraniye Spor, İbrahim Akdağ’ın penaltıdan ve 85’inci dakikada Boza’nın  uzaklardan boş kaleyi bulan golüne rağmen 4-3 yenilmekten kurtulamadı.
            İstanbul’da 15 Mayıs günü oynanan rövanş maçında ise BB Erzurumspor, ilk yarı savunma yapmakla geçti. İkinci yarının 58’inci dakikasında tecrübesini konuşturan Burhan Eşer’in kafa golü ile 1-0 öne geçtik. Burhan, golü vermekte tereddüt eden orta hakemi de ikna etmeyi başardı. Yarı final maçlarında ilk kez uygulanan ‘var’ sistemi sayesinde bir penaltı ve bir de gol kazanmış olduk.
            Yedi dakikalık uzatmada ev sahibi takım, Merthan’la beraberliği sağladı. Uzatmanın 6’ncı dakikasında Nobre’nin pasına Erhan Çelenk’in yerine oyuna giren Demba, bekletmeden güzel vurdu ve finale çıktığımızın müjdesini verdi:1- 2.
            Taraftarı ve seyircisi olmayan bir takım Ümraniye Spor. Futbolcular maçtan sonra finale çıkmalarına karşın yalnız olduklarını itiraf ettiler. Mavi- beyazlı ekip öyle mi? Dadaş Mert Nobre maçtan sonra yapılan röportajda 20 bin kişilik taraftar desteğini Bursa’da arkalarına alarak oynayacaklarını bildirdi. İşte aradaki önemli fark da bu.

FİNAL MAÇI UZATMALARA KALMAZ          
            BB Erzurumspor her iki maça,  Hakan Cambazoğlu (36)- Tolga Ünlü (14), Stephane Acka (3), Lokman Gör (53,), Hakan Arslan (33), Burhan Eşer (21), Taylan Antalyalı (48), Jasmin Scuk (77), Metin Yüksel (18), Erhan Çelenk (89), Mert Nobre’den (11) oluşan kadro ile başladı. Gökhan Karadeniz, Abdulkadir Özdemir, Demba Savage, Jasmin Trtovac, her iki maçın ikinci yarısında takıma taze kan olarak girdiler. Gerçekten 34 maçlık lig maratonu sonrasında 180 dakika başa baş dişe diş mücadele ettiler. Kaleci Hakan, Tolga, Lokman, Hakan Arslan, Acka, Burhan Eşer, Taylan, Scuk, Metin, Erhan, Mert Nobre’yi ve yedekleri kutluyorum.
            Şimdi sırada final maçı var. 19 Mayıs günü saat 21.30’da, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumunda, Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor kozlarını paylaşacak. Final maçını kazanan takım, Süper Lige çıkacak.
            BB Erzurumspor, beşi ligde olmak üzere oynadığı son yedi maçta yenilgi yüzü görmedi. Son iki sezonda şampiyonluk yaşayarak Üçüncü Ligden Birinci lige çıkan BB Erzurumspor, şimdi Süper Lig hesapları yapıyor. Rakibimize de şans diliyorum. Ancak biz daha iyiyiz. Bir başka öngörüm: Bu maç 90 dakika içinde biter. Uzatmalara kalmaz. Şimdiden gelin sloganımızı atalım: ŞAMPİ….
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Mayıs 2018 Salı  09:44

yönetim teknik heyet ve futbolcularımızı gönülden kutluyorumbizlere bu onuru yaşatanlara müteşekkiriz

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva