ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

M.Tevhit Gülseven

Haklı bir Atatürk Sevgisi
18 Kasım 2019 Pazartesi

Belgesel okuyup, izlemesini sevenler Atatürk sevgisinin dünyaya yayılmış olduğunu bilirler. Bunun en büyük sebebi diye bir sıralama yapmak istemiyorum, büyük sevgi, saygı için çok sebepler var çünkü!

Fidel Castro’nun ülkesi Küba’da Castro’nun heykeli yok, Atatürk’ün heykeli var!

Çörçil’in “Dünya yüz yılda bir dahi çıkartır ve biz buna çattık” diye kastettiği Atatürk! Yunanlıları bize saldırtan ve işgal ettiren, sonra Atatürk’e hayran olan Çörçil!

Japonya’da, Çin’de, Kore’de, Kanada’da, Atatürk’ün hayatı ve kişiliği okutuluyor!

Hatta savaştığımız Yunan Başbakanı Venizelos 1934 yılında İstanbul’a gelerek Atatürk tarafından kabul edilmiştir. Savaşta yenmişiz, askerlerini denize dökmüşüz ve başbakanları sizin ayağınıza gelerek sizi ziyaret edip, saygılarını sunuyor! Müthiş!

Atatürk’e berberi “Paşam yerinizde olsam görüşmem, çünkü onlar bizim memleketimizi işgal edip almak istediler” dediğinde Atatürk; “Biz bir devletiz ve komşularımızla iyi ilişkiler içinde olmak zorundayız” diyor!*(1)

Atatürk dünyaya bağımsız olabilmek için savaşmayı öğretmiştir. Bağımsız değilseniz, insan olarak yaşayamazsınız!

Bu yüzden Atatürk’e tam bağımsızlığımızı borçluyuz!

Esareti, başka ülkelere manda olmayı, vatanımızda başka bayrakların dalgalanmasını kabul etmedi!

Gençliğimde Nutuk’u okumuştum, sonra bir daha okudum, bu sene bir daha okudum!

Teknoloji sınırlı; sadece elinde telgraf var; bugün cep telefonları ve elektronik bütün sistemin kullanıldığı kadar aktif kullandığı telgrafla iletişimi sağlamış. Doğuyla, batıyla, kuzey güneyle her yerde, işgal altında olan başta İstanbul olmak üzere bütün Kurtuluş savaşına destek veren bütün kişilerle irtibat; telgrafla!

Yanında başlarda çok fazla insan yok, enteresan, bazıları ise iki taraflı! Düzenli bir ordu yok, silah kısıtlı, mermi yok, askerin giyeceği ve yiyeceği ise son derece sınırlı! Şartlara baktıkça kudreti İlahi demekten başka bir şey bulamadım! Allah bir Komutan gönderdi; “Geldikleri gibi gidecekler” dedi, geldikleri gibi değil yüzüstü sürünerek yada kalanlar yüzerek gittiler!

Atatürk Çanakkale’de, Kocatepe’de, İnönü’de, Ankara’da, Samsun, Erzurum’da her yerde!

Durmamış, dinlenmemiş, özel hayatım var demeden, ertelemeden, kızmadan, küsmeden, bağırmadan; sadece inanarak ve sadece savaşarak!

Şeytan bile Müslüman kılığında Atatürk’e mani olmaya çalışmış, sünnetsiz imamlar, yakalandığında koynunda haç taşıyan imam kılıklı düşmanların ajanları, Türk Milletini Kurtuluş Mücadelesinin aleyhine kışkırtıyor!

Emperyalizmin hangi düşünce ve hangi kılıklarda, hangi düşüncelerle vatanımı yeniden, yeniden işgal etmek, parçalamak için neler yapabileceklerini Atatürk’ten öğrendim. Beni bu yüzden hiç kimse hiçbir kılıkta kandıramaz.

Bağımsızlık mücadelesi için müthiş enerjisi, müthiş bir hırsı ve esareti kabul etmeyen emsalsiz onuru ile bütün ruhu ve bedeniyle savaşan bir büyük insan!

Elmalılı Hamdi’den Kuran’ı Kerim’in mealini yazmasını istemiş. Çünkü o güne kadar Kuran’ın Türkçesi yok, sadece Arapça okunuyor! Okunuyor dedimse okuyanların oranı erkeklerde yüzde yedi, kadınlarda binde on! Kimse bir şey anlamıyor. Sadece anlatıyorlar, dinimizi anlatanın yorumuyla öğreniyoruz ki bu asla Allah’ın istemediği bir durumdur! Allah anlaşılmak, üzerinde düşünmek ve anlamamızı istemediği bir Kuran’ı niye göndersin?

Çağdaş ülkeler seviyesine çıkmak için üretmek, teknolojik hayata ayak uydurabilmek için ilim adamı yetiştirmek kuralı için çabaladı, uğraştı ve on dört yıla sayfalara sığdırılamayacak kadar işler yaptı!

Tabii ki Atatürk’ü bir sayfada anlatabilmenin mümkün olmadığını biliyorum! Özlemle, rahmetle, minnet ve saygıyla anıyorum!

 

*(!) Atatürk’ten Gençliğe Unutulmaz Anılar; Ahmet Gürel.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva