ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu

Ahmet Göksan

Gücün Egosu
12 Ocak 2021 Salı

 “Üç yıl Makarios’la işbirliği yapmaya çalıştım. Her konuda Rum – Türk ayırımı yaptığını gördüm. Kendisi geride durur, genç bakanlarını üzerimize saldırtırdı. Alınan bu sonuç O’na göre demokratikti. Anayasa’da Türklere açıkça verilmiş bir hak varsaydı bunu engellemenin yolu ‘ret’ değil ertelemekti”. 1980 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

                Yeni bir yıla girdiğimiz bu günlerde bölgemiz yeniden şekilleniyor. Filistinli bazı grupların dışında kalan Arap ülkeleri İsrail ile can ciğer kuzu sarması konumuna gelmiş bulunuyorlar. Suudilerin öncülüğünde yapılan uzun soluklu müzakere sürecinden sonra Katar da bu kervana katılmış bulunuyor. Amerika ile İngiltere’nin gözetiminde gerçekleşen bu birlikteliğe Yunanistan ve Mendil büyüklüğündeki ülkenin de katılımı ile Türkiye’nin önüne Doğu Akdeniz’de duvar örmüş oluyorlar. Önümüzdeki dönemde bazı sıkıntıların yaşanacağını şimdiden kaydetmek istiyoruz.

2020 yılının son günlerinde Yunanistan’ın İsrailli şirketlere ait askeri araç üreticisi firmalarla anlaştığı duyuruldu. Doğu Akdeniz’de olduğu kadar bölgede güç olma çabasında olan Yunanistan bir yandan da Türkiye ile görüşmeler yapıyor. Bugüne değin iki ülke arasındaki açmazların aşılabilmesine yönelik olarak 61 toplantının yapıldığı biliniyor. Sonuç alınamamasına karşın her toplantının sonunda görüşmelere devam kararı alınıyor. Türkiye ile görüşmeleri sürdüren adı geçen ülke diğer yandan Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yaptığı sismik araştırmaları gerekçe göstererek Türkiye’yi nerede ise uçan kuşa şikayet ediyor.

Uzun soluklu mücadele sonrasında kurulan hükümetin üç parçalı olması kısa süreli de olsa umutların yeşermesine neden olmuştu. Bu kadar sıkıntılarla kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümetini iç sıkıntıların yanı sıra dışta da büyük sıkıntıların beklemekte olduğu biliniyor. Sıklıkla yineliyoruz bütün siyasi partilerin parlamentoda temsil edilsin veya edilmesin ülkenin geleceği konusunda birlikte hareket etmek gibi sorumluluklarının olduğunun bilincinde olduklarına inanmak istiyoruz.

Karşımızdaki unsurun Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Filelefteros gazetesine yaptığı değerlendirmede AB yaptırımları konusunda “AB’nin yaptırımları Kıbrıs Cumhuriyeti için güçlü bir araç” olduğunu kaydediyor. Brüksel’de (oybirliği) yasal çerçevenin Kıbrıs çıkarlarını koruduğunu söyledikten sonra pazarlık gücünü de güçlendirdiğini aynı zamanda Münhasır Ekonomik Bölge tanımının AB’nin yasal düzenlemesine dahil edilmesi ile oldukça önemli bir kazanım elde edildiğini savunuyor. Ayrıca AB’nin özlü desteği ile arzu edilen sonuç açısından belirleyici öneme sahip olduğunu savunuyor.

Bay Nikos Anastasiyadis ise “iki devlet çözümünün kabul görmeyeceğini bilecek kadar gerçekçiyim” diyor. “egemen eşitliğin koşullarının değişmesi nedeniyle kabul görmeyeceğinin altını çiziyor. Buna koşut adı geçen kişi BM’in temel kararları alması halinde iki egemen eşit tarafın oluşturacağı ilişkilerin tek egemenliğin söz konusu olması kaçınılmazdır diye devam ediyor. Bu konudaki ısrarın devam etmesi adanın 1955 öncesine dönüşünün kapısını aralamanın ötesinde yeniden kan ve gözyaşının devam edeceğinin göstergesi olacaktır.

Karşı taraf çabalarını kesintisiz olarak sürdürürken kendimize çeki düzen vermenin zamanının gelmiş hatta geçmekte olduğuna inanıyoruz. Böyle bir gücümüzün de olduğuna inanıyoruz. Bunu yapmadığımız takdirde istasyondan kalkan trenin arkasından el bile sallayamayacağımızın unutulmaması gerekiyor. Çünkü bizler Kıbrıs’ın gerçek sahipleriyiz.

Ben egomuzu yenerek biz egomuzla hareket ederek birlikte çalışmalara başlamamız gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

                                                                                                                      

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva