ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı

Ahmet Göksan

Gücün Büyüğü
3 Ağustos 2020 Pazartesi

"Şimdi Rum'ları çıldırtan tek husus, Kıbrıs Türk halkının 'kurucu ortak, eşit hak ve self determinasyon hakkını kullanacak güçte bir siyasi bünye' olarak ayakta durmasıdır. Bunu yıkmak için tek çare 'işgal' şikayetlerini devam ettirirken 'Devletin Varlığı Bölünmez' yaygarası ile dünyayı kandırma kampanyasına hız vermektir. 'Meşru Kıbrıs Hükümeti' görüntüleri ve 'Kıbrıs Halkı' hikayeleri devam ettikçe gayeye ulaşacaklarına inanıyorlar" 1983 Dr.Fazıl KÜÇÜK

 

 

BM Genel Yazmanı Bay Antonio Guterres'in son günlerde dünyanın açlık ve kıtlık tehdidi altında olduğu söylemi yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oluyor. Bununla da yetinmeyerek sömürgeciliğin aynı zamanda Güvenlik Konseyi gibi uluslararası kuruluşlarda da devam ettiğine işaret ediyor. Dünya sorunlarının küresel kuruluşlarda yapılacak yeniden yapılandırma ile çözülebileceğini de kaydediyor.

Bir süredir benzer sıkıntılar da Kıbrıs uyuşmazlığının çözümü temelinde gösterilen yanlı tutumlar nedeniyle sıklıkla yaşanıyor. Bu nedenle işlevini de kaybediyor. Yapının çatırdıyor olmasının temelinde özellikle Amerikalı Trump'ın sürekli kuyulara taş atması ile öne çıkıyor. Adı geçen kişinin BM'e bağlı kuruluşları hedefe koyuyor olmasının bu sonucun ortalıklara çıkmasının da bir nedeni oluyor.

Korona Virüsün tetiklediği ekonomik dengelerin adeta dinamitlendiği günlerden geçiyoruz. AB ülkelerinin yaş almış kişilere gerekli olan ilgiyi göstermeyerek bu kişileri ölüme terk ettikleri biliniyor. Benzer durum Amerika'da da yaşanıyor. Buna koşut olarak göçmenlerle evsizlerin de ilgi alanı dışına itildikleri biliniyor. BM Genel Yazmanının öfkesinin temelinde bu olgular yatmaktadır. Sosyal Devlet yapısının bozulduğu ülkelerin de bu sıkıntıları yaşıyor olmaları uygulanan ekonomik sistemin sonucudur.

AB ülkelerinin bu açmazdan kurtulabilmek ve ekonomik düzlüğe çıkabilmek için 750 milyar Euro'luk kurtarma paketi üzerinde 90 saatlik bir tartışmadan sonra ulaşabildiğini belirtmek istiyoruz.Bu görüşmelere devam edilirken 27 üye ülkenin önde gidenleri arasında görüş ayrılıklarının çıkmasına neden oldular.750 milyar Euro'dan yardım alacak ülkelere hukukun üstünlüğü ilkesine saygı göstermesi koşulunun getirilmek isteniyor olması tartışmaların odak noktası oluyordu.

Bay Nikos Anastasiyadis, Crans Montana'da masayı tekmelemesi sonrasında Kıbrıs müzakereleri kesilmişti. Aradan geçen 3 yıla yakın sürede hiçbir olumlu sayılabilecek gelişmenin yaşanmadığı biliniyor. Buna koşut bazı ülkelerle yeni ortaklıklar kurabilmek için zemin kazanmaya devam ediyorlar. Karşımızdaki unsurun bu yönlü çalışmaları yaparken bizlerin nelerle uğraştığımız biliniyor. Uluslararası alanda tanınmıyor olsak bile bazı çalışmalar yapmamızın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Fazla zaman yitirmeden Rum'ların çalışmalarımızı engelliyorlar psikolojisinden de kurtulmamız gerekiyor. Onlar engellemeye ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar izleyenlerin kafasında bir soru işaretinin oluşması da zemin kazanmamızın nedeni olacaktır.

Bay Nikos Anastasiyadis ile Bay Kriyakos Mitsotakis'in AB toplantısı sırasında bir araya geldikleri görüşmeden sonra "AB'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımları genişletmesi" çağrısında bulunuyor olmalarını yeni zemin kazanmak olarak okumak artık iyice bıkkınlık veriyor.

Bu nedenle ,

Birlikte hareket etmemizin en büyük gücümüz olduğu gerçeğinin de unutulmaması gerekiyor mu ne...

SEVGİ ile kalınız.

İyi Bayramlar...

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva