ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu

M.Tevhit Gülseven

Göç Kervanına bir Yolcu daha Verdik
14 Ağustos 2022 Pazar

“Göç göç oldu, göçler yola dizildi” diye dinler geçeriz de, yolculuk nereye diye çok üstümüze almayız göç edenleri görürken. Sanki tek ölmeyecek bizmişiz gelir. Vay, ölen benmişim pişmanlığı bilmem ki ne kadar fayda sağlar?

“Yaşamın içindeyken ölümün de içindesiniz, çünkü yaşamdan çıkınca ölümden de çıkmış oluyorsunuz”. Herakletios. Aslında ölümün bu kadar içindeyiz. Ancak, oturup ne ölenlerin yasını tutacak nede kendi ölümümüzü bekleyecek kadar vaktimiz var! Dünya, kendimiz, sevdiklerimiz ve kendi psikolojimizin kuyruğunu dik tutmak açısından çok güzellikler içeriyor! Hem kendimize hem insana hem hayvana ve doğaya sürekli, yorulmadan iyilikler etmeliyiz! Ki; hayatımız o kadar değerli olsun. Hayatımız değerli olunca çok insana rol model oluruz ve arkamızda iyiliklerden örnekler bırakırız! Şiddetten, dedikodudan, iftira ve sertlikten, ego şişkinliğinden sicili bozuk insanlardan uzak, hedef iyilikler, hedef sevgi;  hedef ütopya kadar muhteşemlikler için çaba harcayabilmek!

İyilik etmek derken hem kendimiz hem insan için çalışmalı, üretmeliyiz! İyilik ve üretme kelimelerinin kökleri o kadar derinlere iniyor ki her birisini açmak bu sayfada mümkün değil elbette! Ürün, sanat, fikir, üst düzey sevgiler üretebilir ve muhteşem modelliklerle iyiliklerde örnek modeller olabiliriz!

“Ölüler yokluklarıyla değil de onlarla bizim aramızda söylenmeden kalan sözler yüzünden keder verirler asıl”. Cenap Şahabettin.

Bugün Orhan’ımı (Orhan Özoltu) yolcu ediyorum! Aramızda ne çok söz söylendi, aşka dair, sevgiye, insanlığa, şiire, gazele şarkı türküye dair! Ne çok sırlar aşikâr edildi. Ne çok sözler söylenmedi, söylenmeyecek sözlerdi onlar sonsuza kadar! Sessiz yaşadı, bitki çiçek ağaç yeşil gül sevgisi barındırdı içinde. Ana babaya hizmette ayarları değiştiren adam oldu. Sabır ve sevgisiyle ana babaya vakfedilen bir ömür yeğledi. Bedelini kendince ödedi, kimseden şikâyet etmedi! Arkasından ne bir şiddet ne bir kalbini kırdığı insan nede hakkında olumsuz bir kelime duyabilirsiniz! Arkasından mükemmeldi kelimelerini duyuyorum yorumlarda, bana gelen taziye telefonlarında dostları ve dostlarımla ve gözyaşları arasındaki konuşmalarda!

“Ölüm olmasaydı onu icat  etmek zorunda kalırdık”. Voltaire. Kötü insanlar aklıma geldikçe hep Volterci olmuşumdur!

“Arkada bıraktıklarımızın yüreklerinde yaşamak, ölmemektir”. Campbell. Galiba bütün bir sayfanın özetini Campbell söylemiş! Yunus noktayı koymuş; “Ölürse ten ölür, canlar ölesi değil”!

Allah göçenlere rahmet eylesin, bize de göçenlere dayanacak sabır, anlayacak irfan, insanlara, ana babaya, sevgiye hizmeti idrak edecek izan versin!

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva