ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı

Ahmet Göksan

Engelin Önü
23 Ocak 2021 Cumartesi

“Bugün Yunan ırkından geldiğini iddia edenler, bundan 400 sene evvel kimlikleri meçhul kimselerdi. Bunlar ancak Türklerin müsamahasından, insanoğluna verdiği huzurdan faydalanarak Yunanistan’dan gelen Ortodoks papazların açtıkları kiliselerde yetişenlerdir. Kıbrıs Rum’unu Yunanistan ile birleştiren yalnız dindir”. 1969  Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

                Türkiye’nin AB’ne tam üye olabilmek için uzun yıllardır uğraş verdiği biliniyor. Gümrük Birliği Anlaşması imzalanmasına karşın bekleyişini sürdürüyor. AB’ne üye olmamasına karşın yine birlik üyelerinin yoğun olarak yer aldıkları NATO’ya üyeliğine devam ediyor. Bu çelişkinin giderilmesi gerekirken otomatiğe bağlanmış gibi belirli zaman aralıklarında bu ülkelerin ambargoları ile de karşılaşıyor.               Bunu yaparlarken içinde oldukları NATO örgütünün bir anlamda savunma boşluğuna neden olduklarını da dikkate almıyorlar.

 04 Kasım 2020 tarihinde Amerika’da yapılan Başkanlık seçimi sonrasında yapılan bütün itirazlara karşın Joe Biden iğneli koltuğa oturdu. Koltuğun neden iğneli olduğuna gelince eski Başkan Donald Trump kendisine oy vermiş olan seçmenlerin haklarını savunacağını duyuruyor. 160 yıldan bu yana bir geleneğin daha devir teslim törenine katılmayarak bozulmasını sağladı. Bu çıkışın Amerika’nın bölünme sürecini tetikleyeceğini söylemek şimdilerde erken gibi görünse de göz ardı edilmemesi gereken bir husus olarak unutulmamalıdır.

BM Genel Yazmanı Kıbrıs uyuşmazlığının çözümü için 5+1 formülü ile ortalıklara çıkmıştı. Buna karşın Rum basınında 5+1 formülünün yerine 5’li konferanstan söz ediliyor. Müzakerede Crans Montana’daki gibi bir sürecin başlatılmasını istiyorlar. Bu arada adadaki Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılması için hazırlanan taslak metinde Antonio Guterres’in adanın statüsü konusunda herhangi önerisinin olmadığı yine Rum basınınca savlanıyor. Bugüne değin hazırlan raporlarda son kullanım tarihi geçmiş iki bölgeli iki toplumlu tek egemenliği içeren öneriye yer verilmemesinden oldukça rahatsızlar.

Filelefteros gazetesinde yer alan başka bir haberde ise karşımızdakilerin müzakere sürecine AB’nin de katılmasını istedikleri belirtiliyor. AB’nin çağrılmasının yeterli olmadığını düşünüyoruz. Hazır elleri değmişken müzakere sürecine ilk anda unutulanları varsa onları da çağırsınlar da olayın iyice maskaralığa dönmesini sağlasınlar. BM’in yıllardır Kıbrıs Türklerini dışlama yaklaşımından vazgeçmesi öneriyoruz.

Geldiğimiz bu noktada BM’in bilinen üstelik son kullanım tarihi geçmiş önerisinin kabul edilmesi Kaf Dağı’nın arkasında olduğu savlanan GODO’nun gelmesi ile gerçekleşebilecektir. AKEL’in en önde gideni de bu noktada Nikos Anastasiyadis’i iki devletli çözümle flört ettiği gerekçesiyle suçluyor. Kayıkçı kavgasını çağrıştıran bu açıklamanın hiçbir değerinin olmadığı gerçeği unutulmamalıdır. Eğer öyle bir düşüncesi var ise gereğini yapması gerekiyor.

Karşı taraf bunlarla uğraşırken bizler ise Cumhuriyet Meclisi Başkanını seçmiş bulunuyoruz. Şubat 2021 ayında başlatılacağı duyurulan yeni müzakere süreci konusunda kendi tezlerimizi hazırlayıp masaya getirecek çalışmalara ivme kazandırmamız gerekiyor. Kendi tezlerimizle gitmediğimiz noktada karşı tarafın tezlerinin esiri olabiliriz.

Bütün siyasetçilerin ortak noktamız olan adada kalıcı olacağımız tezi konusunda kendi aramızda konuşarak uzlaşmamız gerektiğini önermek istiyoruz. Elimizde uluslararası hukuktan kaynaklanan güçlü kozlarımızın olduğunun da unutulmaması gerekiyor. Buna koşut başarmamamız için bir neden de göremiyoruz.

Bunu başardığımız takdirde karşımızdakilerin tezlerini hep birlikte aşmamızın önünde hiçbir engelin kalmayacağının bilinmesi gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva