ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi

Zülküf Usanmaz

Dünya Böyle Bir Değişiklik Yaşamamıştı-2-
4 Mart 2012 Pazar

Geçen yazımızda Allah peygamberi, dünyaya teşrif ederken dünyanın yaşamakta olduğu zülüm, haksızlık, gasp ve insanlık suçu olan birçok hususu açıklamıştık. O,insanlığa İslam Dini’ni getirmişti. Bu din son dindi. Peygamber de son peygamberdi. Her ikisi de gelip geçmişlerin en mükemmelleriydi. Zira önceki semavi kitaplar ve peygamberler bir bölgedeki belli kavimler için gönderilmişti: Hz. Musa’nın Tevrat’ı, Hz. İsa’nın İncil’i ve Hz. Davut’un Zebur’u gibi ..Ancak İslam peygamberi ve İslam dini bütün insanlık için gönderilmiştir. NASIL BİR PEYGAMBERDİ? İşte tespit edilen kişilik vasıflarından bazıları; Kötü söz söylemezdi, kimseyi çekişmezdi, hoşlanmadığı şeyler hakkında susardı, her zaman ağırbaşlıydı. Dünya işi için kızmazdı. Kimsenin kusurunu aramazdı. Affedici idi intikam almazdı. Yemek seçmezdi önüne ne konulsa yerdi. Susması konuşmasından uzun sürerdi Gerçeğe aykırı övgüyü kabul etmezdi. Sade kıyafet giyer gösterişten hoşlanmazdı, Sıkıntılı hallerinde kabalaşmaz ve bağırmazdı. Konuşurken adeta çevresindekileri kuşatırdı. Kimseye hakkında hayırlı olmayan bir söz söylemezdi. Kendi şahsı için asla öfkelenmezdi öç almazdı. Kendisinden birşey istendiğinde asla hayır demezdi. Kelimeleri tane tane ve inci gibi idi. Yanında en son konuşanı ilk önce konuşan gibi dinlerdi. Halkın kullandığı hiçbir kötü sözü kullanmamıştı. Her zaman hüzünlü ve mütebessim bir halde dururdu. Fakirlerle beraber yerdi öyle ki onlardan ayırt edilmezdi. Sıradan değildi ama sıradan insanlar gibi yaşardı. Hiç kimseyi ne yüzüne nede arkasından kınardı Düşmanlarını affetmekle kalmaz onlara değer verirdi. Çok konuşmazdı öz ve hikmetli konuşurdu. Düşünceliydi boş şeylerden yüz çevirirdi. SON PEYGAMBER.. Çünkü Allah O’na “ Seni en yüce ahlak üzerine yarattım “ diye Kur’an-ı Kerimde övmüştür. Resulullah’in şahsiyeti, ne kendisinden öncekilere, ne de kendisinden sonraki hiç kimseye benzemezdi, getirdiği ilahi emirler de öyleydi. Öyle olması da lazımdı. Çünkü kendisi son peygamber, din son dindiydi. İslam gelmesiyle dünyanın bütün değerleri altüst olmuştu. Dünya, yepyeni yüksek bir medeniyetle karşılaşmıştı. İslam dini, hayatın her alanına taşıdığı yüce değerler insanlık âlemi için mükemmel bir seviye çizmişti. DÜNYA HALA BİRÇOK HUSUSTA İSLAMİYETTEN GERİDE.. 15 asırdır dünya hala birçok alanda, o yüksek seviyeyi yakalayamamıştır. Ve yakalaması da mümkün değildir. Çünkü Kur’an zamana göre haber verir, örneğin bundan yaklaşık 15 asır önce “ Ellinizde bir vasıta olursa göklere çıkarsınız” mealindeki ayet, 20.yüz yılda aya çıkılmak suretiyle gerçekleşmedi mi? Üstelik “ gök “ deniyor. Yanı aydan başka daha çıkılacaklar da var..! Başlangıçta “ kutlu doğum “ u iki yazıyla değerlendireceğimi arz etmiştim. Ama konu o kadar geniş ve muhteşem ki bırakın iki yazıyla değerlendirmek, abartısız kitaplarla değerlendirmek bile yetersiz kalabilir. Bu nedenle okuyucularımdan özür dileyerek biraz daha konuya devam edeceğim..! ( Devamı haftaya )

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva