ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı

Ahmet Göksan

Dostluğun Sahtesi
22 Haziran 2018 Cuma

“Aklınızı başınıza toplayın fanatik liderler! Türkiye’nin Kıbrıs’la olan ilişkileri, anlaşmalarla saptanmıştır. Bunu hiçbir kuvvetin değiştirmesine ve kaldırmasına imkan ve ihtimal yoktur. Kendinize gelin yoksa Türk’ün bu kez hareketi kahredici olacak ve de size çok pahalıya mal olacaktır”. 1973 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

Karşımızdaki ülkedeki basın kuruluşları şimdilerde müzakere toto oynamaya devam ediyorlar. Bir kısmı da Crans Montana sürecinin yeniden canlanması için BM Genel Yazmanının bir temsilci atayacağını ve bu atamanın da Eylül ayından önce olamayacağının türküsünü çığırıyor. Bölgede yaşananlar nedeniyle Türkiye’nin Kıbrıs uyuşmazlığının müzakeresini geri plana attığını yazıyorlar. Karşımızdakiler Türkiye’nin konumunun kendi çabalarını sürdürmelerinin önünde engel olmadığını belirtiyorlar.

Karşımızdakilerin en önde gideni olan Bay Nikos Anastasiyadis, ise “Türkiye’nin Kıbrıs bandıralı gemilere uyguladığı Türk ambargosu yasadışıdır ve kaldırılması şarttır” diyerek esip gürlemeye çalışıyordu. Ambargonun kaldırılması için de çalışmalarına devam edeceklerini söylüyordu. Bay Anastasiyadis aynanın karşısına geçerek yüzüne bakabilse idi Kıbrıs Türk’lerine yıllardır uygulamakta oldukları ambargolar yüzüne tokat gibi çarpacaktı. Dinime küfreden bari Müslüman olsa diye boşuna söylememişler.

Ada’nın güneyindeki yönetimin bu kadar çok gemisinin olmadığı biliniyor. Kıbrıs bandırası ile çalışan gemilerin üçüncü ülkelere ait olan şirketlerin olduğunu kaydetmek gerekiyor. Yabancı ülke şirketlerine ait olan 52 geminin daha 2018 yılının ilk aylarında Rum bandırasına kaydolduğunu bizzat Bay Anastasiyadis açıklıyordu. Bu gemiler nerede ise tamamının yukarıda da kaydettiğimiz gibi yabancılara ait olduğu aşikardır. Konu sıkıntısı çektiğinden olacak bu konuyu ortalıklara attığının bilinmesini istiyoruz.

Havaların ısınması sonrasında Bay Anastasiyadis ile Akel Genel Yazmanı Bay Andros Kipriyanu arasında başlayan tartışma kayıkçı kavgasına doğru evriliyor. Akel Crans Montana konusunda halkın yanıltıldığını ve yalan söylendiğini öne sürüyor. Bu çıkışa sahibinin sesinden yanıt gelmekte gecikmedi. Hükümet Sözcüsü     Bay Prodromos “Guterres çerçevesi tarihlere bakılmaksızın tektir ve her şey bir yana ilk kez garantiler – müdahale haklarının kaldırılması ve askerin çekilmesini ortaya koymaktadır” dedikten sonra Kıbrıs Türk tarafı ile stratejik anlaşmanın görüşülemeyeceğini” söylüyordu.

Bay Prodromos Akıncı’nın stratejik anlaşmaya ilişkin olarak yaptığı sözde önerisi, Kıbrıs Türk liderin garantiler ve askeri varlıktan söz etmemesi nedeniyle görüşülemez” diyerek kendince gerekçelerini açıklıyordu. Buna koşut Bay Andros Kipriyanu, “bazı kesimlerin bilerek ya da bilmeyerek Türkiye’nin iki devletli çözüm politikasına hizmet ettiklerini savlıyordu. Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni her geçen gün ekonomik anlamda kendisine daha çok bağladığını savunarak Türkiye’yi suçlamayı ihmal etmiyordu. İşlerine geldiği zaman Kıbrıs Türk’lerine karşı dostluk gösterisi yapanların ve ılımlı davrananların ellerine fırsat geçse fırıncılara emir vererek ekmek vermelerini engelleyecekler.

Bir dönem (1988 – 1993 yıllarında) Rum Yönetimi Başkanlığı yapmış olan Bay Yorgo Vasiliu TAK Ajansı’na yaptığı açıklamada Beyrut’ta 03 Haziran 1968’de başlayan görüşmelerin 50. yılını tamamladığını söyledikten sonra “zaman çözüm lehine işlemiyor” değerlendirmesini yapıyor. “Ayrı olmamızın Kıbrıslı Rum’lar açısından da Kıbrıslı Türk’ler açısından da suç olduğunu düşünüyorum. Bu her ikisinin çıkarlarına da aykırıdır. Kıbrıs çözümsüz cehennem, çözümle cennet olabilir. Bu nedenle artık nihayet görüşme olmasını ve sonunun da iyi olmasını ummak istiyorum” diyerek niyetini belirtiyordu.

Bu tür yaklaşımlardan sonuç çıkmayacağı belli olduğuna göre, Ulusal Konseyin öncelik ve ivedilikle çalışmalarına başlaması gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

Şeker tadında iyi Bayramlar

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva