ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu

M.Tevhit Gülseven

Din İstismarı ve Müslümanlar Üzerine Oynanan Oyunlar
16 Temmuz 2018 Pazartesi

Adnan Oktar hakkında yazılar yazıldı, çizildi, detaylar mahkemelerde daha fazla ortaya çıkacak, meraklı olanlar daha fazla bilgilenebilecekler.

Olay, bir örgütün bu hale nasıl gelebildiğidir?

Otuz yılı aşkın bir süre!

Kullandığı materyal; din!

Nerede yapmış; İslam ülkesi olduğu düşünülen bir ülkede!

Feto da aynı zeminde yapmıştı! Yıllarca üç dinden bir din çıkarmağa çalışmış, Müslümanlar da dinler arası diyalog denen dinimizce küfür olan bir düşünceyi kabullenmiş, hatta savunmuştu.

Acı çeken aileler, insanlar, tam bir trajedi.

Temelinde yatan dini öğrenmeyen, anlamayan, dininin kaynağı olan Kuran’dan öğrenmeyen Müslümanlar! Mucizeler, kerametler görmek isteyen, gaybdan haber verenleri kutsal sayan ve bunlara inanan Müslümanlar(!)

Dinini Kuran’dan öğrenmezsen, ilk karşına çıkan ve güzel konuşan ilk insanı mehdi de sanırsın, peygamber de! Sonra mucizelerine inanır ve her konudaki emrini hâşâ Allah’ın emri sanırsın. Yaptığın işleri de Allah rızası için yaptığını sanırsın!

Dini anlamak, Kuran’ı, İslamı anlamak çok ama çok önemli. Onun için birçok cemaat asla Kuran okumamanızı size söylerler. Çok açık ayetlere bile birisinin yorumuna bakmadan kabul etmezler, etseler de inandıkları kişinin yorumuna inanırlar.  Okursanız işleri biter, dertleri budur!

İslam’ı anlamamış insanlar, Kuran’ın dediği gibi okuyup düşünmekten kaçan insanlar kendilerine bir anlatan rastladığı zaman anlatılanlarla iman eder, Allah yerine başka birisine kulluk ederler.

Televizyonda Hulki Cevizoğlu bir program yapmıştı. Programa katılan bir adam peygamber olduğunu iddia ediyor ve elindeki birkaç daktilo sayfasını kendisine Allah’tan Kuran’a ilave olarak gelen ayetler diye tanıtıyordu. Yaşar Nuri Öztürk ve Hulki Cevizoğlu kendisine manyak, sapık gibi hakaret içeren sözlerle itiraz ettiler. O da iki yüz elliden fazla müridi olduğunu söyledi. 250 kişi kendisine iman etmişti ve adam bunlarla çeşitli günlerde ayinler düzenliyordu. İş toplu sekse kadar varmıştı. Hakaret edildikten sonra müritlerinden birisi aradı ve “Ben peygamberimize hakaret edildiğinde, oraların yanıp yıkılacağını sandım, meğer yalanmış” dedi. Bu program beni oldukça endişelendirmişti. 

İnsanlar neye inanabiliyorlardı? Bu insanlar Allah’a ve Resulüne inandıklarını söylemelerine rağmen, sapıklara da gayet rahat inanabiliyorlar. Çünkü Kuran’dan haberleri yok; okumamışlar, düşünmemişlerdi.

Hepimiz kendimize sormalıyız; İslamı anladık mı, anlamış mıyız, yaşadığımız din gerçekten İslam mı? Ben sorguluyorum, Allah’ın benden beklediklerini anlamaya çalışıyorum, herkese de tavsiye ediyorum; kendinizi sorgulayın, korkmayın.

Tabi ki; Kuran’ı kendi dilimizde okuyarak anlamaya çalıştıktan sonra!

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva