ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu

Vahdet Nafiz Aksu

Dilsiz Şeytan Olmamak Lazım
11 Aralık 2017 Pazartesi

Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ve Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv'den bu kente taşıma kararı alan ABD Başkanı Trump'un açıklamasını okur okumaz “Yine yaptı yapacağını Trump” diye sıktım dişlerimi.

İslam dünyasının ne diyeceğini, ne edeceğini merakla bekledim. Tahmin ettiğim gibi Suudi Arabistan sustu kaldı, Mısır pıstı kaldı. E başka ne yapabilirlerdi ki zavallı köleler, dizginleri kendilerini o koltuklara getiren sahiplerinin elinde…

Yine en kararlı duruşu Türkiye gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımız milletin hissiyatını en üst perdeden etkili bir şekilde dile getirdi. Dört siyasi parti tarafından yayınlanan ortak deklarasyon halkımızın yüreğini ferahlatan kararlı bir tutumdu.

Ülke çapında millet sokakları doldurdu, hakikati tüm dünyaya haykırdı. Hele Erzurum’daki miting gerçekten harikaydı, tertip edenlerden, katılanlardan Allah razı olsun.

Mukaddesatın ayaklar altına alındığı böyle durumlarda susup dilsiz şeytan olmamak lazım, “ben ne yapabilirim ki, elimden ne gelir ki” çaresizliği ile dövünmemek lazım. Küçük bir çığlık bakmışsın çığa dönüşmüş, zalimler o çığın altında kalıp yerle bir olmuş.

Milletin bilinç ve iradesi ile şeytan ruhlu zalimlerin rezil suratlarına inen bu tokatlar, asırlardır emperyalizm narkozuyla uyutulan İslam âleminin uyanışına vesile olur inşallah.

Bir değerli dostum, eposta kanalıyla gönderdiği mektubuna İsrail mallarının listesini eklemiş. Aman ha bu mallardan sakın alma, evini, mutfağını bu mundar ürünlerle kirletme diye de sıkı sıkıya tembihlemiş.

‘Hay hay, almayalım, tüketmeyelim, o ürünlerden elde ettikleri paralar silah, kurşun, bomba olarak dönüyor bize.’ Diye geçirdim içimden. Amma velakin nasıl olacak bu?  Böyle boykotların ömrü uzun olmuyor, daha kötüsü, bir kıymatiharbiyesi de olmuyor. Boykot edilen ürünlerin cirosu pek değişmiyor.

Hatırlayın birçok kere denedik bunu, söz gelimi Fransa Ermeni soykırım yasasını çıkardığında aldık listeyi elimize market raflarının önünde ürün ayıklaması yaptık. Almanya defalarca milli gururumuzu inciten kararlara imza attı, hemen benzer kampanyalar başlattık.

Üzgünüm, bu tür gayretlerde başarılı olamıyoruz. Tepkisini meydanları gümbür gümbür doldurarak koyan halkımız, böyle kampanyalarda gerekli performansı sergileyemiyor. Birkaç gün dikkat ediyor alışverişine sonra usanıp vazgeçiyor. Yani ekonomi kendi hükmünü icra ediyor. Bir ürün şayet rafa girmişse evimize de, buzdolabımıza da, garajımıza da giriyor.

Günlük tüketim ürünlerinin yanı sıra, emperyalist güçlerin üzerimizde hegemonya kurmasını sağlayan ‘beyin gücü sektörlerine’ de ciddi katkısı var Müslümanların. ABD Üniversitelerinde buralardan devşirilmiş ne kadar çok seçme beyin harıl harıl bize karşı kullanılan silah sistemlerinde çalıştırılıyor. Asıl büyük felaket bu bence.

Demek ki İslam âlemi öncelikle ve süratle kendine nizam intizam verecek. Sadece bilim üretiminde değil, üretimin tüm alanlarında söz sahibi olacak. Büyük medeniyetini yeniden inşa edecek. Bu belki zaman alacak, lakin başka da yolu yok.

Yoksa dün Siyahî Obama’dan yiyorduk silleyi, bugün sarı şeytan Trump'ın salvoları altındayız, yarın başka büyük şeytanların kanlı oyunlarına maruz kalmaya devam ederiz.  

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva