ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

M.Tevhit Gülseven

Deveyi Bağlamadan Tevekkül Etmeyelim
5 Nisan 2020 Pazar

Mesajlar, sosyal medya sürekli dua edelim çağrılarıyla dolu! Haklılar! Allah Bakara 153. Ayette; “Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım isteyin! Çünkü Allah, sabredenlerle beraberdir”, buyuruyor!

Bu ayet aşağıdaki gibi bir anlam içermiyor;

Bazı avam arasında konuşulanların komiklik yapmaktan öte bir değeri yok! Bu şirinliklerin takipçisi ise gene avam. Biz Müslümanız bize bir şey olmaz, melekler bizi korur, imanımız bizi korur; falan hocanın duası, falanca ayeti şu kadar okumakla korunuruz gibi sözler ki bunlar bilgisizlik ve hele ki İslam’ı hiç bilmeden yapılan gereksiz gevezelikler! Zararını gören herkes; garantide olan yok!

Bilgi dünyanın yitiği, çaresi! Bilgi umut olmamalı; bilginin içinde olmalıyız, bilgileri geliştirmek için sürekli araştırma, geliştirme zorundayız. Bilgilerimizi hep güncellemeliyiz!

Sözün geleceği yer; covid 19 veya korona ya da corona!

Korona salgını bir bela, bir imtihan, bir ceza, bir ikaz!

Tövbe etmeli miyiz; evet, kesinlikle evet!

Dua etmeli miyiz? Evet, hem de binlerce kez! Nasıl mı; herkes kendi günahını biliyor! Herkes kendi günahının bilincinde, herkes kendisiyle samimi olarak kendisine itiraf edip, günahlarıyla yüzleşmeli! Allah’a yönelip, secdeye varıp kendi günahlarından tövbe etmeli. İncittiği canlardan özür dilemeli, hak yiyenler hakkı yerine koymalı, doymayanlar doyacakları sözü vermeli, haksızlığı alışkanlık haline getirenler hakları iade etmeli, ölümsüz gibi yaşayanlar ölümlü olduklarını kendilerine itiraf etmeli! Pişmanlık gözyaşlarıyla herkes kendi bedelini madden ödemeli ki; manevi olarak temizlenebilsin!

Toplu dualar faydasız! Günahlar omuzlarda oldukça duaların kabul edileceğini mi düşünüyorsunuz?

Kendi günahlarını itiraf etmeden ibadetlerin kabul edilebileceğini düşünmeyin; duaların da kabul edileceğini! Tövbe böyle edilir! Pişmanlık şart, dünyada ödemek şart, sonra helallik şart! Hak ödemeden helallik istemek alışkanlık haline gelmiş ki unutuyoruz ki; şahit olarak Allah yeter!

Dünyada savaşlar bitmeli, çocuklar, mazlumlar, masumlar aç susuz ve bedenler cansız, çaresiz kalmamalı. Binlerce kilometreden gelip işgal eden emperyalistler ve onlara taraf olanlar; artık para kazanmayı başka kanallardan aramalılar! Bu kadar akan kan yeter artık!

Mazlumların gözyaşları Allah’a ulaşmamalı! Şikâyetleri duaya dönmeli!

Herkes kendisini düzeltmeli!

Korona İçin Bilgi!

Korona için bazılarımız çok şey öğrenmeye çalışıyor! Bin cümle gibi bilgilenmeye çalışıyoruz! Medyada işin uzmanları binlerce ve birbirine eşdeğer cümleler kuruyorlar, tartışıyorlar, anlatıyorlar, siyaset yapanlar, küsenler, oturumları terk edenler vs.

Korona virüs salgınında on cümle bilgi insanlara yeter; bence! Korona virüsünün hücre içi basıncını bilmemize gerek yok!

Korona virüs için; öldürücü olabiliyor, çok çabuk serpip yayılabiliyor, sosyal mesafeyi koruyup, mümkünse dışarı çıkmamalı, misafirliğe gidip, gelmemeli, başta vücudumuz olmak üzere temizliğe maksimum seviyede titizlik göstermeli, kişilerle aramıza üç adım mesafe koymalı ve gribin herhangi bir belirtisinde doktora müracaat etmeliyiz!

 Yardım etmeliyiz, mutlaka yardım etmeliyiz; çünkü binlerce esnaf, gün kazanıp gün harcayanlar artık kazanamıyorlar; kesinlikle yardım etmeliyiz!

Sonuç;

Herkes kendi günahından pişman olup tövbe edecek; bilim, bilgi ve resmi uyarılara uyacağız ve sabrederek dua edeceğiz!

Sonra; tevekkül ve sabır!

“Sizi mutlaka biraz korku ve açlık ile biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden noksanlaştırmak suretiyle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele” Bakara 155.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva